• شنبه 24 آذر 1403
  • السَّبْت 12 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 14
شنبه 24 آذر 1403
کد مطلب : 243141
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/8qjrm
+
-

شرق تهران از بی نظمی خلاص شد

همراه با خشایار راد به پردیس مسافربری جدید شرق سر زدیم

گزارش
شرق تهران از بی نظمی خلاص شد

پریسا نوری-روزنامه‌نگار


خاستگاهش تئاتر است و از سال‌ها قبل از ورود به تلویزیون و سینما خاک صحنه خورده؛ با این حال اغلب مخاطبان پس از حضورش در سریال‌های «خانه به دوش» و «ترش و شیرین» او را به‌عنوان بازیگر سریال‌های طنز تلویزیون می‌شناسند. خشایار راد که به‌تازگی در مجموعه طنز اجتماعی خط رو خط از شبکه نسیم مهمان خانه‌هایمان بود، معتقد است فرق نمی‌کند کار در چه قالبی ساخته و اکران شود، اگر فیلمنامه قوی و دست‌اندرکاران حرفه‌ای باشند، مخاطبش را پیدا می‌کند. با این بازیگر مردمی که این روزها با اکران فیلم کمدی «آریاشهر دو نفر» بر پرده سینما ‌حضور دارد، سری به پایانه جدید مسافربری شرق زدیم. راد که از ساکنان قدیمی محله تهرانپارس است انتقال ترمینال قدیمی شرق را جزو اقدامات مهم مدیریت شهری در این دوره می‌داند و معتقد است این موضوع تأثیر بسیاری بر سامان گرفتن و کاهش ترافیک سه‌راه تهرانپارس دارد.

 یادآور فرودگاه است
ساعت 11صبح است و در پایانه مسافربری جدید که با تابلوی بزرگ «پایانه و پارک‌سوار شرق» در حاشیه بزرگراه شهید یاسینی خودنمایی می‌کند، جنب‌و‌جوش مسافران که اغلب مقصدشان شمال کشور است، به چشم می‌آید. تازه‌واردها همین که به سالن اصلی فروش بلیت می‌رسند چند دقیقه‌ای می‌ایستند و اطراف را نگاه می‌کنند. برخی هم گوشی به‌دست می‌شوند و عکس می‌گیرند. وسعت سالن و وجود تجهیزات به‌روز در قیاس با ترمینال قدیمی قابل توجه است و برای مسافران تازگی دارد. در نگاه اول این موضوع توجه خشایار راد را هم جلب می‌کند و در بدو ورود می‌گوید: «ابهت این مجموعه آدم را به یاد فرودگاه می‌اندازد.»


 مجموعه هوشمند
به‌دلیل حضور در برنامه‌ها و پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی شمال کشور جزو مسافران ثابت مسیر تهران ـ شمال است و پس از اینکه گشتی در سالن فروش بلیت می‌زند و با کارکنان نمایندگی‌های مسافربری خوش‌و‌بش می‌کند، می‌افزاید: «در خبرها خواندم که سیستم فروش بلیت در این مجموعه هوشمند می‌شود؛ یعنی مسافر با مشخصات و بارکد مشخص وارد سکو می‌شود و اطلاعات سفر به‌صورت هوشمند ثبت می‌شود؛ این سیستم خیلی نظام‌مند و به‌روز است؛ درحالی‌که در ترمینال قدیمی از چند متری ورودی ترمینال مسافربرهای خطی و رانندگان جلویت را می‌گرفتند و مقصد را می‌پرسیدند و نرخ کرایه‌ها بسته به وسط یا آخر هفته متفاوت بود، اما به‌نظر می‌رسد این بی‌نظمی تمام‌شده است.»

 جای خالی رستوران و فروشگاه سوغات
به طبقه بالای ترمینال می رویم و گشتی در سالن اصلی مجموعه می‌زنیم که در این حین مسافران سراغ این هنرمند می‌آیند و درخواست می‌کنند تا عکس یادگاری بگیرند. راد با حوصله با تک‌تکشان خوش‌و‌بش می‌کند و عکس یادگاری می‌گیرد. اندکی بعد با دقت اطراف ترمینال را نگاه می‌کند و می‌گوید: «البته اینجا به‌نظرم هنوز جای کار دارد؛ مثلا در فضای به این بزرگی بهتر است چندین غرفه برای فروش سوغاتی و لوازم موردنیاز مسافران جانمایی شود. همچنین خوب است رستوران، کافه و جاهایی که مسافران اگر چند ساعت زود رسیدند بتوانند استراحتی کنند و غذایی بخورند، فراهم شود.»

 مسیر 5دقیقه‌ای را نیم‌ساعت در ترافیک بودیم
صحبت از پایانه قدیم که می‌شود راد به یاد خاطراتش از آنجا می‌افتد؛ درحالی‌که روی یکی از صندلی‌های سالن انتظار پایانه جدید می‌نشیند، می‌گوید: «پایانه قدیمی در مسیر خانه ما بود. یادم هست مسافربرهای شخصی و تاکسی‌ها قدم به قدم می‌ایستادند و برای سوار و پیاده کردن مسافر مسیر را بند می‌آوردند و مسیری که شاید در حالت عادی 5دقیقه زمان می‌برد، نیم ساعت تا 3ربع در ترافیک می‌ماندیم.» وی ادامه می‌دهد: «با انتقال ترمینال به ‌مکان مناسب، ترافیک و سروصدای محدوده سه‌راه تهرانپارس تا حد زیادی کم شده و این اتفاق خوبی برای اهالی شرق تهران است.شرق تهران از بی نظمی خلاص شد»


 تاکسی‌ها و اتوبوس‌های شهری را افزایش دهید
به درخواست عکاس روزنامه در محوطه باز ترمینال کنار المان تهران دوست‌داشتنی می‌ایستد که عکس بگیرد. رانندگان اتوبوس‌ها و تاکسی‌های بین‌شهری که تازه متوجه حضورش شده‌اند، دوره‌اش و تقاضای عکس دسته‌جمعی و سلفی می‌کنند. راد با آنها نیز عکس یادگاری می‌گیرد. یکی از راننده‌های تاکسی بین‌شهری می‌گوید: «جایمان خیلی بهتر است، اتاق استراحت داریم و فضای پارکینگ به اندازه کافی بزرگ است. دیگر مجبور نیستیم برای سوار کردن مسافر کنار خیابان توقف کنیم و جریمه شویم.» راننده دیگری می‌گوید: «ترمینال قدیمی خیلی کهنه و فرسوده شده بود، مردم هم اینجا را بیشتر دوست دارند، تنها مشکلی که مسافران مطرح می‌کنند این است که پایانه از بافت شهری دور است. بهتر است اتوبوس‌ها و تاکسی‌های بیشتری از نقاط مختلف شهر مردم را به این پایانه و برعکس برسانند.»


 

این خبر را به اشتراک بگذارید