• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 21 آذر 1403
کد مطلب : 242860
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Bgw7Y
+
-

نهضت طلا

صفورا سادات امین‌جواهری-پژوهشگر علوم اجتماعی

اولین روزهای پاییز۱۴۰۳ را همراه با خبرهای ناگوار اقدامات ددمنشانه اسرائیل علیه مردم لبنان شروع کردیم. فضای مردم ایران در همدلی و یاری‌رسانی به خانواده بزرگ مقاومت فعال و کمک‌های مردمی و نهادی آغاز شد. این فضا با ترور ناجوانمردانه و ناباورانه رهبر حزب‌الله اوج گرفت. زنان ایرانی با اقتدا به زنان پیشران انقلاب اسلامی و پشتیبان دفاع‌مقدس پویش اهدای پول و طلا را کلید زدند. زنان ایرانی در نشست‌ها و محافل و مجالس معنوی زنانه با خودآگاهی کامل و با مقاصدی عاطفی و معرفتی پویش اهدای طلا را به‌صورت کاملا مردمی و خودجوش آغاز کردند. در نخستین بازتاب‌های رسانه‌ای از اهدای هدایا و نذورات زنان، پول و طلا و حتی برخی کالاها در کنار هم بازتاب داده می‌شد و تصویری که از این حرکت زنان مخابره می‌شد نوعی ایثار اقتصادی و حمایت اقتصادی برای تأمین منابع مالی مقاومت مبارزان لبنان بود. صدالبته ارزش مادی طلا از هر کالای دیگر و حتی وجه نقدی برتر است، اما همه ماجرا این نیست.
ماجرای اهدای طلا، منظر زنانه‌ای در حمایت از جریان مقاومت دارد که اگر خوب نگریسته و فهم نشود، در بهترین حالت به حمایتی اقتصادی تقلیل می‌یابد. طلا برای زنان صرفا ارزش مادی  و اقتصادی ندارد، این کالای زینتی برای زنان موجب زینت آنان است. طلا برای زنان وجهی از وجوه جمالی آنان است. پس اهدای طلا توسط زنان در نخستین مرحله و منظر زنانه، نوعی ایثار وجودی است. درواقع زنان هنگام بخشیدن طلا برای حمایت از جریان مقاومت بخشی از ابعاد وجودی‌شان را می‌بخشند و آنچه زنان از آن می‌گذرند فراتر از قدرت انباشته‌شده اقتصادی‌شان، اسباب زیبایی و زینت آنهاست. زیبایی پویش اهدای طلا مرهون زیبایی
 ایثارشده‌ای است که در نیت این زنان نهفته است. از وجوه جمالی و ایثار بعدی از ابعاد وجودی زن که بگذریم، اهدای طلا برای زنان به‌مثابه اهدای بخشی از قدرت نهان خود در ساختار خانواده و اجتماع هم هست. در جامعه و زمانه ما که بعضی از زنان در ساختار سرمایه و بازار جایگاه و پناهگاه امنی برای سرمایه‌گذاری ندارند، اندوخته‌ها و پس‌اندازهای اقتصادی‌شان را به طلا تبدیل می‌کنند تا در روزهای مبادای زندگی خانوادگی و اجتماعی بتوانند پرقدرت در میدان حاضر شوند و ما در پاییز۱۴۰۳ می‌بینیم که زنان با سرمایه اقتصادی‌شان باقدرت و استوار وارد اثرگذاری بر عرصه بین‌المللی شدند و با اهدای سرمایه اندوخته‌شان در جبهه حق ایستادند و در این برهه تاریخی در حاشیه تاریخ ننشستند.

این خبر را به اشتراک بگذارید