عفونت را پشت گوش نینداز
بیشتر والدین، عفونت گوش را در بچهها جدی نمیگیرند
پروانه بندپی- روزنامهنگار
عفونت گوش میانی، یکی از شایعترین عارضهها در کودکان و شایعترین علت مراجعه کودکان به پزشک است. خیلی از والدین زمانی که کودکشان دچار گوشدردِ ناشی از عفونتهای ویروسی میشود، آن را عارضهای پیش پا افتاده محسوب میکنند و تصور میکنند خودبهخود بهبود پیدا میکند. درحالیکه عفونت گوش کودکان در صورت طولانی شدن میتواند مشکلات متعددی ایجاد کند. با توجه به اهمیت این موضوع، در اینباره بیشتر بدانیم.
دکتر علیمحمد اصغری فوقتخصص گوش
عفونت گوش میتواند علاوه بر ایجاد درد در گوشها و اختلال در شنوایی باعث چشمدرد، فکدرد و دنداندرد هم بشود. در ضمن عفونتهای وسیعتر در گوش میانی میتواند در بافتهای جمجمه از جمله مغز منتشر و منجر به بروز مننژیت شود.
در خیلی از موارد، مایع پشت پرده گوش جذب و مشکل عفونت گوش خود به خود برطرف میشود، اما در کودکانی که بهصورت طولانی مثلا بیشتر از ۴ماه باقی میماند، ممکن است به شکل جدی تأثیرات غیرقابل برگشتی در شنوایی آنها و دیگر مشکلات داشته باشد.
والدین باید بعد از طیشدن دوره سرماخوردگی کودک، حتما شنوایی او را تست کنند؛ مثلا ببینند آیا شنواییاش سنگین نشده؟ آیا وقتی صدایش میکنند، جواب میدهد؟ آیا اصرار ندارد که صدای تلویزیون را برایش زیاد کنند؟
معمولا درمان کامل عفونت گوش میانی حدود 2هفته طول میکشد، اما خیلی مهم است که بعد از اتمام درمان 2 هفتهای، کودک دوباره توسط پزشک معالج معاینه شود تا درصورت نیاز، درمان ادامه پیدا کند. چون بهبود عفونت گوش در بعضی از کودکان زمانبر است.