• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
چهار شنبه 28 آذر 1403
کد مطلب : 243676
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Y61zW
+
-

لبخند قاتل به طناب دار

پرونده جنجالی
لبخند قاتل به طناب دار

پرونده قاتل قاضی مقدس شاید نه به‌خاطر جنایتی که مرتکب شده بود، که بیشتر به‌خاطر عکسی در تاریخ ماندگار شد که از لحظه اعدام قاتل در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد؛ عکسی که قاتل در آن، درحالی‌که طناب آبی‌رنگ دار دور گردنش است، لبخند به لب دارد و لحظاتی پیش از اعدام با دست بسته تلاش می‌کند برای آنهایی که به تماشای اعدام او آمده‌اند دست تکان دهد. این مرد در سال 84، سرپرست مجتمع قضایی ارشاد را در خیابان‌ بخارست با شلیک گلوله ترور کرد، در سالگرد جنایتی که رقم زده بود، در همان محل و در ملأ عام به دار مجازات آویخته شد. این جنایت جنجالی 11مرداد سال 84 رخ داد. آن روز وقتی قاضی حسن احمدی مقدس بعد از پایان یک روز کاری سوار بر خودروی  پژو 405 خود از مجتمع قضایی ارشاد در خیابان وزرا خارج شد و در حال گذر از خیابان احمد قصیر (بخارست) بود که هدف شلیک چندین گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. قاتل او جوانی به نام مجید بود که با همدستی برادرزاده‌اش به نام حسین دست به این جنایت زد و فرار کرد.

قاتل که بود؟
مجید، جوانی 24ساله بود که بعد از اینکه با چند نفر از دوستانش در یک خانه مجردی دستگیر و در دادسرای ارشاد محکوم شد، تصمیم به انتقام‌جویی گرفت. چرا که مدعی بود علیه او با بی‌عدالتی رفتار شده است. به‌گفته خودش، ابتدا تصمیم داشت که قاضی شعبه را به قتل برساند اما چون در آن شعبه پرونده داشت، ترسید به دام بیفتد. بنابراین تصمیم گرفت رئیس مجتمع را ترور کند. او 2هفته، رفت‌وآمد قاضی مقدس را زیرنظر گرفت. در این مدت به یکی از شعبه‌های بانک رفت و با مجروح کردن نگهبان در یک سرقت مسلحانه، سلاح نگهبان را از او دزدید تا از آن سلاح در ترور قاضی مقدس استفاده کند. در نهایت نیز با کمک برادرزاده‌اش حسین نقشه جنایت را عملی کرد.
مجید بعد از ترور قاضی مقدس به امارات گریخت و قصد داشت از کشور آمریکا پناهندگی بگیرد. او با حضور در سفارت این کشور اعلام کرد که یک قاضی را در ایران به قتل رسانده و جانش در خطر است، غافل از اینکه همین اقدام باعث دستگیری‌اش خواهد شد.

مکث
استرداد قاتل از امارات به ایران

درست زمانی که مجید فکر می‌کرد در آستانه رسیدن به خواسته‌هایش است در سفارت آمریکا تحویل مأموران اماراتی و از آنجا به ایران بازگردانده شد. با انتقال او به ایران تحقیقات درباره این پرونده ادامه پیدا کرد و بعد از بازجویی از مجید، همدستش حسین نیز که در این ترور همکاری داشت بازداشت شد. در تحقیقات پلیسی مشخص شد که مجید هیچ‌گونه ارتباطی با عوامل خارجی و داخلی و گروه‌های معاند ضد ‌نظام ندارد. او تنها در ذهن خود شخصیتی کاذب از خودش ترسیم کرده بود که توانایی انجام چنین کارهایی را دارد.

مجید متهمی سابقه‌دار بود
در تحقیقات کارآگاهان آگاهی معلوم شد که مجید در جریان یک سرقت مسلحانه در قتل بشیر سمامی، استوار دوم نیروی انتظامی و نگهبان بانک ملی شعبه بلوار نیک‌نام و هوشنگ تلاشی، مشتری بانک نقش داشته است. مجید همچنین متهم به مباشرت در مجروح کردن یکی از کارمندان بانک ملی و 3مأمور پلیس هنگام سرقت مسلحانه، مشارکت در 5سرقت مسلحانه از بانک ملی و صادرات، سرقت مسلحانه 3خودرو، سرقت مسلحانه‌ اسلحه سازمانی نگهبان سفارت قرقیزستان، مباشرت در سرقت سلاح کمری نگهبان بانک صادرات و بانک ملی و حمل و نگهداری 3 قبضه سلاح غیرمجاز و مهمات بود. این در حالی بود که همدستش حسین نیز در برخی از این جنایات با او همراه بود. متهمان در جلسه دادگاه اتهامات خود را پذیرفتند و گفتند که قصد داشته‌اند افرادی دیگر از قضات گرفته تا سایر مسئولان را نیز به همین روش ترور کنند.

حکم اعدام مجید و حسین
بعد از پایان محاکمه هر دو متهم در دادگاه، قاضی آنها را به اعدام محکوم کرد. بدین‌ترتیب مجید و حسین بعد از تأیید حکم از سوی دیوان‌عالی کشور به اعدام محکوم شدند. آنها 2سال بعد در سالروز مرگ قاضی مقدس و در محل ترور اعدام شدند. این در حالی بود که عکس‌های منتشرشده از مجید در لحظه اعدام، جنجال زیادی در رسانه‌ها به‌پا کرد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید