• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 2 بهمن 1403
کد مطلب : 246767
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjR2B
+
-

پیوند قرآنی مسجد ‌و محله

عملکرد 2ساله شورای‌عالی قرآن شهرداری تهران در همایش شهر آرمانی بررسی شد

گزارش
پیوند قرآنی مسجد ‌و محله

محمد سرابی-روزنامه‌نگار

در گذشته برنامه‌های قرآنی بیشترمختص مساجد، هیئت‌های مذهبی و محافل قرآنی خانگی بود، اما با فعالیت‌های اخیر شورای‌عالی قرآن شهرداری تهران در طرح آرمان علی‌وردی نه فقط سرای محله‌ها، بلکه مدارس هم به شبکه قرآنی پیوسته‌اند. در همین زمینه هشتمین نشست تخصصی شهر آرمانی با موضوع بررسی عملکرد 2ساله شورای‌عالی قرآن شهرداری تهران در سالن همایش‌های ایوان شمس برگزار شد.

شروع فعالیت خانه‌های قرآن در 353محله
محمدامین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران

رشد ۳۰۰درصدی اعتکاف در کشور، یک معجزه و ترکیب جمعیتی آن امسال با حضور جوانان و نوجوانان، بی‌بدیل بود. اینها وظیفه ما را بیشتر می‌کند. بنا این است که در هر محله کرسی‌های تخصصی قرآنی را داشته باشیم تا هر کسی اراده کرد، در یک محفل قرآنی شرکت کند؛ در سرای محله یا مسجد‌.  اکنون ۷۰۰مسجد در طرح آرمان فعالیت دارند. رجوع به مسجد و مسجد‌محوری موضوعیت دارد. مهم‌ترین داشته ما سرای محله و کانون‌های قرآنی است که مدتی افول کرده بود، اما به همت دوستان در ۳۵۳محله تهران خانه‌های قرآنی کار خود را شروع کرده‌اند و همچنین نهادهای قرآنی تاسیس شده‌اند. ‌‌ اکنون ‌ جشن‌های مذهبی به شکلی که شایسته پایتخت باشد با استقبال میلیونی برگزار می‌شود. ما نیاز داریم به این رویدادها و رقابت‌ها تا قهرمانان خود را بشناسیم. جشنواره آرمان از این گروه بود. در قهرمان‌شهر هم 1.5میلیون نفر شرکت کردند و امسال بخش بین‌المللی هم به آن افزوده می‌شود. در برنامه محفل هم دیدیم که این نوع برنامه‌ها چقدر پرمخاطب است. فلسفه فعالیت‌های قرآنی بر تحول نرم‌افزاری است. در این زمینه به 2عنصر کلیدی هویت و سبک زندگی رسیدیم. تهران به‌عنوان پشتوانه جبهه مقاومت باید در حوزه هویتی برتری‌هایی داشته باشد تا تاب‌آوری خود را زیاد کند. اکنون برای تهران هویت شایسته‌ای تعریف نشده است. بعضی شهرها با معماری و بعضی با هویت تاریخی شناخته می‌شوند. در نتیجه برای تهران باید هویت اسلامی، انقلابی و ایرانی تعریف و تثبیت کنیم؛ چون بدون استفاده و بهره از کلام نورانی خداوند به جایی نمی‌رسیم.

پیروزی‌های مقاومت، تبلور قرآن است
حجت‌الاسلام علیرضا شیرنژاد، رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهر تهران:

پیروزی‌های جبهه مقاومت تبلور آیات قرآن است. این روزها شاهد پیروزی‌هایی هستیم که نتیجه بهره‌مندی از قرآن را در جهان به نمایش گذاشته و باعث تبلور آیات آن شده است؛ به‌گونه‌ای که تمام مردم جهان و حتی آنها که اعتقادی به آن نداشتند، جویای قرآن هستند؛ چون می‌بینند مردمانی با دستان خالی و خانه‌های ویران‌شده در برابر دیوصفتانی تا بن دندان مسلح‌شده می‌ایستند و باعث تبلور آیات قرآن شده‌اند. ما قصد داریم کتابی براساس کمیک‌موشن و پویانمایی تولید کنیم که در‌مرحله طراحی‌است. سعی داریم این محصول را به برنامه «محفل» برسانیم. جلساتی که شورای‌عالی قرآن قرار است در مجموعه ۳۰۰مسجد برگزار کند، در برنامه محفل با زیرنویس اطلاع‌رسانی می‌شوند.

توجه  شورا به فعالیت‌های قرآنی
پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تهران:



قرآن نور است و کسانی که در مسیر قرآن قرار می‌گیرند، جامعه را به‌سوی نور هدایت می‌کنند. در شورای شهر نسبت به موضوعات فرهنگی و قرآنی توجه داریم و در این زمینه رأی شورا یکدست است تا بتوان جامعه را به سمت نورانیت هدایت کرد. هرجا که خلاقیت داشتیم، جامعه به‌سوی قرآن تمایل نشان داده است. باید خلاقیت و نوآوری را در چارچوب آموزه‌های قرآنی ملاک کار قرار دهیم و بتوانیم برای سنین مختلف افراد جامعه برنامه‌هایی را متناسب با سن و ظرفیت آنها تدوین کنیم. هوش مصنوعی یکی از فناوری‌هایی است که باید در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.


رونمایی از کتاب آیات عاشورایی
در این همایش از سند تحول شورای‌عالی قرآن شهرداری تهران و کتاب آیات عاشورایی رونمایی شد. این کتاب توسط شهرداری تهران منتشر شده و شامل آیاتی در ارتباط با واقعه عاشوراست.

پشتیبانی از فعالیت های قرآنی
حجت‌الاسلام رضا گمار، رئیس فرهنگسرای قرآن:



فرهنگسرای قرآن در دهه‌های ۸۰ و 90 پاتوق خوبی برای اهالی و بزرگان قرآن بوده است که در حال حاضر این محبوبیت کمرنگ شده، اما باید با محوریت نوجوانان بازگردد. فرهنگسرای قرآن پشتیبان است و تربیت نوجوانان در مسجد مؤثر واقع می‌شود. هم‌افزایی که میان دستگاه‌های شهرداری به‌وجود آمده، بی‌سابقه بوده است.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید