ورود تراموای چرخلاستیکی به گمرک
عصر جدیدی در تهران با رونمایی از مد جدید حملونقل عمومی آغاز میشود
مهدی اسماعیلپور-روزنامهنگار
بالاخره ترامواهای چرخلاستیکی یا همان ایآرتیها به ایران رسیدند و حالا در گمرک بندرعباس قرار دارند تا پس از انجام تشریفات قانونی، به همراه اتوبوسهای برقی ترخیص شوند و به تهران بیایند؛ ازاینرو برای تسریع در انجام کارها تعدادی از مدیران شرکت واحد اتوبوسرانی برای پیگیری امور راهی جنوب کشور شدند و انتظار میرود در روزهای آینده و قبل از پایان دیماه این محموله مهم حملونقل عمومی به پایتخت برسد.
2دستگاه تراموا و 119اتوبوس برقی در بندر
ایآرتی یا تراموای چرخلاستیکی قرار است بهعنوان مد جدید حملونقلی شهر تهران در بهمن و اسفند امسال وارد ناوگان حملونقل عمومی پایتخت شود؛ به همین دلیل 2دستگاه ایآرتی وارد گمرک بندرعباس شده و در روزهای آینده ترخیص و به تهران منتقل میشود. 119دستگاه اتوبوس برقی هم به همراه این 2دستگاه تراموا در گمرک بندرعباس است که بهزودی ترخیص میشود و در مسیر تهران قرار میگیرد.
22رام تراموا برای سال1404
درباره ترامواهای چرخلاستیکی خوب است بدانید که 2دستگاه از این مد حملونقلی رایگان و برای سیر آزمایشی در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته است که درصورت موفقبودن عملکرد آنها در پایتخت، طبق برنامهریزی برای سال آینده 22رام از این دستگاه سفارش داده میشود؛ البته بخشی از آنها در کشور تولید خواهد شد. همچنین طبق برنامه تا پایان سال درمجموع 400دستگاه اتوبوسبرقی از مجموع 2500دستگاه اتوبوس خریداریشده به کشور میرسد.
اتوبوس های برقی، ضرورت حمل و نقل شهری پایتخت
احمد قیومی، سرپرست شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه : مهمترین تفاوت دوره فعلی مدیریت شهری با همه دورههای قبل توجه ویژه شهردار تهران و شورای اسلامی شهر به اهمیت موضوع حمل و نقل است. در هیچ دورهای در تاریخ شهرداری تهران تا این میزان توجه و نگاه به آینده در حوزه حمل و نقل وجود نداشته است. در صنعت حمل ونقل برقی سازی تصمیم ناگزیر همه دولتهای جهان است. به عبارتی اتوبوس و تاکسیهای برقی آینده صنعت حمل و نقل در داخل شهرهاست. اتوبوس برقی مزیتهای فراوانی نسبت به اسلاف خود دارد و آن هم توجه ویژه به محیط زیست و موضوع هوای پاک است. این اتوبوسها نهتنها میزان گازهای گلخانهای را کاهش میدهند، بلکه با حذف آلایندههای ناشی از سوختهای فسیلی، بر سلامت عمومی شهروندان نیز تأثیر مثبت دارند.از نظر اقتصادی نیز در بلندمدت به دلیل کاهش هزینههای سوخت و نگهداری، بسیار مقرونبهصرفه خواهند بود. افزون بر این، توسعه زیرساختهای مرتبط با اتوبوس و تاکسیهای برقی، نظیر ایستگاههای شارژ، میتواند موجب ایجاد فرصتهای شغلی جدید شود.همچنین، استفاده از این فناوری پیشرفته پیام مهمی از تعهد تهران به توسعه پایدار و مبارزه با تغییرات اقلیمی به جامعه بینالمللی منتقل میکند. بنابراین، سرمایهگذاری در این حوزه، گامی مؤثر در جهت دستیابی به حملونقل شهری پایدار و کاهش بحران آلودگی هوا در پایتخت خواهد بود.معتقدم با حمایت دولت، شهرداری و مشارکت شهروندان، میتوان آیندهای پایدارتر و سالمتر برای تهران رقم زد. همکارانم در ۲ روز گذشته با حضور در گمرک بندرعباس تلاش کردند تا مشکل ۱۱۹ اتوبوس برقی و ۲ تراموای متعلق به مردم تهران حل شود. خوشبختانه نظرات مشترکی میان همه بخشهای مرتبط با حوزه برقی سازی وجود دارد و به لطف خدا در آینده بسیار نزدیک، مردم تهران از مواهب آن برخوردار خواهند شد.