تندیس هزاردستان در فجر چهلم
میزبانی 7روزه 20استان از گروههای موسیقی در جشنواره فجر
فهیمه پناه آذر-روزنامهنگار
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی از 23 تا 29بهمنماه در تهران و استانهای کشور برگزار میشود. در این دوره از جشنواره 10سالن در پایتخت میزبان گروههای موسیقی در بخشهای مختلف است. همچنین 20استان میزبان این جشنواره خواهند بود و نماد بلبل (هزاردستان) برای تندیس جشنواره موسیقی در عرصه بینالمللی انتخاب شدهاست. در این دوره علاوه بر توجه ویژه به بخش موسیقی کودکان و نوجوانان، بخش بانوان نیز حضور فعالی دارد و تصمیم گرفته شده که فرهنگسرای نیاوران میزبان همیشگی گروههای موسیقی بانوان باشد.
میزبانی 20استان از جشنواره موسیقی
در این دوره ۲۰استان آذربایجانشرقی، اردبیل، خوزستان، زنجان، مرکزی، جنوب کرمان، فارس، لرستان، کرمانشاه، خراسانرضوی، کرمان، خراسانشمالی، گلستان، مازندران، کهگیلویهوبویراحمد، البرز، سیستانوبلوچستان، بوشهر، همدان و کردستان برگزارکننده جشنواره موسیقی فجر استانی خواهند بود. در میان استانهای میزبان، فارس، کرمانشاه و اردبیل بیشترین قدمت را در میزبانی جشنواره داشتهاند.
گلستان با 40گروه موسیقی در فجر
استان گلستان با حضور ۴۰گروه موسیقی در ۱۴شهرستان میزبان چهلمین جشنواره موسیقی فجر است. استان مازندران جشنواره استانی موسیقی فجر را از ۲۳ تا ۲۹بهمن در شهرهای ساری، آمل، بهشهر، سوادکوه و تنکابن برگزار میکند. استان کهگیلویهوبویراحمد از ۲۴بهمن تا اول اسفند در شهرهای دهدشت، گچساران و یاسوج میزبان جشنواره موسیقی فجر خواهد بود. همچنین استانهای البرز، سیستانوبلوچستان، بوشهر، همدان و کردستان با حضور گروههای موسیقی استانی و اجرا در شاخههای مختلف موسیقی، برگزارکننده جشنواره موسیقی فجر استانی هستند.
اجرای 15گروه موسیقی اقوام
در این دوره از جشنواره ۱۵گروه موسیقی نواحی از مناطق مختلف ایران در قالب شبهای موسیقی اقوام در برج آزادی روی صحنه میروند. گروههای موسیقی هر شب برنامه خود را با حضور هنرمندان بومی برگزار میکنند. بوشهر، کردستان، گیلان، سیستانوبلوچستان و آذربایجان بخشی از شبهای موسیقی در آزادی هستند.
این اجراها بخشی از برنامههای متنوع چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر است که با هدف معرفی و پاسداشت موسیقی اقوام ایرانی برگزار میشود.
اولین حضور یک نوازنده برجسته ترک در جشنواره
در بخش بینالملل جشنواره امسال، جمال علیاف، نوازنده برجسته ویولنسل و آهنگساز جوان ترکیهای به همراه پیانیست ترکیهای، «اس داغستان» روی صحنه خواهد رفت. این اجرا در قالب دونوازی و در حوزه موسیقی کلاسیک معاصر و با تکیه بر ریشههای موسیقی کلاسیک برگزار میشود.
معرفی داوران بخش رقابتی جشنواره
در بخشهای تکآهنگ، آهنگسازی، پایاننامه و رساله دکتری، کتاب، آلبوم و اجرای صحنهای (ویژه جایزه باربد)، شاهین فرهت، وارطان ساهاکیان، مینا افتاده، پیمان بزرگنیا، زمان خیری و بهروز صفاریان داوری را برعهده دارند. امیر شهابی نیز بهعنوان مشاور و داور بخش پژوهش در جشنواره حضور خواهد داشت. در بخش موسیقی و رسانه داوری آثار برعهده علیرضا میرعلینقی، نیکو یوسفی و فربود شکوهی است. در بخش موسیقی و ترانه نیز عبدالجبار کاکایی، سعید بیابانکی و حسین متولیان داوری آثار رسیده را برعهده دارند که در این شاخه کاکایی بهعنوان مشاور دبیر هم حضور دارد.