• سه شنبه 2 بهمن 1403
  • الثُّلاثَاء 21 رجب 1446
  • 2025 Jan 21
شنبه 24 آذر 1403
کد مطلب : 243129
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VmXzM
+
-

استارت با دهه‌هشتادی‌ها

2جوان دهه هشتادی در مسابقات جهانی وزنه‌برداری به طلسم ناکامی وزنه‌برداران پایان دادند تا ملی‌پوشان با امیدواری بیشتری کارشان را در روزهای آینده دنبال کنند

محسن محمودصفری- روزنامه‌نگار

 مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان به میزبانی کشور بحرین از 16آذرماه در حال برگزاری است که نمایندگان ایران از 20آذرماه کار خود را در این مسابقات شروع کرده‌اند و با کسب مدال در دسته 96کیلوگرم طلسم ناکامی ملی‌پوشان ایران در این رقابت‌ها به پایان رسید.

   چهاردهمی رضا باغی
رضا باغی نخستین نماینده ایران در مسابقات قهرمانی جهان بود که در دسته 81کیلوگرم روی تخته رفت. باغی که در گروه ‌B مسابقات وزنه می‌زد موفق شد در حرکت یک‌ضرب 149کیلوگرم، در دوضرب 184کیلوگرم و درمجموع 333کیلوگرم را به نام خود ثبت کند. رضا باغی پس از برگزاری رقابت‌های دسته ‌A در جایگاه چهاردهم جهان قرار گرفت. مدال طلای این وزن به وزنه‌بردار کره‌شمالی رسید و وزنه‌برداران قزاقستان و ازبکستان صاحب مدال نقره و برنز شدند.

   از حذف جوادی تا رکوردشکنی وزنه‌بردار 20ساله
مصطفی جوادی، وزنه‌بردار المپیکی ایران دومین وزنه‌بردار ایران بود که در دسته 89کیلوگرم روی تخته رفت. جوادی دارنده مدال نقره و طلای جهان عملکردی دور از تصور داشت و نتوانست رکورد مجموعی به ثبت برساند و از دور مسابقات حذف شد. جوادی قهرمان جهان در سال2023در حرکت یک‌ضرب 162کیلوگرم را ثبت کرد و در جایگاه هشتم قرار گرفت. او در حرکت دوضرب وزنه‌های 203، 206و 209کیلوگرم را انداخت و اوت کرد. مصطفی میرجوادی در حالی در یک‌ضرب 162کیلوگرم را بالای سر برد که در المپیک پاریس 168کیلوگرم را به نام خود ثبت کرده بود. در این دسته کارلوس ناسار، وزنه‌بردار 20ساله بلغارستان با نمایش فوق‌العاده خود قهرمان جهان شد و رکورد یک‌ضرب و مجموع جهان را هم شکست. ناسار با رکورد 183کیلوگرم در یک‌ضرب، 222کیلوگرم در دوضرب و درمجموع 405کیلوگرم صاحب 3مدال طلا شد. ریول رو از کره‌شمالی و مارین روبو از مولداوی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

   ناکامی تنها وزنه‌بردار دختر ایران
تنها دختر وزنه‌بردار ایران در این رقابت‌ها در دسته 76کیلوگرم وزنه زد. الهه رزاقی با ثبت وزنه 95کیلوگرم در یک‌ضرب، 125کیلوگرم در دوضرب و مجموع 220کیلوگرم به‌کار خود پایان داد و دهم جهان شد. تنها نماینده زنان ایران در مسابقات جهانی تنها 2حرکت صحیح داشت! رزاقی برای سومین مرتبه در قهرمانی جهان شرکت می‌کرد اما در 2 مسابقه قبلی موفق به ثبت رکورد مجموع نشده بود. هیانگ سانگ از کره‌شمالی با رکورد 116کیلوگرم یک‌ضرب، 148کیلوگرم دوضرب و مجموع 264کیلوگرم در جایگاه نخست قرار گرفت و وزنه‌برداران کلمبیا و نیجریه در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

   کسب مدال توسط 20ساله‌های وزنه‌برداری
علیرضا معینی 22ساله و علی عالی‌پور 20ساله وزنه‌برداران ایران در دسته 96کیلوگرم بودند که طلسم ناکامی در مسابقات جهانی را شکستند. علیرضا معینی با رکورد 176کیلوگرم در یک‌ضرب، 202کیلوگرم در دوضرب و مجموع 378کیلوگرم در جایگاه هفتم جهان قرار گرفت. او با ثبت رکورد 176کیلوگرم در یک‌ضرب موفق شد مدال نقره را کسب کند ولی در دوضرب در جایگاه دهم قرار گرفت. علی عالی‌پور دیگر نماینده ایران در این دسته با رکورد 173کیلوگرم در یک‌ضرب، 214کیلوگرم در دوضرب و مجموع 387کیلوگرم نفر سوم جهان شد. او در یک‌ضرب عنوان پنجمی جهان را کسب کرد و در دوضرب صاحب مدال برنز شد. هر دو وزنه‌بردار جوان ایران برای اولین‌بار بود که در مسابقات جهانی وزنه می‌زدند. حسین رضازاده، قهرمان جهان و المپیک کشورمان مدال نفرات برتر دسته 96کیلوگرم را اهدا کرد.

   جایزه میلیونی برای مدال‌آوران
پیش از شروع مسابقات، فدراسیون وزنه‌برداری اعلام کرده بود برای کسب مدال طلای مجموع معادل یک خودروی پرشیا و کسب مدال نقره مجموع، معادل یک خودروی کوییک جایزه خواهد داد و وزنه‌برداری که مدال برنز مجموع دریافت کند هم پاداش ۲۰۰میلیون تومانی دریافت خواهد کرد. همچنین فدراسیون وزنه‌برداری به نفراتی که در مسابقات جهانی بحرین صاحب تک‌مدال یک‌ضرب یا دوضرب شوند به ازای طلا، نقره و برنز جوایز 200، 150 و 100میلیون تومانی اهدا خواهد کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید