2درجه کمتر، حال همه بهتر
پویش « 2درجه کمتر» در بیلبوردهای شهری تهران به اکران درآمده است
فاطمه عباسی
افزایش فزاینده هزینههای انرژی و نگرانیهای امنیتی در سراسر جهان، کمپینهای هدفمندی را برای ترغیب شهروندان به کاهش مصرف انرژی راهاندازی کرده است.«2درجه کمتر» یکی از مشهورترین کمپینها در این حوزه است که نشان میدهد چگونه تلاشهای مشارکتی میتوانند در کنار منافع اقتصادی به پایداری محیطی، امنیت انرژی و انسجام اجتماعی کمک کنند.
پس از آنکه رئیسجمهور همزمان با سرد شدن هوا، با انتشار یک ویدئو با اشاره به آلودگی هوا و تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه از همه درخواست کرد دمای وسایل گرمایشی خود را 2درجه کاهش دهند، پویش «2درجه کمتر» برای مصرف مسئولانه انرژی آغاز شد و از مردم میخواهد تا دمای گرمایش ساختمانها را 2درجه سانتیگراد کاهش دهند. تاکنون علاوه بر اقشار مختلف مردم، سایر مسئولان، فعالان اقتصادی، مدنی و صنوف نیز با پیام ویدئویی یا انجام اقدامات عملی به این کمپین پیوستهاند.
مشابه این کمپین در سایر نقاط دنیا برای مقابله با بحران انرژی نیز با موفقیت اجرا شده و حالا درتمامی نقاط کشور در حال اجراست. اما در پایتخت، اکران فرهنگی پویش «2درجه کمتر» در بیلبوردهای شهری نیز به نمایش در آمده است. در این اکران فرهنگی که از تصاویری مربوط به کاهش 2درجهای دما استفاده شده است، جملاتی همچون «یه ایران بهتر»، «جمع ما جمعتر»، «یه لباس بیشتر»، «یه ایران گرمتر» و «حال همه بهتر» را میتوان روی بیلبوردها مشاهده کرد.
در نهایت اینکه راهاندازی و پیوستن مردم به پویش 2درجه کمتر یک برنامه مقطعی دولت در حمایت از بخش صنعت و اقتصاد کشور است و انتظار میرود این ابتکار صرفهجویی قابلتوجهی در گاز به همراه داشته باشد و تأمین این منبع انرژی را برای ماههای سردتر سال تضمین کند. پیوستن به پویش کاهش 2درجه علاوه بر مشارکت در خیر عمومی، در مقیاس کلان بهطور مستقیم و غیرمستقیم به نفع اقشار آسیبپذیر هم هست. از یکسو، صرفهجویی در مصرف انرژی باعث کاهش هزینهها و ایجاد منابع مالی برای ارائه خدمات بیشتر به این اقشار خواهد شد و از سوی دیگر، کاهش آلودگی هوا که یکی از اهداف این پویش است، بهطور خاص برای افراد سالمند، کودکان و کسانی که از بیماریهای تنفسی رنج میبرند، بسیار حیاتی است که با مشارکت عمومی قابل دسترس خواهد شد.
مکث
اگر شما هم مانند دیگر هموطنانمان به پویش 2درجه کمتر پیوستهاید، این توصیهها برای کاهش مصرف انرژی در خانه به دردتان میخورد:
با بسته نگهداشتن در اتاقهای خالی و خاموش کردن بخاریهای موجود در آنها مقادیر
قابل توجهی در مصرف گاز طبیعی صرفه جویی میشود.
برای متعادل کردن هوای ساختمان به جای باز کردن پنجرهها، درجه شوفاژ و بخاری را کم کنید.
با پوشیدن لباس مناسب و یا تنظیم دمای محل سکونت بین ۲۱-۱۸ درجه سانتیگراد از مصرف بیرویه گاز اجتناب کنید.
استفاده از سامانه کنترل هوشمند در ساختمانهای مسکونی موجب صرفهجویی حدود ۱۵ درصدی در مصرف سوخت میشود.
با هواگیری و رسوب زدایی به موقع رادیاتورهای شوفاژ و همچنین دودهزدایی از لولهها و کوره بخاری، از اتلاف گاز ممانعت کنید.
توجه کنید که اندازه وسیله حرارتی با محل مورد استفاده تناسب داشته باشد.