اردوی جدید برای بچههای تهران
فرهنگسراها در تلاشند فقر اردوگاهی در کلانشهر تهران را جبران کنند
زهرا عباسی-روزنامهنگار
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از یک سال و نیم پیش بهصورت جدی برنامه «اردوبازی» را در 10فرهنگسرا در 10منطقه آغاز کرده است؛ اردوهایی که تنها در یک مورد تا امروز پای بیش از 23هزار مخاطب را به فرهنگسرای انقلاب اسلامی باز کرده است. در اردوبازی برنامههای متنوعی برای شرکتکنندگان از سینما، استخر، راپل، صخرهنوردی، بیگبال، ایرهاکی، دارت، تنیس روی میزگرفته تا تیراندازی و گاهی هم نمایش فیلم طراحی شده که به فراخور اعلام نیاز مدارس یا مقاطع تحصیلی متفاوت و درنهایت با چالش آشپزی اجرا میشود.
جبران یک نیاز جدی
«اردوبازی» عنوان ویژهبرنامهای است که به میزبانی پسران دانشآموز پایه دهم در فرهنگسرای انقلاب برگزار میشود.امیر احسانفر، مدیر این فرهنگسرا با بیان اینکه اردو یکی از بهترین بسترهای تربیت نوجوانان و محیطی برای هویتبخشی، تقویت مسئولیتپذیری و شناخت نوجوان به شمارمیرود، میگوید: «فرهنگسراها بهدلیل داشتن فضای مناسب اردوگاهی و هم فقر فضای اردویی در کلانشهر تهران مورد توجه قرار گرفتهاند تا اردوهای درونشهری را تقویت کنند. این اردوبازیها میتواند محیط تربیتی هم باشد.»او با ذکر این نکته که اردوهای نیمروزی مطلوب مدارس هستند، توضیح میدهد:«برنامهریزی بر این بود که در زمان کم اردوبازی که در ساعت مدرسه برگزار میشود، بچهها ابتدا لذت ببرند و تفریح کنند و بعد از تفریح نکات تربیتی چون شجاعت، سبکزندگی، هیجان و... هم مورد توجه قرار گیرد.»
تجربه تکرارنشدنی
مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی هدف اصلی اردوبازی را آموزش نکات تربیتی میداند و برای روشنترشدن موضوع سراغ یک نقل قول از مقام معظم رهبری میرود: «در دیداری درباره شیوه تربیت فرزندان درصورت فرزندآوری و تعدد فرزندان سؤال شده بود که مقام معظم رهبری فرمودند باید به تربیت محیطی توجه شود. یعنی همینکه نوجوان در بستر محیط سالم خانه رشد پیدا کند تربیت خواهد شد. ما هم در اردوبازی قصد داریم حین بازی و تفریح به تربیت محیطی برسیم.»خاطرهای از یک مادر مثالی است که احسانفر برای روشنشدن این موضوع میزند و توضیح میدهد که فرزند این مادر اعتماد به نفس پایین و ترس زیادی داشته است درحالیکه چالش آشپزی و تجربه کباب کردن جوجه در کنار دوستان در اردو تحولی را در شخصیت و زندگی او رقم زده است.
«زنجیره اردوگاهی» تهران
تشکیل «زنجیره اردوگاهی» موضوعی است که مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه این موضوع در سازمان فرهنگی هنری شهرداری در حال بررسی است، میافزاید:«بچهها در هر اردو و در هر فرهنگسرا آیتمهای جدید را تجربه ميکنند تا درنهایت در یک زنجیره اردویی آموزش ببینند.» تمرکز فرهنگسرای انقلاب اسلامی در سال تحصیلی گذشته بر مفهوم هوش مالی و مدیریت اقتصادی قرار گرفته بود و امسال، موضوع جدیدی مورد توجه قرار گرفته است. احسانفر در اینباره بیشتر توضیح میدهد: «سال گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با دانشآموزان در روز 13 آبان به موضوع نظم نوین جهانی اشاره کردند و فرمودند که نظم جدیدی بر جهان حاکم خواهد شد. مقام معظم رهبری معتقدند نوجوانان باید در شکلگیری نظم نوین جهانی تأثیرگذار باشند. با توجه به این نکته امسال ما 2 موضوع انقلاب اسلامی و همچنین نظم نوین جهانی را در دستور کار قرار دادهایم.»