• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
پنج شنبه 18 بهمن 1403
کد مطلب : 248149
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZBOp
+
-

سرمایه‌گذاری‌ 200هزار میلیارد تومانی برای پایتخت

در نشستی راهکارهای مدیران شهری برای حضور سرمایه‌گذاران در شهر مطرح شد

گزارش
سرمایه‌گذاری‌ 200هزار میلیارد تومانی برای پایتخت

مریم باقرپور-روزنامه‌نگار

این روزها حین گشت‌و‌گذار در شهر، شهروندان شاهد ساخت و افتتاح مجموعه‌های تفریحی، فرهنگی، تجاری و حتی مسکونی در گوشه و کنار پایتخت هستند. برخی از این پروژه‌ها با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری اجرا می‌شود که می‌توان به مرکز تجاری شهر آفتاب، شهربازی بسیج، بیمارستان آتیه2 و... اشاره کرد. همچنین مدیریت شهری تعدادی از طرح‌های زیرساختی‌اش مانند توسعه خطوط مترو، اتوبوسرانی و... را با مشارکت سرمایه‌گذاران به مرحله اجرا می‌گذارد. تعداد این سرمایه‌گذاران درچند سال اخیر افزایش یافته و روند اجرای پروژه‌هایشان هم بیشتر شده است. در همین راستا مدیریت شهری، نشستی ‌ با سرمایه‌گذاران به‌عنوان سرمایه‌های شهر برگزار کرد که در آن علاوه بر مدیران شهری، فعالان مختلف در شهر هم دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

ظرفیت‌های تهران برای سرمایه‌گذاری
علیرضا زاکانی، شهردار تهران: تهران قریب به ٢٣٨سال است که پایتخت ایران شده و ٧٩هزار هکتار مساحت دارد. اقداماتی که در آن صورت می‌گیرد، برای سراسر کشور الگو می‌شود. در این شهر 5/9میلیون نفر ساکن هستند و ما برای توسعه این شهر آمادگی‌های لازم را داریم. همه مشکلات با کمک ظرفیت‌های داخلی قابل حل است. معضل ناترازی در انرژی، آب و... را می‌توان با اتکا به توانمندی‌ها حل کرد، نه اینکه از ظرفیت بیرون از کشور استفاده نکنیم اما یادمان باشد که از ظرفیت داخل نباید غافل شد. تهران ظرفیت بالایی دارد اما همچنان عقب هستیم؛ در ادوار گذشته تاکنون همه تلاش کرده‌اند و ما هم ممنون کسانی هستیم که برای این شهر قدم برداشته‌اند.

3‌ماه درگیری برای برپایی یک نشست
اقداماتی برای رفع مشکلات صورت گرفته اما بی‌ثباتی ارز، مشکلاتی برای سرمایه‌گذاری مطلوب ایجاد می‌کند. برای رفع مشکل اتوبوس‌ها، بین 2وزارتخانه درگیر بودیم که محل برگزاری جلسه کجا باشد. به همین دلیل ٢ تا ٣‌ماه ترخیص اتوبوس‌ها ‌ به تأخیر افتاد و معطل این بودند که کجا باید بنشینند و جلسه برگزار کنند تا مشکل حل شود. اما در کل بن‌بست نداریم و باید راه‌حلی برای رفع مشکل ایجاد کرد.

بن‌بستی برای ورود سرمایه‌گذاران نیست
با ورود سرمایه‌گذاران می‌توان به تهران هویت داد که شامل هویت اقتصادی، سلامت، گردشگری، تفریحی و... می‌شود و به ارزش افزوده شهر اضافه می‌کند. در این موارد بن‌بستی وجود ندارد. این قول به سرمایه‌گذاران داده می‌شود که هرچه از طرف مدیریت شهری هست، اقبال خواهد بود و حمایت از سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد. حتی می‌توان صندوق پروژه ‌ایجاد و پروژه‌های بزرگ‌تعریف کرد.

حل مسائل با تفاهم
شهرداری تهران گزینه حل مسائل با تفاهم را انتخاب کرده است. در همین راستا برخی از پروژه‌ها که چندین ‌سال روی زمین مانده بودند، رفع مشکل شدند. در نتیجه برای جلب اعتماد سرمایه‌گذار، باید عملا همراهی‌ نشان داد. امروز بستری فراهم شده و کاملا آماده هستیم، به‌خصوص که بخش اعظمی از وقت ما گفت‌وگو با سرمایه‌گذاران است.

