جهش مصرف گاز؛ قطع گاز صنایع بزرگ
با رشد مصرف گاز بهعلت سرمای هوا، گاز صنایع بزرگ بهشدت کاهش یافته است تا گاز مورد نیاز شبکه خانگی تامین شود
رضا کربلایی- روزنامهنگار
بهگفته رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز، ۷۰ درصد از گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در روزهای گذشته به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافته که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲۳درصد افزایش داشته است. غلامرضا کوشکی با اشاره به افزایش مصرف گاز در کشور گفت: مصرف گاز روزانه کل کشور به 845میلیون مترمکعب رسیده است که بخش خانگی 70درصد از تولید گاز کشور را بهخود اختصاص داده است.وی افزود: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک به 593میلیون مترمکعب رسیده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 23درصد افزایش داشته است.رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز از هموطنان درخواست کرد با کاهش مصرف گاز، رعایت الگوی مصرف، تنظیم دمای منزل(18تا 21درجه سانتیگراد) و پوشیدن لباس گرم، شرکت ملی گاز ایران را در امر گازرسانی پایدار به سراسر کشور کمک کنند.
گاز مشترکان بدمصرف قطع میشود
وزیر نفت با بیان اینکه برای پایداری شبکه گاز نیازمند همکاری مردم هستیم، گفت: گاز آن دسته از مشترکان بخشهای خانگی و تجاری که خارج از الگوی تعیین شده مصرف میکنند، قطع خواهد شد. محسن پاکنژاد با اشاره به برخورد با مشترکان بدمصرف گفت: همکاران من در شرکت ملی گاز ایران بهصورت جدی دمای بهینه در ساختمانهای دولتی سراسر کشور را رصد میکنند و قطعا اگر ادارههای دولتی خارج از استانداردهای تعریف شده گاز مصرف کنند، حتما با قطع گازشان مواجه میشوند.وی ادامه داد: این موضوع فقط به دستگاهها و ادارههای دولتی ختم نمیشود؛ زیرا هماکنون باغویلاهایی در کشور وجود دارند که سیستم گرمایشی خود را با وجود عدمحضور در خانه روشن میگذارند تا شاید ماهی یکبار به آنجا بروند؛ از اینرو درست نیست؛ درحالیکه ما در مناطق شمال و شمالشرق کشور ممکن است مقداری با افت فشار گاز روبهرو شویم و اینگونه گاز در باغویلاها مصرف شود.پاکنژاد گفت: گاز آن دسته از مشترکان بخشهای خانگی و تجاری که خارج از الگوی تعیین شده مصرف میکنند از سوی همکارانم در شرکت ملی گاز ایران قطع خواهد شد.
محدودیتهای جدید برق و گاز صنایع ابلاغ شد
شرکت توانیر دستورالعمل جدیدی برای محدودیت برق صنایع ابلاغ کرده که بهگفته تولیدکنندگان سیمان و فولاد این موضوع میتواند بر وضعیت تولید این صنایع تأثیر منفی داشته باشد. در این ابلاغیه آمده است که صنایع با دیماند مصرفی ۲ مگاوات و بالاتر، باید حداقل ۳ شبانهروز از ایام کاری هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی خود محدود شوند؛ بهطوری که انرژی مصرفی این صنایع نسبت به دوره قبل از اجرای برنامههای مدیریت بار، ۵۰ درصد کاهش یابد. همچنین برای شهرکهای صنعتی و صنایع خارج از شهرکهای صنعتی که دیماند مصرفی آنها کمتر از ۲ مگاوات است، محدودیت برق بهمدت حداقل ۲ شبانهروز در هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی اعمال میشود؛ بهگونهای که انرژی مصرفی آنها نسبت به دوره قبل از اجرای برنامههای مدیریت بار، ۳۵درصد کاهش یابد. این محدودیتها برای نخستینبار در فصل پاییز اجرا میشود و در شرایطی رخ داده است که چند روز پیش مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان، با انتقاد از قطعی برق و گاز صنایع، خواستار پایان این مسئله شده بود.
علل ناترازی انرژی در ایران
ساختار ناکارآمد انرژی
فرسودگی و ناکارآمدی شبکه انتقال
افزایش مصرف انرژی
نظام قیمتگذاری و یارانهها