نتایج یک تحقیق منتشر شده در نشریه علمی پژوهشی به نام «مدیریت ارتقای سلامت» نشان میدهد که انجام تمرینات ذهنآگاهی به شیوه گروهی میتواند با کنترل فشار خون بالا در افراد، کیفیت زندگی بهتری را برای آنها رقم بزند. در یک مطالعه پژوهشی که توسط گروهی از محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است، تأثیرات نوعی درمان روان شناختی به نام «درمان گروهی ذهن آگاهی» بر مسائلی چون تابآوری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون بررسی شده است.
این پژوهش نیمه تجربی با مشارکت ۳۰ نفر از زنان و مردان مراجعهکننده به بیمارستان آتیه تهران با شکایت پرفشاری خون در فصل پاییز و زمستان سال ۱۴۰۱ انجام شده است. این افراد ابتدا مورد سنجش فشار خون قرار گرفتند و سپس برای نیمی از آنها، ۱۰ جلسه درمان گروهی ذهنآگاهی اجرا شد. پس از این دوره، فشار خون افراد فوق مجددا سنجیده و وضعیت آن با افرادی که تحت این مداخله قرار نگرفته بودند، مقایسه شد. براساس نتایج این تحقیق، روش درمان گروهی ذهنآگاهی بر تابآوری، کیفیت زندگی و کاهش پرفشاری خون افراد تأثیرگذار بود.
فرحناز مسچی، پژوهشگر گروه روانشناسی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و همکارانش درباره این مطالعه میگوید: «با توجه به نتایجی که ما از تحقیق خود بهدست آوردهایم، پیشنهاد میشود که در جهت افزایش تابآوری و کیفیت زندگی و کاهش فشار خون بیماران مبتلا به پرفشاری خون، دورههای درمان گروهی ذهنآگاهی برای بیماران در کنار درمانهای دارویی برگزار شود.»
به تأکید او، روانشناسی مثبتگرا، به این نتیجه رسیده که عوامل متعددی در افزایش تابآوری و کیفیت زندگی افراد در برابر عوامل تنشزا مؤثر هستند. در این میان، ذهنآگاهی در رشد توانمندیهای مثبتی چون تابآوری میتواند مؤثر واقع شود. براساس این تحقیق، ذهنآگاهی، آگاهی از لحظه حاضر و بدون قضاوت است. روانشناسی بالینی و روانپزشکی از دهه ۱۹۷۰ چندین روش درمان گروهی ذهنآگاهی را برای کمک به افرادی که شرایط مختلف روانی را تجربه میکنند، ارائه داده است.
یکشنبه 18 آذر 1403
کد مطلب :
242505
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/nZENP
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved