براساس اعلام وزارت بهداشت طبق آمار ثبتشده در سال ۱۴۰۳، روند ابتلا به تب مالت هم در حال افزایش است. بیماری باکتریایی که در دامهایی مانند گوسفند وجود دارد و به طرق مختلف ازجمله مصرف لبنیات سنتی آلوده به انسانها منتقل میشود. محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت در اینباره به چند نکته اشاره کرده است که در ادامه میخوانید.
علائم و عوارض بیماری
حالت حاد: تب ناگهانی و احساس بدن درد
حالت تبدار حاد: عوارض موضعی مانند تورم مفاصل
حالت مزمن: شامل تب، سرفه، درد مفاصل، کمردرد و سایر علائم
شیوع جهانی بیماری
در کشورهای اروپایی، غرب آمریکا، استرالیا و کانادا بهدلیل واکسیناسیون مناسب شیوع بیماری کم است اما در مدیترانه، آسیا، آفریقا و جنوب و مرکز آمریکا شیوع بیشتری دارد.
آمار ابتلا در جهان و ایران
در گذشته پیشبینی میشد سالانه حدود ۵۰۰ هزار مورد تب مالت در دنیا رخ دهد، اما اکنون این تعداد به حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون نفر در سال رسیده است. تعداد مبتلایان در ایران در گذشته، کمتر از ۱۵ هزار نفر بود، اما سال گذشته ۲۱، ۴۳۶ بیمار شناسایی شدند و از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۸ هزار ابتلا گزارش شده است. میزان بروز بیماری تب مالت در ایران در سطح ملی حدود ۲۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما در برخی مناطق، مانند لرستان، این رقم به ۸۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر میرسد.
افراد در معرض خطر
کسانی که به مناطق روستایی سفر میکنند، افرادی که با دامها تماس دارند و کسانی که به شکل مرتب از فرآوردههای لبنی سنتی مصرف میکنند در معرض ابتلا به بیماری تب مالت قرار دارند.
آمار فوت
میزان مرگومیر ناشی از تب مالت معمولاً کمتر از یک درصد است اما نباید باعث کمتوجهی به بیماری شود. عدمتشخیص بموقع، میتواند منجر به عوارض جدی مانند ابتلا به بیماریهای دریچهای قلب، اختلالات عصبی، چرک در ستون مهرهها و گرفتگی استخوانهای ستون فقرات شود.
در مصرف لبنیات سنتی احتیاط کنید
در همینه زمینه :
هشدار کارشناس
گشتی در اقتصاد ایران