• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
یکشنبه 16 دی 1403
کد مطلب : 245266
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgjrA
+
-

6 قانون موبایلی

چه باید کرد؟
6 قانون موبایلی

کودکان با دنیای مدرن امروز و تکنولوژی‌های رنگارنگ آن از یک گوشی موبایل گرفته تا تبلت و بازی‌های هوشمند مواجه هستند و خانواده‌ها چالش‌های زیادی برای دور نگه داشتن فرزندانشان از این امکانات دارند. دکتر فیض ابراهیم‌نیا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این‌باره می‌گوید: «به‌صورت کلی چند نکته مهم در این‌باره وجود دارد که خانواده‌ها باید به آنها دقت کنند.»
کودک باید بداند در اختیار داشتن موبایل، حقی برای او نیست و لطفی است که والدین به کودک می‌‌کنند. این مهم است که کودک آگاه باشد، موبایل برای او نیست و حق استفاده از آن را به تنهایی ندارد.
در بسیاری از کتب هم استفاده از موبایل برای کودکان تا 5سال ممنوع است و برخی هم این عدد را تا 7سال اعلام می‌کنند. تا 5سالگی هنوز تفکر انتزاعی در کودک شکل نگرفته که با او قرار و قوانین استفاده از موبایل گذاشته شود. از آن سن به بعد هم کودک باید تحت نظارت والدین از گوشی موبایل استفاده کند.
کودکان باید آگاه باشند که در استفاده از موبایل چیزی به نام حریم خصوصی ندارند. کودک باید بداند که نمی‌تواند از مدیا در بخش خصوصی خود استفاده کند و این مسئله تنها از سنین 18سالگی به بعد برای او فراهم می‌شود.
پس از 7سالگی و فراهم شدن استفاده از موبایل، والدین باید بین خودشان و کودک یک قرارداد مکتوب بنویسند و شرایط استفاده از آن را قید کنند. کودک باید ملزم به رعایت این قوانین شود.
میزان جرائم سایبری در کودکان بسیار بالاست، چون تفکر انتزاعی، تصمیم‌گیری و قضاوت در آنها شکل نگرفته و در دام جرائم سایبری قرار می‌گیرند. به همین دلیل نباید  برای کودک و نوجوان قبل از بلوغ، اجازه استفاده خصوصی از موبایل صادر شود.
روش استفاده از موبایل هم باید به کودک آموزش داده شود. کودک باید بداند که استفاده نامناسب از این وسیله  چه آسیب‌هایی برای جسم او داشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید