• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
شنبه 1 دی 1403
کد مطلب : 243878
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jXmZ
+
-

نه به کشتن هیرکانی

کارشناسان جنگل از رئیس‌جمهور خواسته‌اند با طرح برداشت درختان افتاده جنگل هیرکانی مخالفت کند

گزارش
نه به کشتن هیرکانی

الهام مصدقی‌راد- روزنامه‌نگار

جنگل‌های هیرکانی ده‌ها میلیون سال قدمت دارند و تنها بازمانده آنها در جهان تنها در ایران و قسمتی از کشور آذربایجان قرار دارد. جنگل هیرکانی ایران در 3استان گیلان، ‌مازندران و گلستان از دوره سوم زمین‌شناسی تاکنون گسترده شده‌اند. جنگل‌های هیرکانی ایران دارای درختان کهنسال و باارزش هستند و به‌دلیل تأثیر وجودشان بر زمین به‌عنوان کهنسال‌ترین جنگل‌های جهان در فهرست میراث طبیعی یونسکو قرار گرفته‌اند و به ثبت جهانی رسیده‌اند.آنچه جنگل‌های ارزشمند هیرکانی را در معرض نابودی قرار می‌دهد، تصمیمات و اقدامات اشتباه است. جاده‌سازی‌، معدنکاوی، ویلا‌سازی‌ و انواع تصرف‌ها، چرای بی‌رویه دام، قاچاق چوب و... ازجمله اقداماتی است که این میراث طبیعی جهان را با خطر جدی مواجه می‌کند و تصمیماتی نظیر کاشت یک‌میلیارد اصله درخت هم نمی‌تواند خسارت بزرگ تحمیل شده بر این جنگل را جبران کند.

حفظ آب و خاک در هیرکانی
هر هکتار جنگل ‌سالانه 70تن گردوغبار ‌جذب می‌کند و به‌گفته کارشناسان، جنگل هیرکانی در هر هکتار 1500مترمکعب آب  ذخیره  و کمک زیادی به جلوگیری از فرسایش خاک می‌‌کند. میزان ذخیره آب در جنگل هیرکانی  معادل ذخیره سالانه یکی از سدهای بزرگ کشوراست.

مجوز کشتن هیرکانی
رئیس سابق منابع طبیعی، چند روز قبل از تودیع، مجوز برداشت درختان شکسته و افتاده جنگل هیرکانی را صادر کرد؛ اتفاقی که مغایر با پلان مدیریتی جنگل هیرکانی در پرونده ثبت جهانی است و به گفته فعالان محیط‌زیست گامی جدید برای کشتن هیرکانی است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید