تأثیر طلاق والدین بر کودکان چه دختر و چه پسر مشترک است، اما تجربه دختر و پسر از طلاق والدین میتواند متفاوت باشد. سرهنگ فریده دهقان، معاون اجتماعی کلانتری۱۰۶نامجو در اینباره میگوید: طلاق والدین در سنین پایین باعث افزایش برخی رفتارهای بد در پسرها مانند پرخاشگری یا دعوا میشود. همچنین پسران نوجوانی که والدینشان از هم جدا شدهاند، بیشتر در خطر بروز رفتارهای بزهکارانه قرار دارند. این تأثیرات زمانی بیشتر میشود که پروسه طلاق بسیار پرتنش و با جروبحثهای طولانی باشد. او ادامه میدهد: طلاق تغییر قابلتوجهی در رشد روانی پسرها ایجاد میکند. وقتی والدین طلاق میگیرند، رفاه روانی و عزتنفس پسرها بسیار کاهش پیدا میکند؛ بهویژه زمانی که والدین بلافاصله بعد از طلاق ازدواج مجدد داشته باشند.
معاون اجتماعی کلانتری۱۰۶نامجو همچنين ادامه میدهد: از عواقب مهم تأثیر طلاق والدین بر کودکان افسردگی است. قطعا کودکانی که شاهد جدایی و از هم پاشیدن رابطه پدر و مادرشان هستند بیشتر مستعد افسردگی هستند. کودکان با طلاق والدین با افت شدید تحصیلی مواجه ميشوند؛ عزتنفس پایینتری دارند و در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل هستند. بیشتر این کودکان از جمع گریزان و منزوی میشوند. در ارتباط با همسالان خود پرخاشگری از خود نشان ميدهند، مشکلات رفتاری فراوانی خواهند داشت که تمامی اینها از علائم افسردگی در کودکان است. کودکان برای داشتن سلامت روانی و رشد شخصیتی به حضور مؤثر هم پدر و هم مادر نیاز دارند و نبود هر کدام از آنها، اين فرزندان را بهسوی افسردگی سوق میدهد. نتایج پژوهشهای انجامشده نشان میدهد شیوع افسردگی در کودکان طلاق به شکل فزاینده و تأسفباری بیشتر از کودکان عادی است.
معمولا افسردگی کودکان تشخیص داده نميشود و درمان نمیگردد و این علائم را عموما بهعنوان تغییرات عاطفی و روانی، عادی تشخیص میدهند.
شنبه 24 آذر 1403
کد مطلب :
243198
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/vgPym
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved