برخی از شهروندان بهدلیل مشکلات روحی و روانی ناچار به مصرف داروهای اعصاب و روان هستند. اما گاهی نیز سرخود اقدام به قطع یا کاهش آن میکنند. دکتر وحید شریعت، روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان، درباره برخی افراد که درگیر یکی از اختلالات روانی میشوند و دارو مصرف میکنند، سپس به هر دلیلی و خودسرانه آن را قطع یا کم میکنند، نکتههایی را مطرح کرده است.
خیلی وقتها زمانی که دوز دارو کم یا مصرف آن قطع میشود، احتمال برگشت علائم بیماری خیلی زیاد میشود. بهخصوص زمانی که قطع ناگهانی رخ بدهد ممکن است که تأثیر منفی روی سیر بیماری بگذارد، یعنی باعث شود که علائم بیماری با شدت بیشتری عود کند.
همان داروها اگر بهتدریج قطع یا کم شوند ممکن است عوارض شدیدی نداشته باشد. اما قطع ناگهانی داروهای حوزه روان معمولا بسیار مخرب است و تأثیرات بسیار بدی روی سیر بیماری میگذارد و در خیلی از موارد بیماری را تشدید میکند.
قطع بعضی داروها اصطلاحا علائم قطع مصرف ایجاد میکند. حالتها و علائمی مثل بیقراری، بیخوابی، اضطراب و درمجموع حالتهایی که چند روزی فرد را دچار مشکل میکند و اذیت میشود. اما اینها معمولا گذراست و مشکل اصلی ما هم این مسئله نیست بلکه مسئله عود علائم بیماری است.
اگر با مصرف داروهای روان، علائم حساسیت در فرد بروز کرد گاهی لازم است شخص حتما به اورژانس مراجعه کند تا درمان مناسبش شروع شود. اما اگر علائم خفیف است، معمولا با کمکردن موقت دوز دارو یا تحمل یکی دو هفته، اگر قابلتحمل باشد، معمولا آن علائم برطرف میشوند.
سه شنبه 20 آذر 1403
کد مطلب :
242767
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/MjLXm
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved