• شنبه 4 اسفند 1403
  • السَّبْت 23 شعبان 1446
  • 2025 Feb 22
شنبه 4 اسفند 1403
کد مطلب : 249522
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgLjX
+
-

تلویزیون،‌ عید مهمونی ندارد

عید امسال طبق آنچه ایرج طهماسب اعلام کرده تلویزیون مهمونی ندارد.
 به گزارش همشهری، بعد از 2فصل از مجموعه مهمونی که از شبکه نمایش خانگی پخش شد، ایرج طهماسب عید سال 1403مهمونی را برای تلویزیون ساخت و این برنامه از شبکه نسیم پخش شد. مهرماه امسال صحبت‌هایی مبنی بر ساخت این مجموعه برای عید 1404مطرح شد که هرچند سازندگانش اعلام رسمی نکردند، اما با توجه به جمع نشدن دکور برنامه بعد از پایان سری آخر، گمانه‌ها بر این بود که مهمونی ادامه دارد و عید از تلویزیون پخش خواهد شد. اما حالا ایرج طهماسب با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامش خبر داده امسال مهمونی تولید و پخش نخواهد شد. او نوشته: «همکاران و دوستان، امسال مهمانی نداریم. به پروژه‌های دیگرتان بپردازید.»

مهمونی از کی شروع شد؟
از نوروز ۱۴۰۱ پخش مجموعه جدیدی از ایرج طهماسب شروع شد. مهمونی مطابق ساخته‌های دیگر طهماسب، مجموعه‌ای از عروسک‌هایی بود که با شخصیت‌های مختلف و عادت‌های متفاوت داستان‌هایی به‌وجود می‌آورند. اما یک مشکل اساسی داشت؛ اینکه عروسک‌های محبوب قبلی در آن حضور نداشتند و بیشتر از همه جای خالی کلاه‌قرمزی محسوس بود. اما به‌تدریج مخاطب با این عروسک‌ها هم کم و بیش ارتباط برقرار کرد و بعضی‌هایشان مثل «بچه» و «پشه» حتی محبوب شدند، ولی هرگز موفقیت کلاه قرمزی را به‌دست نیاوردند. این برنامه گفت‌وگومحور بود و هر بار یک هنرمند مهمان آقای مجری می‌شد؛ ازجمله رضا کیانیان، محمد بحرانی، مهراوه شریفی‌نیا، آتیلا و ستاره پسیانی، پردیس احمدیه و مهرداد صدیقیان.
صداپیشه‌های این مجموعه مجموعه‌ای از کسانی بودند که پیش از این با طهماسب همکاری کرده بودند (مثل محمد بحرانی که پیش از این صداپیشه ببعی و آقای همسایه بود و اینجا صدای شخصیت روحی را اجرا می‌کرد و کاظم سیاحی که صدایش روی شخصیت جیگر بسیار موفق بود و اینجا هم به جای شخصیت محبوب پشه حرف زد‌) و همینطور آنها که برای نخستین‌بار این همکاری را تجربه می‌کردند (مثل هوتن شکیبا که گوینده صدای «بچه» بود). مهمونی درواقع نخستین همکاری ایرج طهماسب با شبکه نمایش خانگی بود. پیش از این همیشه با تلویزیون کار کرده بود و برای چند سال متوالی کلاه‌قرمزی‌اش از برنامه‌های اصلی تلویزیون محسوب می‌شد که تماشاگران بسیاری داشت، اما هر بار هم از اواسط اسفند خبرهایی از ساخته نشدن کلاه قرمزی برای نوروز پیش رو، به گوش می‌رسید که دلیلش مسائل مالی عنوان می‌شد. برای 3،2 سال هم کلاه‌قرمزی برای نوروز ساخته و پخش نشد تا اینکه نوروز‌۱۴۰۱ طهماسب مهمونی‌اش را برای شبکه نمایش خانگی آماده کرد.
در فصل اول آقای مجری تازه به محلی اسباب‌کشی کرده بود که روبه‌رویش یک تالار عروسی بود و ماجراهایی به‌دلیل این نزدیکی به‌وجود می‌آمد؛ ازجمله سروصدای موسیقی و مهمانی که همیشه در خانه وجود داشت. با همین داستان فصل دوم مجموعه هم باز برای شبکه نمایش خانگی ساخته شد و نوروز ۱۴۰۲ به پخش رسید. در این میان اما نقدهای بسیاری هم به برنامه وارد شد؛ یکی از اصلی‌ترین آنها برخورد جنسیت‌زده با زنان بود. منتقدان به این اشاره کردند که زنان این مجموعه نامشان کته و قیمه است و تمام هدفشان پیدا کردن شوهر. یک حقوقدان و پژوهشگر حوزه کودک و زن هم گفته بود: «شخصیت‌ها غیررئالیستی و کاملا انتزاعی هستند؛ یعنی شخصیت‌ها مابازای خارجی روزآمد و مناسب با ساختار جامعه قرن ۲۱ ایران ندارند. برای مثال پرسوناژی مثل «کته» مخاطب را متوجه این موضوع می‌کند؛ زیرا تمام دغدغه‌ این شخصیت شوهریابی است. شخصیت «کته» هویت اجتماعی دارد و مشغول به‌کار است، اما به تنها چیزی که فکر می‌کند شاهزاده‌ای با اسب سفید است. او دائما در حال انطباق مردهای اطرافش با این شاهزاده است و گویی زندگی او تهی از هر بعد دیگری است.» انتقاد دیگر هم به حضور یک کودک کار به‌عنوان عروسک اصلی مجموعه بود که بددهن بود و اگر مخاطبان مجموعه کودکان بودند، اصلا برای آنها مناسب نبود؛ ضمن اینکه این مسئله عجیب بود که اگر این کودک در خانه «آقای مجری» یا «ایرج طهماسب» زندگی می‌کند، چرا همچنان کودک کار است و در خیابان گل می‌فروشد؟‌با همین نقدها فصل اول و دوم به پایان رسید. در فصل سوم مهمونی طهماسب دوباره به تلویزیون برگشت و این فصل را با نام «مهمانی» از نوروز امسال در شبکه نسیم روی آنتن برد. حالا مشخص نیست فصل چهارم اصولا ساخته خواهد شد یا خیر.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید