• شنبه 15 دی 1403
  • السَّبْت 4 رجب 1446
  • 2025 Jan 04
دو شنبه 10 دی 1403
کد مطلب : 244738
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/58BxA
+
-

شهر به روایت سینما

جشنواره فیلم شهر فراخوان داده و به‌زودی نهمین دوره آن در تهران برگزار می‌شود

شهر به روایت سینما

جشنواره فیلم شهر عنوان مهم‌ترین رویداد سینمایی در حوزه شهری است که از سال 1382توسط مؤسسه تصویر شهر وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می‌شود.به گزارش همشهری، این جشنواره در طول 8دوره‌ای که پیش از این برگزار شده چند بخش اصلی داشته است: «مسابقه سینمای ایران» و «مسابقه محله» که به شکل رقابتی برگزار می‌شود و «بخش جنبی» که شکل غیررقابتی دارد. مسابقه تبلیغات و اطلاع‌رسانی سینمای ایران، سریال‌های خانگی، سریال‌های تلویزیونی، فیلم‌های ویدئویی، داستانی، مستند و پویانمایی هم بخش‌های دیگری از این جشنواره هستند. امسال آنطور که اعلام شده جشنواره در 3بخش اصلی «محله»، «سینمای ایران» و «سینمای بین‌الملل» به ترسیم و ترویج الگویی مناسب برای زندگی شهری و صنعتی می‌پردازد و موضوعاتی ازجمله خانواده ایرانی در محله و محیط شهر، یک روز زندگی در شهر، ریشه و تاریخچه محلات، به تصویر کشیدن خدمات همیاران شهروندی، شناخت مسائل و معضلات شهر، صیانت از محیط‌زیست، درختان و بوستان‌ها و فرهنگ آپارتمان‌نشینی در اولویت قرار دارد.




دبیر این دوره از جشنواره کیست؟

مهر‌ماه امسال مریم پیرکاری، مدیرعامل مؤسسه تصویر شهر، به‌عنوان «دبیر نهمین جشنواره فیلم شهر و محله» انتخاب شد. او دانش‌آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی است و از سال ۸۴ فعالیت حرفه‌ای‌اش را آغاز و در سال‌های گذشته در زمینه اجرا و نویسندگی کار کرده است.
او به‌عنوان تهیه‌کننده در چند فیلم سینمایی و تلویزیونی هم حضور داشته است؛ ازجمله فیلم سینمایی «پسرم رسول» که در سی‌و‌چهارمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان موفق به دریافت دیپلم افتخار شد.

فیلمسازانی که از جشنواره فیلم شهر جایزه گرفته‌اند
در طول 8 دوره  برگزاری این جشنواره، کارگردانان و بازیگران شناخته شده‌ای‌ از این جشنواره جایزه گرفته‌اند. در دومین دوره این جشنواره دوسالانه که سال 84برگزار شد، رخشان بنی‌اعتماد برای فیلم «خون بازی» جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد. در دوره‌های بعدی تمرکز بیشتر روی فیلم‌های داستانی کوتاه و مستند بود. اما در جشنواره پنجم که خرداد سال 94برگزار شد، فیلم‌های بلند داستانی هم حضور داشتند؛ فیلم‌هایی مثل «عصر یخبندان» و «چهارشنبه 19 اردیبهشت». در این دوره مهتاب کرامتی برای فیلم« عصر یخبندان» و آهو خردمند برای فیلم «مهمان داریم» جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را به‌دست آوردند. جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد هم به فرهاد اصلانی برای فیلم‌های« عصر یخبندان» و «دوران عاشقی» رسید. وحید جلیلوند هم برای فیلم «چهارشنبه 19اردیبهشت» جایزه بهترین کارگردانی را به‌دست آورد. سال 96این جشنواره با بزرگداشت 90سالگی ژاله علو برگزار شد.
در این دوره جایزه بهترین بازیگر زن نقش اول را پردیس احمدیه برای فیلم «لاک قرمز» و جایزه بهترین بازیگر مرد را ناصر هاشمی برای فیلم «برادرم خسرو» کسب کردند. محمدحسین مهدویان هم برای فیلم «ماجرای نیمروز» بهترین کارگردان فیلم بلند شناخته شد.
جایزه بهترین فیلم برای «ابد و یک روز» به سعید ملکان رسید. «سد معبر» ساخته بهمن کامیار هم جایزه بهترین فیلم با محوریت تهران‌نگاری را به‌دست آورد. اما جشنواره هفتم، جشنواره هومن سیدی و
«مغزهای کوچک زنگ زده» بود.
جایزه بهترین فیلمنامه (هومن سیدی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده) بهترین کارگردانی (هومن سیدی) و بهترین فیلم (سعید سعدی) به فیلم
«مغزهای کوچک زنگ زده» رسید و در کنار آن ژاله صامتی برای فیلم «در وجه حامل» جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را به دست آورد. عنوان بهترین فیلم با محوریت تهران‌شناسی هم به فیلم «چهارراه استانبول» مصطفی کیایی رسید. این جشنواره در ضمن بزرگداشت علی نصیریان، مسعود رایگان و رویا تیموریان هم بود.
در جشنواره هشتم شهر محمد کارت برای فیلمنامه «شنای پروانه» جایزه فیلمنامه را از این جشنواره دریافت کرد، ستاره پسیانی برای بازی در فیلم «یدو» و جواد عزتی برای نقشش در فیلم «مرد بازنده» جایزه گرفتند و ‌هادی حجازی‌فر هم که با فیلم «موقعیت مهدی» در این جشنواره شرکت کرده بود، جایزه بهترین کارگردانی را به‌دست آورد‌.

این خبر را به اشتراک بگذارید