ساخت یادمان شهدای غواص در دریاچه خلیجفارس
توجه به اصل هنر و شهادت هدف اصلی ساخت این سازه است
مریم باقرپور-روزنامهنگار
بوستان شهدای خلیجفارس از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که یکی از آنها جزیره شهدای تنبکوچک در محدوده ورودی شمالغربی دریاچه است که تا قبل از مهرماه سال1400تنها کاربریاش تفرجگاهی برای تماشای دریاچه بود اما پس از آن با تدفین 2شهید گمنام به مرکزی فرهنگی تبدیل شد. حالا قرار است در این محل، یادمان شهدای غواص گمنام نیز ساخته شود. مسعود حقلطفی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران اطلاعات بیشتری در این زمینه داده است.
ویژگیهای مدنظر برای این یادمان
فرم این نماد شهری، دستان بستهای را تداعی میکند که به سمت آسمان بلند شده و نشانه عروج این شهدای والا مقام است.
سازه اصلی میان شمسه 12پر قرار میگیرد که از این میان 8پر بهصورت نمادهایی متکثر حول مرکز با 8طاق 6متری به نشانه 8سال ایجاد میشود.
از نورپردازی به رنگ آبی، به نشانه آب و محل عملیات شهدای غواص کربلای 4 استفاده میشود.
این نماد در 2سطح بالا و پایین طراحی شده است. هدف از این کار تفکیک فضای یادمان و مزار 2شهید گمنامی است که مقبرهشان در این جزیره قرار دارد.
فضایی برای برگزاری مراسم مذهبی و آیینی طراحی شده است.
در فضای یادمان که در سطح بالاتری قرار دارد، مسیر رمپ و پله پیشبینی شده تا دسترسی آسان مخاطبان را برای ورود به صحن مزار فراهم کند.
فضای زیرین این نماد شهری محصور و در آن حیاطی برای برگزاری مراسم پیشبینی شده است.
همچنین رمپهایی برای ورود به صحن پایین ساخته میشود تا تردد گردشگران راحت باشد.
نشانی از شهادت با دستان بسته
مسعود حقلطفی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران: بهمنظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غواص گمنام هشت سال دفاع مقدس این یادمان ساخته میشود. در طراحی سازه اصلی این یادمان، غواصان گمنام شهید که با دستان بسته و مظلومانه به شهادت رسیدند بهعنوان ایده طراحی مدنظر قرار گرفته است. سعی شده با تکیه بر اصل کثرت به وحدت که در معماری اسلامی به آن توجه خاصی میشود، تمام عناصر بهگونهای در کنار هم جمع شوند که تداعیگر هنر اسلامی - ایرانی و شهادت باشد.