![هوش مصنوعی ، 2 سیمرغ گرفت](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/24/farhang/19-06.jpg)
هوش مصنوعی ، 2 سیمرغ گرفت
هوش مصنوعی بهعنوان یک ابزار نوین تغییرات عمیقی در صنعت سینما ایجاد کرده است
![هوش مصنوعی ، 2 سیمرغ گرفت](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/24/farhang/19-06.jpg)
ساسان شادمان منفرد-روزنامهنگار
بزرگترین جشن سینمایی کشور دوشنبهشب در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران به پایان رسید. در کنار اوج جذابیت و هیجان در صنعت سینمای کشور، موضوع استفاده از فناوری و دانش روز نیز مورد توجه قرار گرفت. در همین راستا، حسین افشین، همزمان با اختتامیه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به اهمیت همسوشدن فعالیتهای سینمایی کشور با روند رشد فناوریهای روز صنعت سینما در دنیا از حمایت ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی از فیلمهای منتخب حاضر در جشنواره که در مراحل ساخت از فناوری هوش مصنوعی بهره بردهاند، خبر داد.
هوش مصنوعی در سینما
در دنیای امروز هوش مصنوعی بهعنوان یکی از ابزارهای نوین در بسیاری از صنایع نقش بسزایی ایفا میکند و صنعت سینما از این قاعده مستثنی نیست. از پیشتولید گرفته تا پخش نهایی فیلم هوش مصنوعی به هنرمندان، کارگردانان و تیمهای تولید کمک میکند تا فرآیند ساخت فیلم را بهبود بخشند، به داستانهای نوآورانه دست یابند و تجربه بصری تماشاگران را به سطح جدیدی ارتقا دهند.
پیشتولید و داستانسرایی
الگوریتمهای پیچیده با تجزیه و تحلیل داستانهای موفق گذشته، الگوهای مشترک را استخراج و به نویسندگان در خلق داستانهایی جذاب و مخاطبپسند کمک میکنند. برخی از نرمافزارهای هوشمند حتی میتوانند پیشنهادهایی برای بهبود سناریو ارائه دهند یا نقاط ضعف داستان را شناسایی کنند.
جایزه ویژه معاونت علمی برای 2 فیلم
بهگفته معاون علمی و فناوری رئیسجمهور پس از بررسیهای تخصصی صورتگرفته بر آثار به نمایش درآمده در بخش سودای سیمرغ چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، جایزه ویژه فناوری معاونت علمی برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی و واقعیت افزوده به گروههای هوش مصنوعی برای 2 فیلم «موسی کلیمالله» و «صیاد» تعلق گرفت. افشین گفت: «ما در معاونت علمی و فناوری بهعنوان نهاد متولی هوش مصنوعی بر خود لازم میدانیم که از این جریان نوظهور در صنعت سینما حمایت کنیم و همانگونه که براساس رسالت خود در توسعه زیستبوم نرم و خلاق با شرکت در بخش «تجلی اراده ملی» این دوره از جشنواره تلاش کردیم تا حامی آثار برگزیده باشیم درنظر داریم تا گرنت(بودجه پژوهشی) ویژهای را برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی در آثار منتخب به نمایش درآمده در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر اهدا کنیم.»
تولید و جلوههای ویژه
استفاده از الگوریتمهای یادگیری عمیق و شبکههای عصبی باعث شده تا امروزه امکان ایجاد انیمیشنهای بسیار واقعی و شبیهسازی صحنههای پیچیده در فیلمهای گوناگون سینمایی بهراحتی فراهم شود.
همچنین هوش مصنوعی در بهبود کیفیت تصاویر، افزایش وضوح، اصلاح رنگها و حتی ایجاد جلوههای ویژهای که پیشتر تصورش هم دشوار بود، نقش مهمی ایفا میکند.
پستولید و تدوین
نرمافزارهای تدوین هوشمند میتوانند بهطور خودکار بهترین نماها را انتخاب و به تدوینگران در زمانبندی و سازماندهی محتوا کمک کنند. این ابزارها با تحلیل حجم عظیمی از دادههای تصویری قادرند الگوهای مناسبی را تشخیص دهند و به کارگردانان در ایجاد ریتم و هماهنگی مناسب در فیلم یاری رسانند.