• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
چهار شنبه 19 دی 1403
کد مطلب : 245590
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5YAx
+
-

فناوری هسته‌ای می‌تواند در بخش‌های مختلف زندگی ما موثر باشد

انرژی هسته‌ای به چه دردی می‌خورد؟

انرژی هسته‌ای به چه دردی می‌خورد؟

انرژی هسته‌ای فراتر از تصور ما می‌تواند در مراحل مختلف زندگی مؤثر باشد. کاربردهای مختلفی از درمان سرطان گرفته تا مبارزه با جرم و جنایت، به لطف ذره کوچکی که ما آن را ایزوتوپ‌های رادیویی می‌نامیم امکان‌پذیر است. ایزوتوپ‌های رادیویی اتم‌هایی هستند که از زمان کشف‌شان در بیش از یک قرن پیش، صنعت‌پزشکی و سایر زمینه‌ها را برای کمک به جوامع متحول کرده‌اند.

اکتشاف فضایی
بخش زیادی از آنچه ما در مورد فضای عمیق می‌دانیم توسط سیستم‌های قدرت رادیوایزوتوپ (RPSs) ممکن شده است. این منابع انرژی هسته‌ای کوچک برای تامین انرژی سفینه‌های فضایی در محیط‌های بسیار سخت در اعماق فضا استفاده می‌شود. ثابت شده است که RPS‌ها برای چندین دهه اکتشاف فضایی، ازجمله مأموریت‌های مطالعه مشتری، زحل، مریخ و پلوتون، ایمن، قابل‌اعتماد و بدون نیاز به مراقبت‌های معمول هستند.

تشخیص و درمان پزشکی
بیماری تقریباً یک‌سوم از بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها با استفاده از تشعشع یا مواد رادیواکتیو تشخیص داده شده یا درمان می‌شوند. تصویربرداری پزشکی هسته‌ای‌که ترکیبی از تجویز ایمن رادیوایزوتوپ‌ها با تصویربرداری دوربین است، به پزشکان کمک می‌کند تا تومورها، ناهنجاری‌های اندازه یا مشکلات دیگر را پیدا کنند. پزشکان همچنین از رادیوایزوتوپ‌ها برای کشتن بافت سرطانی، کاهش اندازه تومورها و کاهش درد استفاده می‌کنند.

تحقیقات جنایی
کارآگاهان جنایی اغلب برای به‌دست آوردن شواهد فیزیکی که مظنون را با یک جنایت خاص مرتبط می‌کند، به رادیو ایزوتوپ‌ها تکیه می‌کنند. آنها می‌توانند برای شناسایی مواد شیمیایی کمیاب در موادی مانند رنگ، شیشه، نوار، باروت، سرب و سموم استفاده شوند.

نگهدارنده‌ها
انرژی هسته‌ای برای حفظ موادغذایی نیز  استفاده می‌شود. هنگامی که غذا تحت تابش‌های هسته‌ای قرار می‌گیرد، ارگانیسم‌های مضر بدون پختن یا تغییر در خواص تغذیه‌ای غذا از بین می‌روند. همچنین افزودنی‌های شیمیایی و نگهداری در یخچال را غیرضروری می‌کند و نسبت به سایر روش‌های نگهداری موادغذایی به انرژی کمتری نیاز دارد.

کشاورزی
در نهایت، کشاورزان می‌توانند از رادیوایزوتوپ‌ها برای کنترل حشراتی که محصولات را از بین می‌برند، به‌عنوان جایگزینی برای آفت‌کش‌های شیمیایی استفاده کنند. در این روش آفات حشره نر نابارور می‌شوند. سپس جمعیت آفت به‌شدت کاهش می‌یابد و در برخی موارد از بین می‌رود.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید