• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 13 آذر 1403
کد مطلب : 242222
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgKZg
+
-

همدلی نهادهای فرهنگی پایتخت

سومین همایش شهر آرمانی‌ با محوریت توجه به فعالیت‌های تأثیرگذار در شهر برگزار شد

گزارش
همدلی نهادهای فرهنگی پایتخت

محمد سرابی-روزنامه‌نگار

طرحی باعنوان شهر آرمانی در حال  اجرا ست که در این طرح در هر دوره مدیران نهادهای مختلف گردهم می‌آیند و از برنامه‌هایشان برای شهر می‌گویند. این طرح این هفته به ایستگاه سوم رسیده و در آن فعالان فرهنگی با هدف تبیین فعالیت‌های فرهنگی و اثرگذار در شهر گردهم آمدند.

اولویت مدیریت شهری در حوزه فرهنگ
 محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران اصلی ترین سخنران این مراسم بود که درباره ضرورت توجه به ‌فعالیت های فرهنگی در تهران چنین گفت:‌ یکی از بزرگ‌ترین اتفاقاتی که در این دوره از مدیریت شهری رخ داد، اصلاح دیدگاه درباره مسئولیت شهرداری در حوزه فرهنگ بود. شاید در ادوار گذشته کار فرهنگی انجام می‌شد، اما با این‌ امر که اولویت پیدا کند و در همه امور به آن عرصه داده شود، متفاوت است. براساس نگاه شهردار کنونی تهران که می‌گوید شهروند در شهر مهم‌ترین عنصر است، اگر جان شهر در اولویت قرار نگیرد، ما کاری نکرده‌ایم. امروز که مدیریت ارشد این شهر اولویت برای فرهنگ قائل است، برای ما که دغدغه فرهنگی داریم، فرصت طلایی است.

از جزیره بودن خارج شویم
در گستره پایتخت ، شهرداری به‌تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد. بسیج، کف محله‌ها پایگاه مردمی دارد و سرمایه اجتماعی و هسته سخت انقلاب اسلامی است. گستره خوبی به نام مساجد داریم که قوی‌ترین و مستمرترین سرمایه اجتماعی را برای کشور تولید می‌کنند.دراین میان  رسانه ملی هم شتاب‌دهنده دستگاه‌های دیگر است. اگر دستگاه‌ها در کنار یکدیگر قرار نگیرند هیچ رویداد بزرگی شکل نخواهد گرفت. باید از جزیره بودن خارج شویم، آرمان‌ها را در وسط قرار دهیم و کنار یکدیگر قرار گیریم. باید نظام مسائل شهر را اولویت‌بندی کنیم و تمام توان خود را برای حل آنها بگذاریم.

اتفاق‌های خوش این دوره
یکی از فرصت‌هایی که در این دوره مدیریت شهری ایجاد شد، همدلی نهادهاست. امروز می‌توانیم بگوییم هیچ‌یک از رویدادها و مناسبت‌های 3سال اخیر قابل مقایسه با ۴۰سال گذشته در تهران نیست. این امر کار جبهه فرهنگی و یک دل شدن است. یکی از اتفاقات خوبی که در این دوره رخ داد، حوزه مردمی‌سازی برنامه‌هاست؛ در هر حوزه‌ای مردمی‌سازی جواب می‌دهد. بدون مردمی‌سازی و مساجد و... برای فرهنگ کاری نمی‌توان انجام داد. ضلع سوم قرارگاه‌های فرهنگی ما مردم بودند. اگر جشن غدیر و امام رضایی‌ها برپا می‌شود، دلیل آن مواکب مردمی است که در مناطق مختلف دست به‌دست یکدیگر می‌دهند. تعداد بسیاری ریزرخداد در کلان‌رخدادهای میدانی طراحی شده که بتوانند تنوع ذائقه مخاطب را پوشش دهند؛ به همین علت رخدادهای جشن خانوادگی توانست دایره مخاطبان را از دایره محدود به دایره گسترده افزایش دهد.

مهمانان مراسم

 حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
 محسن برمهانی، معاون سیما
 مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران
 محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران
 مصطفی زیبایی‌نژاد، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران

قدردانی از فعالان فرهنگی
در پایان مراسم از برخی فعالان فرهنگی
 تجلیل شد؛ ازجمله
 محمدحسین پوریانفر و عبدالرضا هلالی، مداح
 محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم
 صادق باطنی، مدیر شبکه پویا
 سرهنگ سیدابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور
 سرهنگ عبدالوهاب حسنوند، رئیس فاتب
 روح‌الله نوبخت، معاون فرهنگی هنری پیشین سپاه محمد رسول‌الله(ص)
 حجت‌الاسلام محمدجواد زهرایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران
 حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران

 همزمان با مراسم و در محوطه سالن ایوان شمس غرفه‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی شهرداری تهران برپا شده بود. بخشی از این غرفه‌ها شامل طرح‌های هنری و آموزشی ویژه نوجوانان و قسمتی شامل اقدامات حمایتی و جهادی شهرداری بود.


  لزوم ورود فعالان فرهنگی

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران:
‌باید از همه فعالان فرهنگی و نه فقط شهرداری انتظار تأثیر‌گذاری زیادی در جهان داشته باشیم. در این زمینه باید همه فعالان فرهنگی دست به‌کار شوند. اقدامات بزرگ و زیبایی صورت پذیرفته که امیدواریم مرتبا در مسیر پیشرفت و ارتقا باشد. چشم‌اندازی که انتظار دارم این است که واقعا تهران به‌عنوان ام‌القرای شهر‌های اسلامی بتواند خودش را به‌خوبی نشان دهد و این یکی از آرزوهایی‌ است که ما در دل می‌پرورانیم و ان‌شاءالله هم که به منصه ظهور برسد.

    تشییع شهدا در سالروز شهادت حضرت زهرا(س)

مصطفی زیبایی‌نژاد، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران
:‌تشییع شهدای دفاع‌مقدس را در سالروز شهادت حضرت فاطمه‌ زهرا(س) خواهیم داشت و پس از آن، سالگرد شهیدسلیمانی در پیش است. در تمام فعالیت‌های این دوره سعی کردیم 2رویکرد را مدنظر قرار دهیم؛ یکی حضور مردم و اجرای برنامه‌ها توسط خود مردم که شهرداری تهران آن‌ را پشتیبانی و هم‌افزایی کند و رویکرد دیگر اینکه کار به‌صورت جبهه‌ای و قرارگاهی پیش رود. در این راستا در خدمت مجموعه‌های مختلف فرهنگی هستیم و سعی می‌کنیم تا کارگروهی و جبهه‌ای انجام دهیم.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید