• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
سه شنبه 20 آذر 1403
کد مطلب : 242753
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0Lp2
+
-

15هزار آسیب‌دیده زیر چتر حمایتی

به‌گفته مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، نگهداری روزانه یک مددجوی‌ زخم باز برای مدیریت شهری بیش از 500هزار تومان هزینه دارد

گزارش
15هزار آسیب‌دیده زیر چتر حمایتی

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

نخستین برف پاییزی روز گذشته مناطق شمالی تهران را سفیدپوش کرد و پایتخت با موجی از سرمای پاییزی به استقبال زمستان رفت. با سردشدن هوا یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت شهری اسکان کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهر، مسافران درراه‌مانده، همراهان بیمار و افرادی است که به هر دلیل در سوزوسرمای پایتخت سرپناهی ندارند؛ ازاین‌رو مدیریت شهری از ماه‌ها قبل برای توسعه و بهسازی مراکز یاورشهر، گرمخانه‌ها و همراه‌سراها اقدام کرده‌است. سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در بازدید از روزنامه همشهری از اقدامات این سازمان برای فراهم‌کردن این زیرساخت‌ها گفته است.


خداحافظی با چادرخوابی در کنار بیمارستان
شهرداری در دوره ششم به سمت ایجاد مراکزی مانند هتلینگ حرکت کرد تا همراهان بیماران در آنها مستقر شوند. با این رویکرد همراه‌سراها ساخته شدند. در دوره ششم 9همراه‌سرا با ظرفیت 500نفر در اطراف بیمارستان‌های تهران به بهره‌برداری رسیده‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم با کمک و همراهی مجمع خیران تا پایان سال1404 تعداد همراه‌سراها به عدد30 برسد.

افزایش ظرفیت مددسراهای سیار و ثابت
اکنون در 20مددسرای ثابت ظرفیت پذیرش 2هزار مددجو فراهم شده است و در فصل‌های سرد سال امکان افزایش این ظرفیت وجود دارد و با محدودیت پذیرش مواجه نیستیم. مددسراهای سیار هم در میدان‌های پرتردد مانند میدان راه‌آهن و شوش راه‌اندازی شده‌اند و امکان پذیرش 400مددجو در این مددسراها فراهم شده است. در مددسراهای سیار، پتو و غذای گرم در میان مددجویان توزیع می‌شود.

تشکیل پرونده تحصیلی برای کودکان کار
در حوزه کودکان کار هم اتفاقات بسیار خوبی در دوره فعلی مدیریت شهری افتاده است و موضوع تحصیل و استعدادیابی کودکان کار را به‌جد پیگیری کرده‌ایم. در راستای خدمت‌رسانی به کودکان کار، 39مرکز پویاشهر راه‌اندازی شده‌است و به‌زودی مرکز دیگری هم با ظرفیت 150نفر در منطقه15 به بهره‌برداری می‌رسد. اکنون 7هزارو780پرونده تحصیلی برای کودکان کار تشکیل شده و 5هزارو500نفر در مدارس تحصیل می‌کنند.

استعدادیابی کودکان کار
موضوع استعدادیابی کودکان کار را هم پیگیری کرده‌ایم و امسال با کمک مرکز استعدادسنجی دانشگاه شهید بهشتی استعدادیابی 2هزار کودک در رشته‌های ورزشی و مهارتی انجام شد. سنجش روانشناسی و بررسی مسائل و مشکلات روانشناختی و... هم اقدامات دیگری بود که صورت گرفت. راه‌اندازی باشگاه حمایت از کودکان کار مستعد هم برنامه دیگری است که دهه فجر افتتاح می‌شود و در این باشگاه شهرداری به‌عنوان حامی کودکان کار مستعد، از آنها در زمینه‌ مالی حمایت می‌کند.


پایان کلونی معتادان متجاهر
مدیریت شهری در این دوره اهتمام ویژه‌ای در ساماندهی معتادان متجاهر داشته است. شوش، دروازه‌غار، هرندی و... به کلونی معتادان تبدیل شده بودند و امروز دیگر خبری از کلونی‌ها نیست. در راستای این رویکرد اکنون 10مرکز یاورشهر (7مرکز مردان و 4مرکز زنان) راه‌اندازی و ظرفیت پذیرش 7هزارو800معتاد متجاهر ایجاد شده‌است. مددجو در این مراکز مراحل بهبودی را طی و در برخی از زمینه‌های اشتغال مهارت کسب می‌کنند. هزینه نگهداری و خدمات‌دهی به هر مددجوی زخم باز که مرکزی پذیرای آنها نبود و در گوشه‌وکنار شهر تکدی‌گری می‌کردند، برای مدیریت شهری هر روز به‌طور میانگین بیش از 500هزار تومان است. به همت شهرداری الان مراکزی وجود دارد که این افراد در آنها نگهداری و درمان می‌شوند تا چهره شهر از وجود این افراد پاک شود.

 افزایش مراکز جامعه‌پذیری
اتفاق خوب دیگر در این دوره مدیریت شهری ایجاد مراکز جامعه‌پذیری بود. هدف این مراکز به‌نوعی صیانت پس از خروج از یاورشهرهاست. درواقع این مراکز اختصاص به مددجویانی دارد که یا خانواده ندارند یا خانواده آماده پذیرش آنها نیست. آنها می‌توانند در این مراکز مستقر شوند و کار کنند. تا‌کنون 3مرکز جامعه‌پذیری در مناطق  5 ، 12 و 16 راه‌اندازی شده و قطعا توسعه این مراکز در دستور کار قرار دارد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید