امروزه علاوه بر شیرینیهای سنتی، طیف گستردهای از کربوهیدراتها مثل بیسکوییتها، شکلاتها، آبنباتها، کیکها، کلوچهها، پاستیلها و... هم به فهرست شیرینیها اضافه شدهاند و اکثر افراد (از کودکان گرفته تا سالمندان) مصرفکننده آنها هستند. از دیدگاه طب ایرانی، مصرف زیاد شیرینی میتواند موجب اختلال در تعادل مزاج و بروز مشکلاتی در سلامت شود.
تولید بلغم زیاد
شیرینی بیش از حد موجب افزایش رطوبت و تولید بلغم در بدن میشود که باعث خستگی، کندی ذهن و مشکلات گوارشی میشود.
ضعف کبد
مصرف زیاد شیرینیها باعث ایجاد بار اضافی روی کبد میشود که میتواند به بروز مشکلاتی مثل کبد چرب، خارش پوست و زردی منجر شود.
ایجاد سودا در بدن
زیادهروی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن و بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی، وسواس و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی سوق دهد.
تضعیف معده و هضم دشوار
شیرینیها بهویژه اگر سنگین یا مصنوعی باشند، معده را ضعیف و هضم را دشوار میکنند.
افزایش وزن و تجمع مواد زائد
مصرف زیاد شیرینی منجر به تجمع چربیها و مواد زائد در بدن میشود که باعث افزایش اخلاط فاسد، چاقی و کاهش انرژی میشود.
۵ خطر زیادهروی در مصرف شیرینیها
در همینه زمینه :