• یکشنبه 30 دی 1403
  • الأحَد 19 رجب 1446
  • 2025 Jan 19
یکشنبه 30 دی 1403
کد مطلب : 246533
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4kX6
+
-

محمد زرین، معاون اداری شورای‌عالی قرآن و عترت شهرداری:

حمایت از فعالیت‌های قرآنی ادامه دارد

حمایت از فعالیت‌های قرآنی ادامه دارد

کارشناس اداری شورای‌عالی قرآن و عترت شهر تهران می‌گوید در بحث‌های قرآنی موضوعات استفاده از تکنولوژی‌های روز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا مفاهیم ناب قرآن را ساده‌تر به گوش و چشم جوانان برسانیم؛ چرا که از این طریق می‌توانیم به آموزش تدبر در قرآن که مورد تأکید مقام معظم رهبری است برسیم و مفاهیم قرآنی را به جوانان و نوجوانان به‌صورت ساده انتقال دهیم. شهرداری تهران براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران با برخی ماموریت‌ها مکلف به حمایت از فعالیت‌های قرآنی شد و به این ترتیب شورای‌عالی قرآن شهرداری شکل گرفت و فعالیت‌های خود را با نگاه سیاستگذاری در فعالیت‌های قرآنی شهر آغاز کرد. سیاست‌های این شورا، برنامه‌ریزی و هدایت برنامه‌های قرآنی در سطح شهر با مشارکت فرهنگی و اجتماعی مردم است. در رابطه با اقدامات و فعالیت‌های این شورا با محمدزرین، کارشناس اداری شورای‌عالی قرآن و عترت شهر تهران به گفت‌وگو نشسته‌‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

لطفا توضیح مختصری در رابطه با برنامه‌ها و چشم‌انداز شورای‌عالی قرآن شهرداری بدهید.
فعالیت‌های شورای‌عالی قرآن شهرداری در 2موضوع متمرکز شده است؛ یکی سیاستگذاری با نگاه به جامعه شهروندی، خصوصا در حوزه نوجوانان و جوانان است و در این زمینه نگاه ما این بوده که در راستای جهت‌دهی مبتکرانه و نوآورانه به فعالیت‌های قرآنی از تکنولوژی روز مانند هوش مصنوعی و تولیدات AR و... بهره‌برداری کنیم. به همین منظور برپایه قرآن پژوهش‌هایی توسط هیأت اندیشه‌ورز شورای‌عالی قرآن صورت گرفت و مسیر ما مشخص و آیاتی منتخب شد و اتفاقات خوبی در این زمینه رقم  خورد و سبب شد فعالیت‌های میدانی ما تغییرات محسوسی برای جذب مخاطبان داشته باشد.
در محافل قرآنی مخصوصا محافل تفسیر قرآن کریم از عینک‌های VR استفاده می‌کنیم و جوانان با داستان‌ها و بازی‌های قرآنی در این جلسات آشنا می‌شوند و تصویرسازی معانی آیات قرآن در داخل عینک‌ها صورت می‌پذیرد. در بوستان ملت و نمایشگاه قرآن نیز از این عینک‌ها بهره‌برداری کردیم و درواقع تفسیر آیات قرآن را اکران کردیم و مخاطبان بسیاری جذب شدند. بعد دیگر فعالیت‌های شورا، ترویج و افزایش فعالیت‌های قرآنی در سطح شهر است. بر همین اساس سال گذشته بالغ بر یک هزار محفل قرآنی در مساجد شهر تهران برگزار شد و فعالیت‌های میدانی نیز در بوستان‌ها انجام شد. همچنین در شهر دارالقرآن‌هایی در سطح مناطق احیا و ایجاد شدند که به‌صورت مویرگی در محله‌ها فعالیت‌های قرآنی را توسعه دهند. اکنون تقریبا 10دارالقرآن در حال فعالیت داریم و تا پایان امسال به 16دارالقرآن می‌رسد و سال آینده هر منطقه دارای یک دارالقرآن مرکزی خواهد بود که فعالیت‌های قرآنی را در سطح محله‌ها ساماندهی می‌کنند.
این دارالقرآن‌ها به فناوری هوش مصنوعی مجهز شده‌اند؟
علاوه بر نگاه توسعه‌ای و راهبری فعالیت‌های قرآنی، دارالقرآن‌ها به‌عنوان مرکز ترویج آموزش قرآن راه‌اندازی شده‌اند و درنظر داریم این مراکز مجهز به ابزار مدیا باشند و تولیدات مرتبط با هوش مصنوعی را در کلاس‌ها اکران می‌کنیم و این اقدام در کنار آموزش‌های سنتی صورت می‌پذیرد که در انتقال مفاهیم آیات اثرگذار است.
با توجه به تعدد متولیان برنامه‌های قرآنی، چگونه از موازی‌کاری در این زمینه جلوگیری می‌کنید؟
هرچه فعالیت قرآنی انجام شود باز هم کم است. شهرداری تهران در زمینه آموزش قرآن، نگاه به عموم مردم دارد، همانطور که در زمینه خدمات شهری و شهرسازی عموم مردم درنظر گرفته می‌شوند. در فعالیت‌های قرآنی باید بین مردم برویم. به‌صورت محله‌ای این ظرفیت در شهرداری موجود است. به‌دلیل ارتباط خوبی که با مردم وجود دارد بسیاری از برنامه‌ها که در محله‌‌ها و بوستان‌ها اجرا می‌شود و شهرداری متولی اجرای آنهاست و  به همین دلیل مخاطب بیشتری می‌تواند از بین مردم جذب کند. بنابراین ما باید برای موضوعات عمومی و فرهنگی شهر تلاش کنیم و می‌توانیم زیرساخت‌ها را در اختیار مجموعه‌های دیگر قرار دهیم. دارالقرآن‌های مرکزی نیز متولی فعالیت قرآنی منطقه هستند و موظفند که ظرفیت‌های اداری و قرآنی و مؤسسات را شناسایی کنند و همه را دور هم سر سفره قرآن جمع کنند و همه این ظرفیت‌ها برای این است که به نقطه مطلوب که حکمرانی قرآنی در فضای شهر است، برسیم.
آیا برای نخبگان قرآنی نیز برنامه دارید؟
در کنار آموزش‌های عمومی اول نگاه ما این است که جلسات با حضورنخبگان را تقویت کنیم و نگاه دیگر این است که از استادان برتر کشور در دارالقرآن‌ها استفاده کنیم.
میزان تأثیر فعالیت‌های قرآنی در سطح منطقه در کاهش آسیب‌های اجتماعی چقدر بوده است؟
جوانی که با قرآن انس می‌گیرد در خانواده مانند ستاره‌ای است که همه خانواده را درگیر آموزه‌های قرآنی می‌کند. وقتی اینها در جلسات قرآن حضور پیدا می‌کنند به‌عنوان مبلغ موجب پیشگیری آسیب‌های اجتماعی می‌شوند.
به‌نظر شما چه برنامه‌هایی در حوزه قرآن مغفول مانده که جای کار دارد و باید به آنها پرداخته شود؟
در بحث‌های قرآنی به موضوعات استفاده از تکنولوژی‌های روز نیاز است که پرداخته شود تا مفاهیم ناب قرآن را ساده‌تر به گوش و چشم جوانان برسانیم. از این طریق می‌توانیم به آموزش تدبر در قرآن که مورد تأکید مقام معظم رهبری است برسیم و مفاهیم قرآنی را به جوانان و نوجوانان به‌صورت ساده انتقال دهیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید