روستای سحر و جادو در سمنان
روستای «دروازه شامان» دامغان در دل کویر خالی از سکنه و به باور محلیها به روستای سحروجادو معروف است. به گزارش همشهری آنلاین، این روستا که بیشتر به لوکیشن فیلمهای ترسناک شبیه است در ۲۰ کیلومتری جنوب شهر دامغان در سمنان قرار گرفته. باوری بین مردم رایج است که این روستا بهعلت سحروجادو خالی از سکنه شده است. برخی هم وجه تسمیه آن را باوری سنتی با نام شامانگرایی یا شمنیسم میدانندکه متعلق به اقوام مغول و تاتار
برپایه سحر و جادو بوده است.
روایت جادو
شمنیسم یک رشته باورهای سنتی در برخی اقوام است که از دوران پیش از تاریخ در سراسر جهان وجود داشته. براساس مطالعات میدانی مردمنگاری در قرن بیستم، این باور پدیدهای جهانشمول بهنظر میآید که در فرهنگهای گوناگون و کاملا بیارتباط با یکدیگر وجود داشته و در حال حاضر نیز شکلهای جدید آن در بسیاری از فرهنگها ازجمله فرهنگ کشورهای توسعهیافته مشاهده میشود. خانهها و بناهای خشت و گلی باقیمانده از این روستای خالی از سکنه با فرسایش در برابر باد و باران هم شکلی ترسناک بهخود گرفته و این پرسش را در ذهن تداعی میکند که آیا واقعا سحر و جادو روستا را از سکونت خالی کرده و به این شکل درآورده است؟
واقعیت ماجرا
بررسی موقعیت جغرافیایی روستا و نگاهی به روند خالی شدن آن از جمعیت نشان میدهد باز هم پای کمبود آب در میان است. روستای دروازه شامان با قرارگیری در دل کویر سالها با کمبود آب دستوپنجه نرم کرده. این روستا که 150کیلومتر از مرکز استان فاصله دارد در گذر سالها بهدلیل بیآبی در کویر از جمعیت خالی شد.