یخنوردی در راه مدرسه
دانشآموزان روستای قارخون برای رسیدن به مدرسه ناچار از تلخهرود میگذرند که این روزها یخ زده است
محمود مولایی-روزنامهنگار
در روزهای اخیر ویدئویی در فضای مجازی پربازدید شده که موقعیت آن مربوط به روستای قارخون است؛ روستایی در شهرستان سراب آذربایجان شرقی و در همسایگی تلخهرود. در توضیحات مربوط به این فیلم گفته شده است که معلم فداکار این روستا هر روز با شجاعت دانشآموزان را بر دوش میگیرد و از رودخانه عبور میدهد تا به مدرسه برسند و حالا معصومه حمیدی، معلم روستای قارخون در گفتوگو با همشهری به این متن واکنش نشان داده که «چرا حرفی را که نزدهام، به نام من در فضای مجازی منتشر کردهاند؟ همین اتفاق موجب شده حالا شخصیتم بهعنوان معلم نزد دانشآموزان زیر سؤال برود.» او از بیان صحبتهایی به نقل و بدون اجازه از خود گلایه دارد، اما تأکید میکند که فیلم توسط خود او و برای طلب کمک از مسئولان گرفته شده است.
تخریب پل
برخی دانشآموزان روستای قارخون برای رسیدن به مدرسه باید از عرض رودخانهای عبور کنند که در پاییز و زمستان یخ میزند. برای همین هنگام عبور از رودخانه با مشکلات زیادی مواجه میشوند و معصومه حمیدی، معلم روستا و خانواده دانشآموزان هر روز دردسرهای زیادی متحمل میشوند تا دانشآموزان عرض رودخانه تلخهرود را طی کنند. معصومه حمیدی در اینباره به همشهری میگوید: «تا 6-5 سال پیش روی این رودخانه یک پل چوبی وجود داشت که گفته میشد قدمت آن به 100سال پیشمیرسد. این پل فرسوده شده بود، اما دانشآموزان میتوانستند از روی این پل عبور کنند و به مدرسه بروند. در سالهای گذشته بهدلیل وقوع سیل، پل چوبی بهطور کلی تخریب شد. از آن موقع تا الان شورایار، دهیار و فرماندار تلاشهایی برای ساخت پل در این روستا کردهاند و یکبار هم پایههای پل جدید نصب شده، اما بخشداری و فرمانداری اعلام کردهاند که پایههای پل مشکل دارد و اصولی نیست.»
دردسرهای عبور از رودخانه
رودخانه تلخهرود روستای قارخون را به 2قسمت تقسیم میکند و همین مسئله موجب مشکلاتی شده است. معلم روستا میگوید: «خودم اهل روستای قارخون هستم و در دوران دبستان در همین روستا تحصیل کردم. امسال در آزمون معلمی پذیرفته شدم و برای معلمی به روستای قارخون برگشتم. چون قبل از آن دانشجو و سالها دور بودم، فکر نمیکردم شرایط رفتوآمد دانشآموزان آنقدر سخت باشد. طول و عرض رودخانه خیلی زیاد است و اگر بخواهیم از رودخانه عبور کنیم، باید پاهای خود را روی سنگهای بزرگ بگذاریم تا داخل آب نیفتیم.» معصومه حمیدی ادامه میدهد: «در فصل پاییز و زمستان شرایط برای عبور از رودخانه سخت میشود بهخصوص که ما در منطقه سردسیر کشور هستیم و بهدلیل یخ زدگی برخی از نقاط رودخانه، گاهی تعادل خود را از دست میدهیم و به داخل رودخانه سقوط میکنیم.»
مشکل بزرگ 6دانشآموز
مدرسه روستای قارخون 30دانشآموز دارد که 24دانشآموز در نزدیکی مدرسه زندگی میکنند؛ درحالیکه 6دانشآموز به اتفاق معلم برای حضور در مدرسه باید از عرض رودخانه عبور کنند. معلم فداکار روستای قارخون میگوید: «یک بار که همراه با دانشآموزان قصد داشتیم از رودخانه عبور کنیم، پای یکی از آنها روی سنگ لغزید و داخل رودخانه افتاد. بعد متوجه شدم که این دانشآموز از شدت سرما به گریه افتاده است.» معصومه حمیدی تأکید میکند: «البته مسیر دومی هم وجود دارد که به آن طرف رودخانه برویم، اما خیلی دور است و حتی یکبار هم در آن مسیر سگ به دانشآموزان حمله کرد. دغدغهام این است که یک پل روی رودخانه احداث شود تا چنین مشکلاتی برای دانشآموزان و خانوادههایشان پیش نیاید.»
تا 5-6سال پیش روی این رودخانه یک پل چوبی وجود داشت که گفته میشد قدمت آن به 100سال پیش میرسد. این پل فرسوده شده بود،امادانشآموزان میتوانستند از روی این پل عبور کنند و به مدرسه بروند
در فصل پاییز و زمستان شرایط برای عبور از رودخانه سخت میشود. بهخصوص که ما در منطقه سردسیر هستیم و بهدلیل یخزدگی برخی از نقاط رودخانه، گاهی تعادل خود را از دست میدهیم و به داخل رودخانه سقوط میکنیم