شهر آفتاب؛ نمونه سرمایه‌گذاری موفق
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران: من نه سرمایه‌گذارم و نه سرمایه‌دار، اما وقتی فعالیت‌های سرمایه‌گذاران در شهر را می‌بینم، لذت می‌برم. البته سرمایه‌گذاری باید سود طبیعی و نرمال خود را ببرد و از همکاری با شهرداری خوشحال باشد. فکر نمی‌کنم از نظر تعداد سرمایه‌گذار بین شهرداری‌های کشور، نخستین شهرداری باشیم، اما از نظر حجم و رقم سرمایه‌گذاری جلوتر از همه هستیم. کسانی موفق‌تر هستند که می‌توانند جذب سرمایه بیشتری برای شهر انجام دهند. با تأکیدی که مقام معظم رهبری دررابطه‌ با بخش خصوصی داشتند که کاملا درست است، ما نیز باید دنبال این باشیم که بتوانیم بسیاری از پروژه‌ها را با همکاری صمیمانه سرمایه‌گذاران انجام دهیم. نمونه این سرمایه‌گذاری‌های موفق «شهر آفتاب» است که نباید از دست بدهیم، چون خون دل‌های زیادی برای آنجا خورده‌ایم. از سال۱۳۸۲ تلاش‌هایی صورت گرفت و الان باید قدر بدانیم. در شهر آفتاب می‌توانیم زمینه‌های توسعه زیادی را در قالب بازار، تولید و... داشته باشیم و درصورت اجرا به نفع شهر و شهروندانش خواهد بود.


ظرفیت‌سازی‌ 200همتی برای سرمایه‌گذاران
لطف‌الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران: روزی که‌ مدیریت شهری ششم کار خود را شروع کرد، در ‌‌لیست‌سیاه بانک‌ها بود. امروز با تعامل بسیارخوب با بانک شهر، بسیاری از بدهی‌ها تسویه شده است. بانک شهر با ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند جزو بانک‌های‌ اول کشور باشد که پروژه‌های شهری را حمایت می‌کند. بی‌شک از روزی که سازمان سرمایه‌گذاری تشکیل شده، تمام مدیران زحمت کشیده‌اند و کارهای خوبی انجام شده اما مسئله تسویه با بانک‌ها جدی ‌گرفته نشده بود. سایر بدهی‌ها نیز امسال و سال آینده تسویه‌ خواهد شد. بانک‌ها پای کار هستند
 ۲۰۰همت برای سرمایه‌گذاری جدید ظرفیت‌سازی شده است. در این زمینه بانک‌ها پای کار هستند و باید از فرصت‌ها حداکثر استفاده را کرد تا از این مسیر فرایندها کوتاه شود. گرچه مدیران ارشد در دوره جدید مدیریت شهری به‌دنبال رفع مسائل و مشکلات شهر هستند. شهر بسیار ظرفیت دارد و بسیار می‌تواند توسعه پیدا کند، به شرطی که تلاش کنیم.یکی از ظرفیت‌های مهم شهر تهران گردشگری است. در حوزه گردشگری داخلی و جذب توریست ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان برای آنها برنامه‌ریزی کرد. درخصوص مسئله بافت فرسوده نیز می‌توان امتیازاتی را برای بخش خصوصی ایجاد کرد تا این بخش وارد میدان شود و نوسازی در مسئله بافت فرسوده رخ دهد.

پروژه‌های راکد فعال شدند
 نوید خاصه‌باف، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری تهران: تغییرات زیاد در این دوره مدیریت شهری باعث شد امروز شاهد سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف باشیم. از طرفی پروژه‌هایی که دچار رکود بودند، به جریان افتادند.

استقبال اصناف از سرمایه‌گذاری در شهر
فرجی تهرانی، نایب‌رئیس اتاق اصناف تهران: شهر تهران 135اتحادیه صنفی تحت نظارت اتاق اصناف و 300هزار واحد صنفی مشغول فعالیت دارد. از این تعداد 60هزار واحد در محدوده منطقه12 فعالیت می‌کنند. با توجه به اینکه برخی از پروژه‌های مشارکتی تهران مرتبط با حوزه اصناف است، اعضا آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اعلام می‌کنند.



5پیشنهاد  شهردار تهران به سرمایه‌گذاران برای فعالیت در شهر چه بود؟

 نوسازی: ١٧٩هزار هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که شبیه به بمب اتم و تهدید است. اگر سرمایه‌گذار به این امر ورود کند، مشکل مسکن هم برطرف می‌شود. البته بستر برای نوسازی تهران آماده است؛ چراکه ٧درصد بافت فرسوده است و ١٧درصد مردم در این اماکن پرخطر زندگی می‌کنند. اگر در این نقاط، زلزله‌ای رخ دهد، نمی‌شود کاری انجام داد. از طرفی ۵١درصد مردم اجاره‌نشین هستند و برای رفع این مشکل راهکار وجود دارد.

