بیماریهای تنفسی، یکی از مهمترین دلایل مرگومیر و ناتوانی در جهان و ایران هستند و ازجمله مشکلات بهداشتی رایج در سطح جهانی به شمار میروند که سالانه میلیونها نفر را در معرض خطر قرار میدهند. این بیماری در زمانهای اوج شیوع ویروسها بهویژه در فصلهای پاییز و زمستان موجب ابتلای موارد زیاد، بستری شدن میلیونها نفر و مرگهای زیادی در جهان میشوند. بیماریهای حاد تنفسی واگیر، علائم، عوامل خطر و راهبردها و استراتژیهای پیشگیری مشابهی دارند.
ویروسهای تنفسی میتوانند منجر به عفونتهای جدی ریه مانند ذاتالریه شوند. علائم ویروسهای تنفسی ممکن است شامل تب، لرز، خستگی، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، کاهش اشتها، گلودرد، استفراغ، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، سردرد، درد عضلانی یا بدن درد و اسهال باشند.
سالمندان بهویژه با بیماریهای زمینهای، افراد چاق، زنان باردار (تا 2هفته پس از زایمان)، افراد با بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای خونی، نارساییهای مزمن کلیوی، کبدی، مبتلایان به بیماریهای قلبی، دیابتیها، کودکان و... از جمله افراد در معرض خطر این بیماری هستند. این درحالی است که تماس نزدیک و انتقال از طریق تنفس یا تماس با سطوح فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و شلوغی و تجمع افراد از عوامل انتقال این بیماریهای تنفسی هستند.
3ویروس در صدر
هوا که سرد میشود، عمدتاً در نیمکرهشمالی، ویروسهای تنفسی در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکای مرکزی، کارائیب، غرب آفریقا و آفریقای میانی، آفریقای شمالی و آسیا افزایش پیدا میکند و امسال هم وضعیت همین بوده است. البته آنفلوآنزا سردمدار همه ویروسها شده و تقریبا در عمده کشورها بیشترین آمار ابتلا را بهخود اختصاص داده است.
سالانه حدود یکمیلیون ابتلا به آنفلوآنزا در جهان گزارش میشود که از این تعداد حدود ۳ تا ۵ میلیون مورد به بیماری شدید تنفسی منجر میشود و ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار مرگ هم رخ میدهد.
در ایران هم براساس اعلام وزارت بهداشت، تعداد بیماران آنفلوآنزا بهویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد با بیماریهای زمینهای بیشتر و روند افزایشی هم داشته است. بعد از آن هم رینوویروسها (عامل سرماخوردگی) و در رتبه سوم هم ویروس کرونا قرار دارد.
دو شنبه 1 بهمن 1403
کد مطلب :
246624
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/NxVGL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved