شهرری در دوران ایران باستان و حتی پیش از اسلام یکی از شهرهای مهم ایران بوده است. در نوشتههای اوستا میخوانیم که شهرری سیامین شهر
ساختهشده در جهان است و سکونت مردم در این شهر به 8هزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. نویسنده کتاب هفت اقلیم نوشته است: «در مورد بنای شهرری اختلافات زیادی وجود داشته است؛ برخی براین باورند که شهرری را «راز بناصفهان بن فلوح» ساخته است و بعضی دیگر میگویند «راز بن خراسان» بنایش کرده است. اما برخی دیگر نقل میکنند که شخصی با نام هوشنگ، پسرکیومرث، پادشاه افسانهای ایران، ری را بنا کرده است، ولی ابوالقاسم فردوسی در شاهنامه، ساخت شهرری را به پیروز، پسر یزدگرد ساسانی، نسبت داده است.»
شهرری تنها منطقه باستانی استان تهران است که دارای آثار تاریخی و جاذبههای بسیار زیادی است. بههمین دلیل وجود یک مرکز تخصصی پژوهشی برای شناخت این منطقه ضروری بهنظر میرسید. با درنظر گرفتن همین ضرورت بوده است که اکنون در محله سرتخت، نرسیده به میدان مدرس، تابلویی به چشم میخورد تحت عنوان «مرکز ریشناسی».
احمد ابوحمزه، ریپژوه، درباره این مرکز و پیشینه آن چنین میگوید: «20سال قبل مرکز ریشناسی توسط مرحوم قاسم اکبری و تعدادی از ریپژوهان تاسیس شد. در آن زمان جلسات ریشناسان هفتگی برگزارمیشد.
سه شنبه 20 آذر 1403
کد مطلب :
242749
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/nZEl5
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved