• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 19 آذر 1403
کد مطلب : 242624
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxMW8
+
-

حجت‌الاسلام محمد زنگنه، مسئول اردو‌های طرح شهید آرمان مطرح کرد

شرکت 48هزار دانش‌آموز در اردو‌های طرح آرمان

شرکت 48هزار دانش‌آموز در اردو‌های طرح آرمان

در سال‌ جاری با همکاری مساجد منتخب تهران و قرارگاه شهید آرمان، روزانه بین 400 تا هزار و 200دانش‌آموز دختر و پسر در اردو‌های تربیتی- ورزشی شهید آرمان شرکت می‌کنند. حجت‌الاسلام محمد زنگنه، مسئول اردوهای طرح شهید آرمان در گزارش پیش رو از اهداف برگزاری این اردوهای تربیتی و مهارتی می‌گوید.

نشاط آفرینی هدف اردوهای آرمان
 اردوهای ستاد آرمان با هدف نشاط‌آفرینی میان نوجوانان و آشنایی دانش‌آموزان با ارزش‌های دینی برگزار شده و میزبان بیش از 48هزار دانش‌آموز مسجدی از سراسر تهران بوده است. قرارگاه شهید آرمان با همکاری گروه‌های متخصص اردویی، برنامه‌های تربیتی گسترده‌ای را برای این اردو‌ها اجرا کرده و از ظرفیت 2 اردوگاه شهید چمران و شهید با هنر استفاده کرد.» حجت‌الاسلام محمد زنگنه، مسئول برگزاری اردوهای ستاد طرح شهید آرمان درباره موضوعات برگزاری این اردوها می‌گوید: «بخش‌های متنوعی برای مجموعه اردوهای آرمان برنامه‌ریزی شده که دانش‌آموزان در آن شرکت کرده و به بازی‌های دسته‌جمعی و گروهی پرداختند. چند اتفاق مهم در اردو‌های آرمان اتفاق می‌افتد، یعنی در اصل این اردوها، میدان تمرین و ممارست مهارت‌های زندگی است. به این صورت که دانش‌آموزان در این اردو‌ها تاب‌آوری، همدلی، خودآگاهی و حل مسئله را تجربه می‌کنند.» مسئول اردوهای طرح آرمان بر این باور است که بستر اردو مرکز ایجاد چالش‌های مختلف است: «بعضی از این چالش‌ها را نه در کلاس درس خواهید دید، نه در مدرسه و نه در خانه و جامعه، اما این اتفاق‌ها در اردوها ایجاد می‌شود و دانش‌آموزان هدایت می‌شوند تا برای برون‌رفت از این چالش‌ها به‌دنبال حل مسئله بگردند. در این زمان کارگروهی تقویت می‌شود و رابطه‌های مؤثری شکل می‌گیرد. اردوهای آموزشی و تفریحی یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری عملی، تقویت روابط اجتماعی و ایجاد تجربیات مشترک بین دانش‌آموزان هستند. این اردوها می‌توانند به‌صورت داخلی (درون مدرسه‌ای) یا خارجی (خارج از مدرسه) برگزار شوند.»

استقبال از اردوهای تفریحی
 اردوهای تفریحی و ورزشی بیشترین استقبال را از سوی دانش‌آموزان داشته است. حجت‌الاسلام زنگنه در این‌باره می‌گوید: «برنامه‌های ورزشی مانند کوهنوردی، شنا، دوچرخه‌سواری و بازی‌های گروهی در طبیعت و اردوهای تفریحی شامل بازی‌های تفریحی، مسابقات ورزشی و فعالیت‌های گروهی با هدف تقویت سلامت جسمانی، افزایش تعاملات اجتماعی و ایجاد لحظات شاد و مفرح در تابستان برگزار شده است. استقبال چشمگیری از این برنامه‌ها شده و توسعه و تداوم این اردو‌ها در دستور کار ستاد طرح شهید آرمان قرار دارد.  اردوهای محیط‌زیستی و طبیعت‌گردی عنوان سلسله برنامه‌هایی است که با هدف نگهداری و حراست از منابع طبیعی برگزار شده است.» او دراین باره توضیح می‌دهد: «برنامه‌هایی برای کاشت درخت، پاکسازی محیط‌زیست و آموزش حفاظت از طبیعت در این اردوها داشته‌ایم. بازدید از پارک‌های ملی، جنگل‌ها و مناطق حفاظت‌شده نیز بخشی از برنامه این اردوهاست. هدف از این اردوها افزایش آگاهی درباره محیط‌زیست و تقویت حس مسئولیت‌پذیری نسبت به طبیعت است.»  اردوهای معنوی و تربیتی سرفصل دیگری از اردوهای ستاد طرح شهید آرمان است که با هدف تقویت باورهای دینی در نوجوانان برگزار می‌شود: «بازدید از اماکن مذهبی و معنوی، برگزاری جلسات دعا و نیایش و برنامه‌های آموزشی مرتبط با اخلاق و معنویت باهدف تقویت باورهای دینی و اخلاقی و ایجاد فضایی برای آرامش روحی و معنوی نیز در طرح آرمانی‌شو طراحی شده است. براساس نیازسنجی‌ها در این سلسله برنامه‌ها متخصصان علوم دینی به شبهات نوجوانان و سؤالات‌شان پاسخ می‌دهند و در این زمینه نیز کتاب‌هایی به دانش‌آموزان هدیه داده می‌شود.»

نشاط آفرینی هدف اردوهای آرمان
مسئول برگزاری اردوهای ستاد طرح شهید آرمان می‌گوید این اردو‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده‌اند تا باب میل سلیقه‌های مختلف نوجوانان از اقشار مختلف باشند: «اردوهای علمی و آموزشی و روایت پیشرفت شامل بازدید از موزه‌ها، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و نمایشگاه‌های علمی می‌شود. این اردوها شامل کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌ها و پروژه‌های علمی است و دانش‌آموزانی که علاقه‌مند به علوم تحقیقی و تشریحی هستند می‌توانند در آنها ثبت‌نام کنند. هدف از این اردو آشنایی دانش‌آموزان با مفاهیم علمی در محیط‌های واقعی و تقویت علاقه آنها به یادگیری است.»

اردو هایی که درس زندگی هستند
در برگزاری اردو های طرح شهید آرمان اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی برنامه ریزی شده است. به طور کلی این اردو ها بستری برای یادگیری مهارت های زندگی هستند.برنامه های این اردو ها طوری برنامه ریزی شده است که دانش آموزان تاب آوری،تحمل،همدلی و خودآگاهی را در آن ها تجربه کنند.ایجاد چالش های تازه  همراه با زمینه سازی برای کارهای گروهی از مهم ترین اهداف کوتاه مدت اجرای این اردو ها بوده است؛مهارت های رفتاری مانند تاب آوری در مقابله با چالش های زندگی فردی و اجتماعی از اهداف بلند مدت این برنامه‌هاست.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید