با یک افتتاحیه و 2تولد، سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر آغاز شد
۳۴۰ هزار نفر ؛مخاطب اکران سیار کودک و نوجوان
روز سهشنبه مراسم گشایش جشنواره تئاتر فجر برگزار شد و دیروز هم در نخستین روز از جشنواره سی و چهارم، چندین نمایش صحنهای و خیابانی روی صحنه رفت.
در مراسمی متفاوت با سالهای گذشته، آیین گشایش جشنواره روز گذشته در هتل نور حیات برگزار شد و اتابک نادری، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، اجرای آن را برعهده داشت. این مراسم با حضور هنرمندانی مثل اکبر زنجانپور، بهزاد فراهانی، هدایت هاشمی، آزیتا حاجیان، هوشنگ توکلی، جمشید جهانزاده، فرزانه نشاط خواه، مریم معترف، حسین مسافر آستانه، فریدون محرابی، سامان خلیلیان، هادی مرزبان، صدرالدین زاهد، داود فتحعلیبیگی، منوچهر اکبرلو، محمد بهرامی، سعید اسدی و همینطور نادره رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد و خیرالله تقیانی پور، دبیر جشنواره برگزار شد و در آن 3اتفاق رقم خورد. نخستین آن معرفی برگزیدگان بخش عکس، پوستر و نمایشنامهنویسی بود که پیش از آغاز جشنواره جوایزشان را دریافت کردند. در بخش بعدی از فریده مجد، هوشنگ هیهاوند، فریبا متخصص و محمود پاکنیت تجلیل شد. پاکنیت پس از دریافت این جایزه با جملههای کوتاهی احساسش را اینطور بیان کرد: «امروز شرمنده شدم؛ چون بزرگانی دیگر در مجلساند که لایق این تجلیل هستند. تشکر میکنم از کسانی که سالها در کار نمایش فعالیت کردهاند.» فریبا متخصصگفت: «خیلی به من لطف دارید. واقعیت این است که کوچک همه شما هستم و خجالت میکشم در این بزرگداشت حاضرم.» فریده دریامجد هم به این مطلب اشاره کرد که «همه ما یک خانواده هستیم. من هنوز اول راهم و در حال آموختن هستم.»
هوشنگ هیهاوند پس از دریافت جایزهاش گفت: «جوانان از ما باهوشتر هستند و باید حواسمان به آنان باشد. توسعه، نیازمند زمان است و جوانان به این نکته دقت کنند و همانگونه که فعالیتها در حال گسترش است، باید به عمق هم فکر کنیم.»
2تولد هم در این مراسم جشن گرفته شد: اکبر زنجانپور و بهزاد فراهانی که هر دو 80ساله شدند. زنجانپور گفت: «من هم امروز ۸۰ ساله شدم و یک روز کوچکتر از بهزاد هستم.» بهزاد فراهانی هم از بهرام بیضایی یاد کرد که بهگفته خودش از معلمانش بوده و قطعهای را هم با شعری از آرمان امید اجرا کرد.
اولین روز از جشنواره چه خبر بود؟
سوم بهمن نخستین روز از جشنواره سی وچهارم بود. در روزی که به نام آتیلا پسیانی نامگذاری شده، 7 اجرا در بخش نمایشهای صحنهای و 8نمایش آثار خیابانی
اجرا شد.
در تئاتر شهر 4نمایش روی صحنه رفت: «سفرنامه آبجی مظفر» نوشته و کار قطبالدین صادقی که مدتی پیش اعتراضش به کم شدن اجراها و دادن سالنش به گروه دیگری بازتاب زیادی داشت، در سالن اصلی اجرا شد. در سالن چهارسو نمایش «اینک انسان» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی روی صحنه رفت و «همت بلند جنابعالی» به کارگردانی محمدحسن علمایی هم 2اجرا در سالن سایه داشت. «دیفن هیدرامین» نوشته و کار علیرضا معروفی هم نمایشی بود که در سالن قشقایی روی صحنه رفت.
تالار مولوی هم محل اجرای نمایش «نام تمام مصلوبان عیسی است» با متنی از ایوب آقاخانی و به کارگردانی وحید نفر بود. در سالن استاد سمندریان، تماشاخانه ایرانشهر «هدویگ» به کارگردانی نادر برهانی مرند اجرا شد. این نمایش براساس« مرغابی وحشی» هنریک ایبسن نوشته شده و بازگشت برهانی مرند بعد از 8سال به صحنه است. در این نمایش رحیم نوروزی، امین میری، زکیه بهبهانی آهنگ، وحید حافظی، میثم صدرا، میثم شهابالدینی، افسانه اصیلی، حنا خواجه علی، معصومه احدی و بهرام ابراهیمی بازی میکنند.
در تالار حافظ هم نمایش «بیجن» به کارگردانی مرداد علیپور روی صحنه رفت که از کهگیلویه و بویراحمد برای اجرا در جشنواره انتخاب شده بود.
بخش خیابانی
در بخش نمایشهای خیابانی این نمایشها در محوطه بیرونی تئاتر شهر، پهنه رودکی، محوطه میدان هفت تیر و ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر اجرا شدند: «روزی روزگاری در آمریکا» به کارگردانی فرشته چاپلقی، «شال قرمز» به کارگردانی محمدهادی عطایی، «پلاستیک» به کارگردانی بهنام کاوه، «۴ماه و ۱۰ روز» به کارگردانی فرشته مصطفیپور، «به توان نفسهایت» به کارگردانی آدینه رحیمنژاد، «چاکرای ریشه» به کارگردانی علی سنامیری، «چشم آبی» به کارگردانی حسین نادری و «توپ با توپ» به کارگردانی محمد رادمهر. به علاوه «نمایشهای انگلیسی» به کارگردانی امید امیدی و فراز غلامی، «حرمان» کار محمدصادق سیادت، «3نمایشنامه از محمد مساوات» به کارگردانی سجاد تابش در تماشاخانههای نوفل لوشاتو، هامون، خانه هنر دیوار، استاد مشایخی، سیمرغ، جریان، همای سعادت، صحنه آبی و طهران روی صحنه رفتند.