• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
پنج شنبه 4 بهمن 1403
کد مطلب : 246924
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxVBN
+
-

توصیه‌هایی علیه سرفه‌های مزمن

توصیه‌هایی علیه سرفه‌های مزمن

در فصول سرد سال، ممکن است دچار بیماری‌های ویروسی شویم که یکی از نتایج آن، سرفه‌کردن خواهد بود. گاهی این سرفه‌ها به هر دلیلی، می‌توانند طولانی‌مدت و مزمن باشند. اما آیا می‌توان برای رفع‌ یا کاهش آنها کاری کرد؟ طب ایرانی در این‌باره توصیه‌هایی دارد؛ با هم نکته‌ها  و توصیه‌های موجود را بررسی می‌کنیم.

 اولا بدانید که سرفه مسئله ناخوشایندی نیست. وقتی شما درگیر ویروس و بیماری‌های تنفسی می‌شوید، بدن به وسیله سرفه می‌خواهد اقدام به خروج ترشحات از دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی کند.
سرفه‌های طولانی صرفا ناشی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیستند؛ بلکه می‌توانند ناشی از کثیفی هوا، درگیری مزمن سینوس‌ها، ترشحات پشت حلق، ورود اجسام خارجی به ریه، ریفلاکس، حساسیت‌ها و مصرف داروها و... هم باشد.
به‌گفته کارشناسان طب ایرانی، روشن شدن وسایل گرمایشی رطوبت هوا را کم می‌کند. شما نیاز دارید که فضای خانه‌تان مقداری رطوبت داشته باشد. پس لازم است که از دستگاه بخور یا یک ظرف آب روی وسایل گرمایشی سود ببرید.
طب ایرانی توصیه می‌کند موقع سرفه‌کردن و سرفه‌های دنباله‌دار، از مصرف ادویه‌های تند و محرک مثل فلفل و خردل، همچنین غذاهای شور و ترشی و غذای سرخ‌شده و سوسیس و کالباس و... خودداری کنید.
مدیریت تغذیه، می‌تواند بسیار کارساز باشد. مثلا بد نیست بدانید که از نگاه طب ایرانی، انگور، شیر، پرتقال، موز، انگور، هندوانه، شکلات، قهوه، شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و... می‌تواند سرفه‌ها را بیشتر کند.
از دیگر گزینه‌ها، جرعه‌جرعه نوشیدن مایعات نیمه‌گرم است. همچنین از دمنوش‌هایی مثل بابونه، آویشن، عناب، سیب و... می‌توانید استفاده کنید.
اگر دنبال غذاهایی هستید که سرفه را کم می‌کند، می‌توانید به فرنی با نشاسته یا آرد برنج، سوپ جوی رقیق، حریره هویج، هویج آب‌پز، شلغم، آب عدس پخته، سوپ ماش با بال و گردن مرغ و... فکر کنید.
همچنین خوابیدن به پشت، می‌تواند ترشحات ته حلق را به مجاری تنفسی بریزد و باعث سرفه‌های هنگام خواب شود. به پهلو بخوابید تا این مشکل پیش نیاید. این اتفاق مخصوصا در بچه‌ها شایع‌تر است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید