![جشنواره امسال از «جایزهبگیری» فاصله گرفته است](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/17/shahrnegar/07-09.jpg)
دبیر هفدمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر:
جشنواره امسال از «جایزهبگیری» فاصله گرفته است
![جشنواره امسال از «جایزهبگیری» فاصله گرفته است](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/17/shahrnegar/07-09.jpg)
دبیر هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از تغییرات ساختاری این جشنواره خبر داد که با دیدگاهی متفاوت از «جایزهبگیری» دور شده است. بهرام کلهرنیا در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: تغییر جدیایکه در محتوای فراخوان جشنواره ایجاد شده دوری از «جایزهبگیری» است. رقابت برای پیروز شدن ایده خوبی در بین ورزشکاران است. هنرمند نمیتواند در کشمکش با دیگری قرار بگیرد، این امر جایی معنا پیدا میکند که خرید و فروش جریان دارد، مثلا در صنایع هنری که قصد فروش دارند. اما در جشنواره قصد داریم صلح، همگویی و هماندیشی را رواج دهیم. وی افزود: این تحول ناشی از نوع نگاهی دیگر است که به انسان به جامعه ایران و هنر شده است. گرچه این تغییرات نفیکننده تلاشهای 16دوره پیشین نیست و دوستان در دورههای قبل زحمات زیادی کشیدند. کلهرنیا تغییرات اساسی این دوره را تمرکززدایی از جشنواره، حضور جشنواره در سراسر کشور و دوری از «جایزهبگیری» عنوان کرد و توضیح داد: با رأی و نظر شورای سیاستگذاری، نخستین ایده این بود که جشنواره را از تمرکز در یک مکان تغییر دهیم. از این رو، با توجه به شرایط اجتماعی و چشمانداز کنونی و پیشینه جمعیتی کشور، جوانگرایی را مورد توجه قرار دادیم؛ چرا که سرنوشت کشور در دست جوانان است و آنها باید حضور یابند و لازم است در جای جای این سرزمین امکان دیده شدن و حضور در جشنواره را داشته باشند. دبیر هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تأکید کرد: این جشنواره مثلث مردم، هنرمند و مدیران سیاستگذار و برنامهریز را در کنار هم میداند، بنابراین ما باید جشن هنرهای تجسمی را به میان مردم ببریم.