• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
دو شنبه 12 آذر 1403
کد مطلب : 242094
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYGYj
+
-

تراموای چینی به بندرعباس رسید

بررسی آخرین وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران در صحن شورای اسلامی شهر تهران

گزارش
تراموای چینی به بندرعباس رسید

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

ناوگان اتوبوسرانی تهران با کمبود اتوبوس مواجه است ؛ ازاین‌رو شهرداری تهران در دوره ششم سعی دارد از طریق قراردادهای خارجی و داخلی این کمبود را جبران کند. در سفر اخیر مدیران شهری به کشور چین و انعقاد قرارداد در حوزه تأمین اتوبوس و واگن و تاکسی هم طرف چینی 2دستگاه تراموا به شهرداری تهران هدیه کرد. این تراموا چرخ لاستیکی دارد و به ایجاد زیرساخت جدید نیاز ندارد. دیروز
(۱۱ آذر) مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در دویست و هشتاد و چهارمین جلسه پارلمان شهری خبر داد که ترامواها از چین به بندرعباس رسیده‌اند و به‌زودی ترخیص می‌شوند.

 ترخیص اتوبوس‌ها در انتظار تأیید سازمان استاندارد
دیروز ناوگان اتوبوسرانی محور اصلی جلسه شورای شهر تهران و البته پرسش خبرنگاران بود. رئیس پارلمان شهری در حاشیه جلسه خبر خوشی به پایتخت‌نشینان داد و گفت که 2تراموا (اتوبوس 3کابین) از چین وارد بندرعباس شده و فرایند ترخیص آن در حال طی شدن است. مهدی چمران ‌ درباره ‌ اتوبوس‌های چینی هم گفت: ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی که در گمرک بندرعباس مانده بودند، ترخیص شده‌اند و بیش از ۸۰ دستگاه اتوبوس برقی هم وارد بندرعباس شده و پس از تأیید سازمان استاندارد ترخیص می‌شوند.

 خرید اتوبوس با عوارض مردم
همچنین مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران ‌ که برای ارائه پاره‌ای توضیحات درباره ناوگان اتوبوسرانی به صحن شورا آمده بود از نوسازی ۱۱۸۸دستگاه اتوبوس از ابتدای این دوره خبر داد و گفت که قرار است روی اتوبوس‌های نو برچسبی با عبارت‌ «این اتوبوس با پول عوارض خریداری شده است‌» نصب شود. بنا به‌گفته‌های این مقام مسئول تاکنون شرکت عقاب ۵۰۰دستگاه اتوبوس تحویل داده و تا پایان سال هم ۵۰۰دستگاه دیگر تحویل می‌دهد. شرکت اسنا هم ۱۶۷دستگاه تحویل داده و تا پایان خرداد‌ماه سال آینده هم ۵۰۰دستگاه اتوبوس تحویل می‌دهد.

دستور جلسه اول
موضوع: برگزاری مجمع‌عمومی فوق‌العاده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
نظر شورا: سیدجعفر تشکری‌هاشمی درباره زیان انباشته شرکت واحد اتوبوسرانی صحبت کرد و گفت که براساس قانون باتوجه ‌به این حجم از زیان انباشته یا باید شرکت منحل شود یا باید افزایش سرمایه بدهد.
نکته مهم: زیان انباشته شرکت ۲هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان است و پیشنهاد افزایش ۱۸۰۰ میلیارد تومان مطرح شد و اعضا هم موافقت کردند.
تصمیم شورا: انتخابات مجمع انجام و هیأت‌رئیسه جدید انتخاب شد.

دستور جلسه دوم
موضوع: بررسی ۱۶پرونده پلاک ثبتی از حیث باغ و غیرباغ بودن
نظر شورا: جعفر شربیانی درباره هر یک از پرونده‌ها و تصمیم کمیسیون معماری و شهرسازی شورا توضیحاتی ارائه داد.
تصمیم شورا: اعضا به ۹پلاک ثبتی رأی باغ و به ۷ پلاک ثبتی هم رأی غیرباغ دادند.




کاهش آلودگی هوا با ورود اتوبوس‌های برقی

مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در حاشیه دویست و هشتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و از ورود اتوبوس‌های برقی خبر داد و گفت که به‌زودی ۱۰دستگاه اتوبوس برقی جدید وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی می‌شود و این اقدام، گام مهمی در راستای بهبود کیفیت خدمات و کاهش آلودگی هوا در پایتخت خواهد بود.

آخرین آمار اتوبوس‌های فعال:
در مجموع ۳۳۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در ناوگان اتوبوسرانی وجود دارد که روزانه بیش از ۲۳۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط به مسافران خدمات ارائه می‌دهند که  به آنها اتوبوس‌های شاغل گفته می‌شود.
ترخیص اتوبوس‌ها: تا پایان هفته ۱۰دستگاه اتوبوس برقی وارد تهران می‌شود و ۸۰دستگاه هم تا پایان هفته به گمرک می‌رسد. پس از طی‌شدن فرایندهای اداری و رعایت استانداردهای محیط‌زیست اتوبوس‌ها ترخیص می‌شوند.
تست گرم تراموا: تست گرم تراموا (اتوبوس 3کابین 40متری)، پس از ورود به تهران، در خط یک بی‌آرتی مسیر میدان آزادی تا تهرانپارس انجام می‌شود.


مکث
رئیس شورا در جمع خبرنگاران چه گفت؟
اولین محموله واگن بهمن‌ماه تحویل تهران می‌شود
طبق جلسات گذشته مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران پیش از آغاز دویست و هشتاد و چهارمین جلسه پارلمان شهری به جمع خبرنگاران رفت تا به پرسش‌ها ‌ پاسخ دهد.



 شایعه لغو قرارداد واگن با چینی‌ها: این قرارداد لغو نشده است و نخستین محموله بهمن‌ماه وارد کشور و تحویل شهرداری تهران می‌شود.
 آخرین وضعیت واگن‌های چینی: پیگیری‌ها در این زمینه به‌خوبی انجام می‌شود و واگن‌ها در حال ساخت هستند. دولت هم عنوان کرده که تا پایان این هفته سهم ۵‌درصدی باقیمانده را پرداخت می‌کند.
 دلیل فرونشست در بزرگراه باکری: گویا این حادثه براثر ترکیدگی لوله و نشت آب رخ ‌داده است. ظاهرا اقدامات لازم صورت‌گرفته، اما به‌طورکامل لوله باید ترمیم شود.
 قطع درختان خیابان ولیعصر: درختان خیابان ولیعصر عمر خوبی داشتند، اما وقتی دچار بیماری و آفت می‌شوند و امکان سرایت آن به سایر درختان وجود دارد یا از داخل دچار پوسیدگی می‌شوند، چاره‌ای جز قطع آنها نیست؛ البته در ازای قطع یک درخت، چند درخت غرس می‌شود.
 بررسی وضعیت درختان: وظیفه شهرداری این است که مستمر وضعیت درختان را پیگیری کند و بنا به هر دلیلی درختی قطع شد، درخت جدیدی بکارد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید