• چهار شنبه 1 اسفند 1403
  • الأرْبِعَاء 20 شعبان 1446
  • 2025 Feb 19
یکشنبه 28 بهمن 1403
کد مطلب : 249007
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgEpX
+
-

معاون فنی و اجرایی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی از بهره‌برداری پروژه‌هایی خبر می‌دهد که ساخت‌شان قدمتی طولانی دارد

شمارش معکوس افتتاح پروژه‌های فرهنگی پایتخت

شمارش معکوس افتتاح پروژه‌های فرهنگی پایتخت

با آغاز دوره کنونی مدیریت شهری، یکی از موضوعات مهمی که شرکت توسعه فضاهای فرهنگی را به‌خود مشغول کرد، پایان‌دادن به طرح‌های نیمه‌تمام فرهنگی باقیمانده ازسال‌های قبل بود؛ طرح‌هایی که قدمت آنها کمی بیش از یک دهه بود و مردم مدت‌ها چشم‌انتظار بهره‌برداری از  این پروژه‌ها بودند. علاوه بر این، شهر با رشد خود نیازهای جدیدی نیز پیدا کرده بود و شرکت باید در کنار به پایان رساندن طرح‌های قدیمی، پروژه‌های جدیدی را نیز برای پاسخ به مطالبات مردم آغاز می‌کرد  و توانست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی را در تامین سرانه‌های موردنیاز فرهنگی و اجتماعی در مناطق به یک رکن اساسی تبدیل کند. درباره طرح‌های نیمه‌تمام گذشته و طرح‌هایی که در دوره کنونی مدیریت شهری در این شرکت آغاز شده است با اشکان صومی، معاون فنی و اجرایی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی گفت‌وگو کرده‌ایم.

اجرای عملیات ۱۲پروژه شاخص فرهنگی
شرکت توسعه فضاهای فرهنگی برای تامین سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی پایتخت برنامه‌های متعددی را در دستور کار خود قرار داده است؛ از اجرای طرح‌های جدید فرهنگی و اجتماعی گرفته تا پیگیری برای به‌سرانجام رساندن طرح‌هایی که از گذشته به یادگار مانده است. معاون فنی و اجرایی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی می‌گوید این شرکت اکنون ۱۲پروژه شاخص را در مناطق مختلف پایتخت دنبال می‌کند که اجرای هر یک از‌ آنها برای پایتخت از اهمیت بالایی برخوردار است: «اجرای پروژه البرز لشگرک، ساخت ۲۲ چایخانه در۲۲ منطقه تهران، اجرای پروژه باغ عمارت سلیمانیه، مرمت و بازسازی خانه‌موزه فروغ فرخزاد، احداث مرکز خدماتی زائر در منطقه ۲۰، مرمت و بازسازی آشیانه پرواز در بوستان ولایت، تکمیل مرکز نمایش‌های آئینی صبا، تکمیل پروژه فرهنگی، تاریخی و گردشگری ایوان ری و ساخت و تکمیل مجتمع جهان‌دیدگان در بوستان جوانمردان ازجمله شاخص‌ترین پروژه‌های شرکت توسعه فضاهای فرهنگی است که روند اجرای آنها بین ۲۵ تا ۹۹درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پیش‌بینی می‌شود بخش اعظمی از این پروژه‌ها تا ۳‌ماه آینده به شکل کامل به بهره‌برداری برسد.»

البرز لشگرک؛ نگین طرح‌های توسعه فرهنگی مدیریت شهری
اشکان صومی در ادامه با اشاره به اینکه برخی پروژه‌هایی که شرکت توسعه فضاهای فرهنگی آن را در دست اجرا دارد، از بی‌نظیرترین طرح‌های اجرا شده فرهنگی در سال‌های اخیر پایتخت هستند، می‌گوید: «پروژه البرز لشگرک به دستور رهبرمعظم انقلاب اسلامی در دهه ۸۰ با هدف تامین سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی ساکنان شمال تهران به شهرداری واگذار و مقررشد مدیریت شهری با اجرای طرحی سرانه‌های مورد نیاز منطقه را تامین کند. کار ساخت این پروژه در قالب ۱۳طبقه و پارکینگ زیرزمین از سال ۸۶ آغاز شد، اما در سال‌های گذشته برای تکمیل با مشکلاتی روبه‌رو شد.» او حرفش را اینطور ادامه می‌دهد: «با پیگیری‌‌های انجام‌شده در دوره کنونی مدیریت شهری، این پروژه شامل ۵۱۸ واحد تجاری، ۵ طبقه سالن‌های ورزشی و سینمایی به ظرفیت ۶۰۰ صندلی سینما با ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی آماده بهره‌برداری تا دهه فجر انقلاب اسلامی است. با بهره‌برداری از این پروژه، ساکنان این منطقه می‌توانند از امکانات فرهنگی و ورزشی آن با تعرفه‌های مدیریت شهری که کمتر از تعرفه‌های دیگر است، استفاده کنند.»

جایگاه ری در طرح‌های فرهنگی مدیریت شهری پایتخت
معاون فنی و اجرایی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در ادامه به نگاه همه‌جانبه این شرکت در تامین نیازهای فرهنگی براساس شرایط هر منطقه اشاره می‌کند و می‌افزاید: «در دوره کنونی مدیریت شهری، در منطقه۲۰، 2موضوع مهم شامل مجموعه فرهنگی، اجتماعی ایوان ری و نیز مجتمع زائر مورد توجه شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار گرفت. مجموعه ایوان ری در زمینی به وسعت ۴۰هزارمترمربع و زیربنای ۳۱هزارمترمربع به شکل کامل تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است.» او از اجرای پروژه‌ای دیگر در این منطقه خبر می‌دهد و می‌گوید: «حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهرری همواره مملو از زواری است که از راه دور و نزدیک برای زیارت به شهرری می‌آیند. در ایام مختلف سال جمعیت زوار بسیار زیاد است و نیاز به محلی برای اسکان احساس می‌شود. برای رفع این نیاز پروژه مرکز خدمات زائر در این منطقه در زمینی به وسعت ۳۰۰ و۶۰۰ مترمربع زیربنا در۲طبقه درحال احداث است. این پروژه ۲۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش‌بینی می‌شود تا ۳‌ماه آینده به بهره‌برداری برسد.»

رایزنی برای مدیریت بهینه بر موزه‌ها و خانه‌موزه‌ها

اشکان صومی، معاون فنی و عمران شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران می‌گوید: یکی از چالش‌هایی که شرکت با آن روبه‌روست، مدیریت نامناسب موزه‌ها و خانه‌موزه‌هاست؛ اتفاقی که منجر به کاهش عمر مفید این ابنیه و آسیب دیدن برخی از آنها شده است: «برای جلوگیری از ادامه این روند در حال رایزنی با مسئولان کلان مدیریت شهری هستیم تا بهره‌برداری از موزه‌ها به شکل تخصصی به افراد متخصص و باتجربه واگذار شود. متأسفانه به‌دلیل بهره‌برداری نامناسب از برخی خانه‌موزه‌ها شاهد هستیم که با وجود بازسازی کامل این ابنیه، برخی از آنان در مدت کمی آسیب‌هایی دیده‌اند. امیدواریم بتوانیم بهره‌برداری از موزه‌ها، خانه‌موزه‌ها و اماکن فرهنگی را به‌دست متخصصان بسپاریم تا عمر بناها
افزایش یابد.»


 

این خبر را به اشتراک بگذارید