• شنبه 4 اسفند 1403
  • السَّبْت 23 شعبان 1446
  • 2025 Feb 22
دو شنبه 29 بهمن 1403
کد مطلب : 249034
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1j2O0
+
-

جنگ بین داوران و رئال

لالیگا قشنگ‌تر و حساس‌تر شد، اما به قیمت قربانی شدن صدرنشین

جنگ بین داوران و رئال

جود بلینگام به‌دلیل آنچه خودش و رئالی‌ها تفاوت زبانی می‌خوانند، در دقیقه چهلم اخراج شد تا رئال برای دومین هفته پیاپی مساوی کند؛ این‌بار مقابل اوساسونا. خوسه مونوئرا، داور این مسابقه به مودریچ توضیح داد که بلینگام به او فحش بدی داده. البته بازیکن انگلیسی مسبوق به سابقه است و در کل آدم بددهنی است، اما این‌بار مثل اینکه سوءتفاهم و تفاوت زبانی بوده. صحنه لب‌خوانی شده از بلینگام نشان می‌دهد که او به داور می‌گوید: «من دارم با احترام باهات حرف می‌زنم. خفه شو!»

  آنچلوتی هم همین را توضیح داده و گفته: «با جود نه، بلکه باید با داور در این مورد حرف بزنم. او کاری نکرد که اخراج شود. بلینگام به داور گفت خفه شو و این در اسپانیایی توهین نیست. حرف زشت دیگری نزد ولی داور اشتباه برداشت کرد.» و اما توضیح خود جود به این شکل بوده است: «واضح است که یک اشتباه زبانی رخ داد. کلمه‌ای که من گفتم معادل لعنتی در اسپانیایی است. برای خودم بود و به کسی توهین نکردم. متأسفانه باعث شد که ما 10نفره شویم. خوشحالم که فیلم‌ها موجود است. مشخص بود که وقتی پشتم را به داور کردم این حرف را زدم. خیلی سخت است که داور می‌گوید من به او توهین کرده‌ام. از کل تیم عذرخواهی می‌کنم، چون واقعا یک سوءتفاهم بود‌.»
   به هر حال کلمه‌ای که جود استفاده کرده، وقتی با پسوند off به‌کار می‌رود، به معنی گم‌شو یا خفه شو یا حتی بی‌خیال است ولی خود فعل اصلی رکیک است و برای خارجی‌زبان‌ها سوء‌تفاهم ایجاد می‌کند. یک اتفاق مشابه هم در هفته نوزدهم فصل پیش برای میسن گرینوود افتاد، وقتی او در بازی با وایکانو بازیکن ختافه بود و به داور چیزی گفت که در زبان انگلیسی معنی بدی نمی‌دهد اما از آن کلمه چهارحرفی استفاده شده است و وقتی sake به‌عنوان پسوند آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، معنی «محض رضای خدا» یا «تو رو خدا» می‌دهد. سال گذشته این بازیکن در کمیته انضباطی تبرئه شد و حالا همه منتظرند تا ببینند چه سرنوشتی در انتظار جود است. روزنامه انگلیسی سان هم با اشاره به ماجرای بلینگام در بازی پریشب نوشته که اگر داوران انگلیسی بخواهند این سختگیری را اعمال کنند، هر بازی با 5 یا 6 کارت قرمز به پایان می‌رسد.
   تلویزیون رئال‌مادرید طبق معمول ویدئوکلیپی از اشتباهات داور دیدار این تیم با اوساسونا تهیه و پخش کرد و روی تصاویر گفت: «همانطور که در بازی قبلی دی بورگوس بهترین بازیکن اتلتیکو‌مادرید بود، امروز هم مونوئرا مونترو بهترین بازیکن اوساسونا شد. یک‌ پنالتی واضح روی وینیسیوس گرفته نشد. همه آن را دیدند، اما داور VAR ندید. آنها به خواسته خود رسیدند. فدراسیون فساد یک-رئال مادرید یک!»
   مارکا هم درباره این داور فاش کرد که مونوئرا در سال2019 داور اتاق VAR بوده و تصاویری از او منتشر شده که او را در حال خوشحالی کردن پس از پیروزی ایبار مقابل رئال نشان می‌دهد. این روزنامه با اشاره به پیگیری پرونده رشوه به داوران از سوی بارسلونا به‌مدت 17‌سال، نوشته است: «اگر تصمیم گرفتی که به جنگ با داوران بروی، انتظار داشته باش که آسیب ببینی.»
   مورینیو در سال2012 در اعتراض به همین داور در پارکینگ منتظر او ماند. بعدا خودش توضیح داد: «در کمال ادب گفتم که او دروغگو و فاسد است و شرف ندارد. حرفم بسیار محترمانه بود.»
   در 3بازی اخیر، اشتباهات آشکار داوری باعث شده رئالی‌ها تنها 2امتیاز بگیرند و به این نتیجه برسند که لالیگا و فدراسیون نمی‌خواهند این تیم قهرمان شود. در همین مسابقه با اوساسونا 5صحنه در داخل محوطه جریمه اوساسونا وجود داشت که وار دخالتی نکرد؛ 2هند و 3خطای احتمالی. 3بار هم امباپه را با یا بدون توپ زدند اما داور نه خطا گرفت و نه کارت داد. خوان کروس، هراندو و آرسو باید کارت می‌گرفتند و اولی باید اخراج می‌شد؛ این عقیده رئالی‌ها و برخی کارشناسان داوری است. در نیمه دوم، در مجموع 8دقیقه و 3‌ثانیه اتلاف وقت شد، ولی فقط 4دقیقه وقت اضافه گرفته شد.
   الکس رودریگس، خبرنگار ورزشی هوادار رئال به فلورنتینو پرس توصیه کرد دنبال راهی برای کناره‌گیری از لالیگا و حضور در لیگی دیگر مثل لیگ برتر باشد. اگر لالیگا به توجیهات رئال توجهی نکند و بین 4 تا 12 ‌جلسه برای جود محرومیت درنظر بگیرد، جنگ بین این باشگاه و لالیگا شدیدتر خواهد شد.
   توهین‌های نژادپرستانه علیه وینیسیوس هم معضلی دیگر است. پریشب در السادار حتی شعار مرگ بر وینیسیوس هم سر داده شد و علیه رائول آسنسیو، مدافع جوان و پدیده این فصل کهکشانی‌ها هم فحاشی صورت گرفت.
   توماس رونسرو، خبرنگار مشهور رئالی با اشاره به ناداوری‌های لالیگا گفته: «در سال‌های اخیر 6‌لیگ قهرمانان بردیم و تنها 4‌لالیگا. دلیلش واضح است.»
   این اتفاق دقیقا در دومین سالگرد افشای رسوایی داوری در لالیگا بود. این پرونده به پرداخت بیش از 7.5‌میلیون یورو (که ممکن است تا 8.3‌میلیون افزایش یابد) توسط باشگاه بارسلونا به خوزه ماریا انریکه نگریرا، نایب‌رئیس سابق کمیته داوران اسپانیا (CTA)، بین سال‌های 2001 تا 2018 مربوط می‌شود. هنوز پرونده به نتیجه‌ای نرسیده است. تحقیقات نشان داده که نگریرا در تصمیم‌گیری‌های کلیدی داوری، مانند ارتقا و تنزل رتبه داوران، نقش مهمی داشته است. همسر او نیز متهم به پولشویی شده، چرا که 3میلیون یورو بین سال‌های 1992 تا 2023 به حساب‌های او واریز شده، اما فقط 140‌هزار یورو از آن قابل توجیه بوده است.

ادواردو کاماوینگا در این فصل 20‌بازی در ترکیب رئال حضور داشته و مرتکب 3پنالتی شده؛ یکی مقابل لیل در چمپیونزلیگ، بارسلونا در سوپرجام اسپانیا و اوساسونا در لالیگا. البته درباره پنالتی او در این بازی هم رئالی‌ها معتقدند که توپ قبلا از پای بودیمیر جدا شده بود و تنها در اثر اینرسی حرکت، پای کاماوینگا به مهاجم اوساسونا برخورد کرد.

رودریگو در این بازی به رکورد 250‌مسابقه با پیراهن رئال رسید.

کیلین امباپه باز هم گل زد و شمار گل‌هایش را در نخستین فصل با رئال مادرید به 25 رساند. بازیکنانی که در فصل اول خود با رئال مادرید به ۲۵‌گل رسیدند؛ داوور شوکر (97-1996)، رونالدو نازاریو (03-2002)، فان نیستلروی (07-2006)، کریستیانو رونالدو (10-2009) و امباپه (25-2024).

این دهمین بازی والورده در پست غیرتخصصی دفاع راست بود. او از سال2018 که به تیم اصلی رئال ملحق شده، در 7‌پست مختلف بازی کرده؛ 246‌بار هافبک وسط، 32‌بازی وینگر راست، 21بار هافبک راست، 11بازی هافبک دفاعی، 10بار دفاع راست، 8بازی هافبک هجومی و یک‌بازی هافبک چپ.

بودیمیر با گلی که در این بازی از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند، از ابتدای فصل تاکنون در لالیگا 13گله شد و برای اولین‌بار توانست اوساسونا را بعد از 5‌شکست مقابل رئال به امتیاز برساند.

اتلتیکو نتوانست از فرصت توقف رئال استفاده کند و صدر را پس بگیرد. این تیم مقابل سلتا تن به تساوی یک-یک داد. سلتا و لگانس از بارسا و اتلتی امتیاز می‌گیرند و به رئال می‌بازند. در این بازی ایاگو آسپاس به آمار ۱۶۲‌گل ساموئل اتوئو در لالیگا رسید.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید