![از دامپتراک تا شبیهساز جراحی](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/24/zamime/07-02.jpg)
تحول صنعت با دستهای ایرانی
از دامپتراک تا شبیهساز جراحی
![از دامپتراک تا شبیهساز جراحی](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/24/zamime/07-02.jpg)
در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، نوآوریهای چشمگیر و دستاوردهای بزرگی در عرصه صنعت و فناوری کشور به نمایش گذاشته شد. این رویداد که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، فرصتی مغتنم برای معرفی توانمندیهای داخلی و تأکید بر اهمیت خودکفایی بود. در ادامه، به بررسی برخی از این دستاوردها و چالشهای پیش روی بخش خصوصی میپردازیم و با فعالان اقتصادی گفتوگو خواهیم کرد تا از نزدیک با تلاشهای آنها برای توسعه کشور آشنا شویم.
شبیهساز ایرانی برای ۱۲ نوع جراحی چشم
محمدمهدی حیدری، مدیرشرکت آیندهنگاری افق تولیدکننده محصولات شبیهسازی جراحی:
شرکت آیندهنگاری افق تولیدکننده محصولات شبیهسازی جراحی است که محصولات خود را با برند سیمیدیکس به بازار ارائه میکند. ما دستگاه شبیهسازی چشم را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دادهایم. این دستگاه توانایی انجام 12گونه جراحی داخل چشمی را شبیهسازی میکند و عملا کاربرد اصلی این دستگاه در بخش آموزش پزشکی و تخصصی پزشکی است. تقریبا 100درصد این دستگاه در داخل کشور ساخته میشود، به جز وسایل خام و پایه که بهصورت نرمال دراین دستگاه استفاده کاربردی دارد. میتوان گفت ساخت این دستگاه نسبت به نمونه خارجی، ارزبری بسیار کمتری دارد. قیمت تمامشده این محصول تقریبا نصف نمونه خارجی آن است.
همچنین شاهد یک بازار رو به رشد در چند سال اخیر بودهایم، در سالهای 1402و 1403رشد خیلی خوبی در قسمت فروش و صادرات اتفاق افتادو امیدواریم این رشد همچنان ادامه داشته باشد. حدود 50درصد از تولید این دستگاه به کشور چین صادر میشود. در مسیر ساخت و تولید این تجهیزات از نظر ثبت سفارش و نقل و انتقال ارز موانع و مشکلاتی نیز وجود دارد، اما برای این مشکل نیز راهحلهایی ایجاد کردهایم. 2مشکل اصلی ما بخش حمایتهای مالی و محدودیت ارتباطات خارجی است، ضمن اینکه قوانین رفع تعهد و مسئله قیمت ارز صادراتی نیز جزو موانع ما در مسیر تولید و صادرات این دستگاه محسوب میشود.
انتقال ژنتیک برترین گاوهای دنیا با فناوری پیشرفته تولید جنین
محمدمهدی نادری مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار:
کار شرکت سینا فناوران ماندگار تکثیر گاوهای پربازده با استفاده از فناوری تولید جنین است. این فناوری تنها راه و سریعترین راه رسیدن بهخودکفایی در تولید گوشت در کشور است. در حال حاضر تمام راههای رسیدن بهخودکفایی در تولید گوشت، راههای علامتی هستند، به شکلی که گوساله یا خود گوشت را وارد میکنند یا اینکه جمعیت مولد را زیاد میکنند، تمام این راهها اشتباه است، در واقع در این روش جمعیت دام کاهش پیدا میکند. برزیل سومین کشور تولیدکننده گوشت در دنیاست، اما 200میلیون راس جمعیت دامی دارد.آمریکا بهعنوان نخستین تولیدکننده گوشت دنیا روی بحث بهرهوری کار کرده است، یعنی اینکه تولید بیشتر با منابع کمتر، یعنی شیر و گوشت بیشتر از تعداد دام کمتر. ما بهترین دامهای دنیا را از کشورهای آلمان و دانمارک در مجموعه خود جمع کردهایم، حتی دامهای مرغوب کشور را نیز در مجموعه داریم، از این دامها هر هفته تخمک گرفته و برای انجام لقاح به آزمایشگاه برده میشود. در این قسمت جنینهای 7روزه میکروسکوپی تولید میشود و در مرحله آخر در رحم گاو گیرنده کاشته میشود، گوسالههایی که از این پروسه متولد میشود دارای ارزش بسیار بالایی است، چرا که اگر میخواستیم این نژاد را وارد کنیم باید مخارج بسیار بالایی را متحمل میشدیم. با این روش در آمریکا سالانه یک میلیون جنین و در کشور ما سالانه 2هزار جنین تولید میشود.
گارانتی سهماهه تعمیرات هواپیما
محمد باستانی رئیس هیأتمدیره شرکت
دانشبنیان ویستاتوربین در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» گفت: شرکت دانشبنیان ویستاتوربین در زمینه تعمیرات اساسی و بازسازی کامل موتور هواپیما و تعمیرات سنگین هواپیمای مسافربری فعالیت میکند. ایرلاینهای خارجی وقتی کیفیت کار ما را در شرکتهای داخلی مشاهده کردند، به شرکت دانشبنیان ویستاتوربین اطمینان پیدا کرده و کارهای تعمیراتی هواپیماهای خود را به این شرکت واگذار کردند. با توجه به اینکه تامین و تعمیر قطعات هواپیما جزو مهمترین و اصلیترین تحریمهای جمهوری اسلامی محسوب میشود، ما با تکیه بر توان و تخصص مهندسین داخلی و دانش فنی توانستهایم که موتور هواپیما را بهصورت کامل بازسازی کنیم به این صورت که موتور کاملا به قطعات ریز دیساسمبلر و پس از انجام تعمیر روی قطعات و بازسازی کامل، موتور مجددا برای پرواز آمادهسازی میشود. تمام تعمیرات انجام شده در این شرکت 3ماهه گارانتی شده و تاکنون به هیچ مشکلی در اینباره بر نخوردهایم. برای تولید قطعات موتور هواپیما نیز در حال برنامهریزی و تحقیق و توسعه آراندای هستیم و در آینده نزدیک تولید قطعات را آغاز خواهیم کرد. امسال توانستیم بازسازی قطعات قسمت داغ موتور را با سرعت بیشتری به انجام برسانیم بهطوری که سرعت انجام این تعمیرات نسبت به سال قبل یکونیم برابر افزایش پیدا کرده است. در داخل کشور 3-2شرکت با شرکت خصوصی دانشبنیان ویستاتوربین رقابت میکنند که نیمهدولتی یا دولتی هستند.