• پنج شنبه 22 آذر 1403
  • الْخَمِيس 10 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 12
چهار شنبه 14 آذر 1403
کد مطلب : 242311
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjQrm
+
-

بهسازی 115بوستان پایتخت برای معلولان در 3سال

بهرام نژاد: روزنامه نگار

تردد آسان در بوستان‌ها و مراکز مختلف، ایجاد امکانات تفریحی و ورزشی برخی از خواسته‌های افراد دارای معلولیت است که در شهر 13میلیونی تهران زندگی می‌کنند. برای تحقق این خواسته باید فضاهای مناسب طراحی شود. اما این طراحی‌ها شامل چه مواردی و در کدام بخش‌ها اجرایی شده است. حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران دراین‌باره بیشتر توضیح می‌دهد.

4 اصل در طراحی فضاهای شهری

دسترس‌پذیری: معابر، ساختمان‌ها و فضاهای عمومی باید طوری طراحی شوند که برای افراد با محدودیت‌های حرکتی، بینایی و شنوایی قابل دسترس باشند. این شامل استفاده از رمپ‌ها، آسانسورها و علائم راهنمایی مناسب می‌شود.
شمولیت: در فرآیند طراحی باید نظرات و تجربیات افراد دارای معلولیت مورد توجه قرار بگیرد. این شمولیت نه‌تنها به بهبود کیفیت طراحی کمک می‌کند، بلکه احساس ارزشمندی و مشارکت را در این افراد تقویت می‌کند.
انعطاف‌پذیری: فضاهای شهری باید قابلیت تطبیق با نیازهای مختلف کاربران را داشته باشد. در واقع طراحی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که افراد با نیازهای متفاوت بتوانند
به راحتی از آن استفاده کنند.
آموزش و آگاهی: معماران و شهرسازان باید در زمینه طراحی فراگیر آموزش ببینند و نسبت به اهمیت دسترس‌پذیری آگاه شوند. این آموزش می‌تواند به ایجاد فضایی مناسب برای همه افراد کمک کند.


براساس نظر کارشناسان از 20هزار کیلومتر طول معابر شهر تهران، ۴۹۳۵ کیلومتر قابلیت مناسب‌سازی برای استفاده معلولان را دارد که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ هزار کیلومتر آن به پایان برسد.
امسال علاوه بر بهسازی معابر، ۶۲۵ نقطه از سطح شهر در مجاورت اماکن پرتردد، به پارکینگ معلولان اختصاص یافته است.

طراحی شهری فراگیر، راهی به‌سوی جهانی بهتر برای معلولان
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران: 
طراحی فضاهای عمومی، ساختمان‌ها و معابر باید به‌گونه‌ای باشد که تمام افراد با هر نوع توانایی یا ناتوانی بتوانند به راحتی از آنها بهره‌برداری کنند. این امر نه‌تنها به افزایش استقلال و خودکفایی افراد دارای معلولیت کمک می‌کند، بلکه باعث ارتقای حس تعلق و مشارکت اجتماعی آنها می‌شود. ضروری است که به اهمیت طراحی محیط‌های شهری و معماری در ایجاد فضایی فراگیر و دسترس‌پذیر برای همه افراد، به‌ویژه افراد دارای معلولیت توجه ویژه‌ای داشته باشیم، چراکه معماری و شهرسازی نقش بسزایی در شکل‌دهی کیفیت زندگی افراد دارد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید