![آوای موسیقی فجر](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/07/rooyi/07-01.jpg)
آوای موسیقی فجر
چهلمین جشنواره موسیقی فجر با حضور بانوان، تجلیل از پیشکسوتان و حضور پرشور جوانان برگزار می شود
![آوای موسیقی فجر](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/07/rooyi/07-01.jpg)
فهیمه پناه آذر- روزنامهنگار
نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور احمد صدری، رئیس جشنواره، رضا مهدوی، دبیرجشنواره و محمدعلی مرآتی، دبیر اجرایی همزمان با روز آواها و نواها در تالار وحدت برگزار شد. احمد صدری، رئیس چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با بیان این مطلب که 40در جشنواره موسیقی دلالت بر کثرت و کمال هنر موسیقی دارد، گفت: 40 عدد خاص و ویژهای است که دلالت بر کثرت و کمال هنر موسیقی دارد؛ زیرا جشنواره موسیقی بهرغم کم و کاستیها به قوام رسیده و از جهت کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است. در واقع تلاش بر تمرکز روی موسیقی جدی، هنری و حضور هنرمندان در حوزههای مختلف است. رضا مهدوی، دبیر این دوره از جشنواره نیز گفت: از 2دوره پیش تلاش براین بود که عنوان بینالمللی بر جایگاه بالنده این جشنواره برگردد.
وی درباره بینالمللی بودن جشنواره اشاره کرد و توضیح داد: خوشبختانه بعد از 40دوره برگزاری جشنواره موسیقی فجر، این رویداد در عرصه بینالملل بهدرستی شناخته شده و اکنون به موقعیت رقابتی شدن در بخش بینالملل رسیده و امید است در دورههای آتی بتوانیم بخش بینالملل را با حضور استادان موسیقی ایرانی و خارجی به قضاوت و داوری بنشینیم.
فرهنگسرای نیاوران و اجرای بانوان
رضا مهدوی با اشاره به این مطلب که بخش بانوان و کودکان در این دوره از جشنواره از لحاظ کیفی احیا و ارتقا پیدا کرده، گفت: در این دوره از جشنواره برای کودکان بخش تکنوازی را در نظر گرفتهایم تا تکنیکها و هنر نوازندگی آنها به درستی دیده شود. در بخش بانوان نیز اجراهای ویژهای را در فرهنگسرای نیاوران در 2سانس تدارک دیدهایم.
در واقع در نظر گرفتن 2سانس و ساعت متفاوت برای بانوان در فرهنگسرای نیاوران به جای ساعت14:30 در تالار وحدت، موجب احیای هنر ارزشمند موسیقی نزد بانوان و دیده شدن اینگونه شده است. علاوه بر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، فرهنگسرای نیاوران را بهعنوان یک پایگاه ثابت برای احیای موسیقی بانوان اختصاص میدهیم.
برگزاری شب استادان موسیقی
رضا مهدوی ، دبیرجشنواره موسیقی فجر گفت: در این دوره، شب استادان موسیقی را برگزار میکنیم.
استادان موسیقی ایران بهدلیل هنر استادی خود، موقعیتهای نشان دادن هنر موسیقی را به جوانهای این عرصه سپردهاند و جشنواره بینالمللی موسیقی فجر هم از این جوانگرایی و حضور بیبدیل جوانانِ هنرمند
استقبال میکند. اما نکته
قابل توجه این است که باید فرصتی برای انتقال تجربه بزرگان به هنرمندان جوان فراهم شود. به همین دلیل شب موسیقی استادان این مهم را اجرایی میکند.
مرآتی، دبیر اجرایی جشنواره نیز درباره بودجه تخصیص داده شده گفت: مبلغ 18میلیارد تومان بودجه برای برگزاری این جشنواره در نظر گرفته شده که این رقم نسبت به سال گذشته رشد 40درصدی دارد. قیمتگذاری بلیتها هم براساس قابلیتهای هنری و توجه ویژه هنرمندان و عدالت شنیداری بر موسیقی کلاسیک و ایرانی صورت گرفته که در این راستا ذائقهسازی مخاطب براساس کیفیت اجرا صورت گرفته است.
6 گروه خارجی در موسیقی فجر
محمدعلی مرآتی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران) درباره سالنهای جشنواره توضیح داد: امسال یک بسط زیادی در اقبال اجرایی هنرمندان داشتهایم و اکثر سالنهای ما 2سانسی هستند و از ۷سالن به ۱۰سالن رسیدهایم. این دوره از جشنواره را با رشد ۴۰درصدی حضور هنرمندان برگزار میکنیم؛ بهگونهای که ۱۴۶۴نفر اجراکننده و ۶گروه بینالمللی در جشنواره حضور دارند و شاهد حضور مخاطبان این گروههای خارجی از کشورهای مبدأ به ایران خواهیم بود. تعداد کم گروههای بینالمللی بهخاطر تحریمها و بیانصافی خود کشورها بود؛ با این حال از کشورهای ترکیه، هلند، اسپانیا، تونس، ارمنستان و هند گروههای شاخصی را داریم.
احمد صدری رئیس جشنواره : 40، عدد خاص و ویژهای است که دلالت بر کثرت و کمال هنر موسیقی دارد؛ زیرا جشنواره موسیقی بهرغم کم و کاستیها به قوام رسیده است