 زیرساخت بهداشتی: در زمینه زیرساخت‌های بهداشتی مشکلاتی وجود دارد اما می‌توان با مشارکت سرمایه‌گذاران طرح‌هایی را به اجرا گذاشت.

تفریحی: تهران نیازمند اماکن تفریحی است و باید زمینه رونق این کار ایجاد شود.

حوزه زیرساختی: اگر سرمایه‌گذاران پای کار بیایند می‌توان مشکلات را کاهش داد، به‌عنوان مثال در زمینه اتوبوس‌ها از مشارکت بخش خصوصی بهره‌مند شدیم یا در حوزه مترو توانستیم 54کیلومتر مترو را افزایش دهیم. گرچه نیاز تهران به بیش از این خطوط و اتوبوس‌هاست.

 حوزه فناورانه: نمونه‌های این فعالیت‌ها در بوستان ولایت، سیمان ری و... شروع شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به حمایت شورای شهر در حوزه فناوری و نوآوری فعالیت داشته باشند.

دستاوردهای مدیریت شهری فعلی
  توسعه حمل‌ونقل عمومی: شامل خرید 2500اتوبوس برقی و حدود 2هزار اتوبوس داخلی
  ورود خودروهای برقی یا هیبریدی: درراستای برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی‌ قرارداد ۲۷هزار و ۵۰۰تاکسی بسته شده و به‌زودی حدود ۲هزار عدد از آنها وارد خط خواهند شد.
  هوشمند‌سازی‌: نرم‌افزار شهرزاد ایجاد شد. این نرم‌افزار حدود یک‌میلیون و ۲۰۰هزار کاربر دارد. روزبه‌روز خدمات شهرداری به نرم‌افزار شهرزاد اضافه خواهد شد.
 ساخت بزرگراه‌ها: در آینده نزدیک، انتهای بزرگراه یادگار امام(ره) تا میدان فتح باز می‌شود. بزرگراه شهید بروجردی نیز به بزرگراه شوشتری متصل می‌شود. انتقال پایانه شرق هم یکی ‌دیگر از پروژه‌هاست.
  توسعه فضای سبز: حدود ۵هزار و ۶۰۰هکتار فضای سبز در ۳سال توسعه یافت. ۵هزار هکتار از فضای سبز ‌ در کمربند سبز تهران ‌ و ۶۰۰‌هکتار هم در داخل شهر تهران ایجاد شده است.
  گسترش تفرجگاه‌ها: باغ‌راه حضرت زهرا(س) حدود ۹‌کیلومتر طول دارد که به محلی مفرح و با نشاط برای مردم مناطق۱۸ و ۱۹ تبدیل می‌شود.
  گسترش مراکز فرهنگی: ساخت سینماها و همکاری برای برپایی جشنواره فیلم فجر در سالن‌های تحت پوشش شهرداری
  گسترش مراکز ورزشی: ۵۰۰سالن ورزشی ساخته‌شد و در مسابقات قهرمان‌شهر یک‌میلیون و ۵۰۰هزار نفر نوجوان به‌صورت مرحله‌ای شرکت کردند.
  گسترش همکاری با مراکز مختلف: در طرح شهید آرمان ۷۰۰‌مسجد و مدرسه به یکدیگر متصل شدند.
  کاهش آسیب‌های اجتماعی: جمع‌آوری هزاران نفر معتاد متجاهر از سطح شهر انجام و نگهداری و آموزش‌ آنها دنبال شد.
۲۰۰
همت برای سرمایه‌گذاری جدید تهران ظرفیت‌سازی شده و در این زمینه بانک‌ها پای کار هستند.

۲
میلیون نفر در طرح «من شهردارم» امسال مشارکت کردند که نشان‌دهنده توجه مردم به مشارکت است.

24
سرمایه‌گذار در پروژه‌های مشارکتی با شهرداری در مراسمی با حضور شهردار تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.

5
پروژه باغ بوتانیک، مجتمع تجاری اداری سعدی- مرداس، مرکز تجاری شهر آفتاب، مجتمع فرهنگی- تجاری زند و بیمارستان آتیه2 نمونه‌هایی از پروژه‌های جاری سرمایه‌گذاران با شهرداری است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید