• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
یکشنبه 11 آذر 1403
کد مطلب : 241972
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/RgE2K
+
-

همه ما شهردار هستیم

چهره‌های فرهنگی و ورزشی از طرح من شهردارم می‌گویند و اینکه اگر شهردار تهران باشند کدام معضل شهر را در اولویت قرار می‌دهند؟

همه ما شهردار هستیم

آسفالت کوچه، هرس درخت، ساخت بوستان، سرپناه ایستگاه اتوبوس، نقاشی دیوار محله نمونه‌هایی از ده‌ها خواسته کوچک و بزرگی است که شهروندان از مدیریت شهری دارند. در همین راستا طرح من شهردارم اجرایی شده و حالا این طرح به ایستگاه سوم خود رسیده است. در این طرح از شهروندان محلی تا چهره‌های مختلف می‌توانند ایده‌ها و پروژه‌های خود را مطرح ‌کنند تا پس از بررسی به اجرا در‌آید در  این میان هنرمندان و ورزشکاران پیشنهادهایی برای مدیریت شهری دارند که اگر شهردار پایتخت باشند، رسیدگی به آنها را در اولویت کاری‌شان قرار می‌دهند.


من شهردارم؛ تحقق شعار «شهر ما، خانه ما»

سیدجواد هاشمی، بازیگر، تهیه‌کننده و کارگردان:
اینکه شهروندان در ساخت شهر و محله خود سهیم باشند کار بسیار خوبی است. یک زمانی شعار شهرداری «شهر ما، خانه ما» بود، این طرح در راستای تحقق همان شعار است. در واقع اگر همه شهروندان تهرانی این را باور کنند که در خانه خودشان قرار است مدیریت کنند همه شهردار خانه و شهرشان می‌شوند و این اتفاق خوبی است. من اگر شهردار بودم چون دغدغه‌ام بیشتر فرهنگی و هنری است بیشتر از عمران به موضوع هنر و فرهنگ می‌پرداختم. چون معتقدم هیچ عمرانی مهم‌تر از روحیه مردم و بازسازی روح و روان شهروندان نیست. در فضاهای شهری از رنگ‌های شاد استفاده می‌کردم چون فکر می‌کنم شادمانی و غم از چشم‌ها و دیدن شروع می‌شود.

 اطلاع‌رسانی بیشتر شود

الهه رضایی، مجری تلویزیون :
در جلسه‌ای که چند وقت پیش در شهرداری منطقه6 داشتیم، از جزئیات طرح من شهردارم مطلع شدم. از طرفی بنرهای اطلاع‌رسانی آن را در بزرگراه‌ها دیده‌ام. به‌نظر من طرح بسیار خوبی است که شهرداری به‌نظرها و ایده‌های مردم اهمیت می‌دهد. فقط اطلاع‌رسانی در این زمینه باید بیشتر باشد؛ چراکه نصب بنر در بزرگراه‌ها کافی نیست چون ماشین‌ها با سرعت می‌گذرند، بهتر است در تلویزیون هم اطلاع‌رسانی شود یا جزئیات این طرح در بنرهایی در محدوده تک‌تک محله‌ها نصب شود. در این میان من اگر شهردار بودم به موضوع نظافت شهر بیشتر اهمیت می‌دادم. در کنارش فرهنگسازی می‌کردم چون خیلی بد است که در کلانشهر تهران مردم هنوز کیسه زباله را کنار مخزن می‌گذارند یا در جوی‌ها زباله می‌ریزند. به‌نظرم باید روی موضوع فرهنگسازی بیشتر کار شود.


 مصداق سهیم کردن شهروندان در اداره شهر

مهران رجبی، بازیگر و مجری تلویزیون :
با اجرای طرح من شهردارم، شهروندان فرصت دارند تا درباره محله و منطقه و حتی شهرشان نظر بدهند و در تصمیم‌گیری و اداره شهر سهیم شوند. هر برنامه‌ای که زمینه‌ساز افزایش مشارکت مردم در اداره شهر و کشور باشد، مقطعی نیست و باید به آن بها داد که برای همیشه استمرار داشته باشد. «من شهردارم» نشان می‌دهد که مدیریت شهری به‌جای نگاه تصمیم‌گیرانه از بالابه‌پایین، به‌دنبال نگاه برابر و مشارکتی به اداره شهر و سهیم کردن شهروندان در این فرایند است.

طرح باید کامل اجرا شود

خشایار راد، بازیگر سینما و تلویزیون :
«من شهردارم» طرح خوبی است به شرطی که کامل اجرا شود یعنی با توجه به انتظارات مردم برنامه‌ریزی شود  و بودجه تعیین کنند و آن انتظارات را به مرحله اجرا برسانند، ولی اگر به‌خاطر کمبود امکانات و بودجه در حد وعده بماند فایده‌ای ندارد. با این حال اگر من شهردار تهران بودم نخستین کاری که می‌کردم این جوی‌هایی را که سالی یک‌بار هم از آنها آب نمی‌گذرد و کاملا خشک است جمع‌آوری می‌کردم. متأسفانه جوی‌های محله تهرانپارس که محل زندگی من است، هنوز جمع‌آوری نشده‌اند و به  شکل کلونی موش‌ها درآمده‌اند و باعث دردسر و زحمت شهروندان می‌شوند.

 هر طرح خوبی منتقد هم دارد

محمد شیری، بازیگر :
مدت 10سال شورایار خیابان خردمند جنوبی بودم. مهم‌ترین کاری که کردیم تبدیل یک خرابه به بازار تره‌بار بود، با اینکه اتفاق خوبی بود اما یک‌سری دعا و یک عده نفرین می‌کردند که چرا نزدیک خانه آنها شلوغ شده است. می‌خواهم بگویم هر طرح خوبی هم که اجرا شود یک‌سری منتقد دارد. در طرح من شهردارم هم مردم در ساخت و آبادانی محله خودشان سهیم و شریک می‌شوند. این اتفاق خوبی است که اگر انتقاداتی هم داشته باشد نباید دلسرد شد. این حرکت قشنگی است که در کشورهای اروپایی هم روال است. کلانشهری مثل تهران آنقدر جای کار دارد که نمی‌دانم اگر شهردار بودم اول از کجا شروع می‌کردم.

 اگر من شهردار بودم مونوریل را توسعه می‌دادم

امین زندگانی، بازیگر :
اگر شهردار تهران بودم این خطوط ویژه اتوبوسرانی را که  موجب کم‌عرض شدن خیابان و افزایش ترافیک شده برمی‌داشتم و به جای آن زیرساخت‌های توسعه مونوریل را فراهم می‌کردم. در موضوع فرهنگی و اجتماعی هم مثل شهر تبریز که شهر بدون متکدی است، جلوی باندهای مافیایی تکدی‌گری با قدرت می‌ایستادم، چراکه چهره شهر را زشت کرده‌اند. همچنین در ادامه طرح خوب اجماع و ساماندهی دستفروشان که شهرداری اجرا کرده، گذرهایی برای دستفروشی در نقاط مختلف شهر دایر می‌کردم. در موضوع فرهنگی هم کاری می‌کردم که شهرداری متولی تئاتر شود و با استفاده از ظرفیت سراهای محله و از طریق تئاتر و حضور پیشکسوتان هنری فرهنگسازی کند.

افزایش مسئولیت‌پذیری شهروندان

ژیلا صادقی، مجری صداوسیما: 
طرح «من شهردارم» بهبود کیفیت زندگی در محله‌ها و شهر را رقم می‌زند. همچنین این رویداد علاوه بر جلب مشارکت مردم در امور شهر، سبب افزایش مسئولیت‌پذیری شهروندان می‌شود. باورم این است که تا زمانی که شهروندان خود را مسئول ندانند، تحولی در آبادانی محله و کشورشان ایجاد نخواهد شد؛ نخستین قدم برای هر شهروند، مطرح‌کردن درخواست‌هایش است. انتخاب سفیرانی از میان هنرمندان یا قهرمانان محلی می‌تواند به رساندن صدای مردم به مسئولان کمک کند؛ همچنین هر مدرسه می‌تواند یک سفیر برای «من شهردارم» داشته باشد تا نیازهای دانش‌آموزان و مدرسه را منتقل کند.

حاضرم پاکبان شوم و از من شهردارم بگویم

عباس محبی، بازیگر:
یکی از دغدغه‌های اصلی این روزها در جامعه احساس وظیفه نسبت به موضوعات شهر و بی‌تفاوت نبودن درباره طرح‌ها و برنامه‌های حوزه شهری است. به همین دلیل برای مشارکت بیشتر و بهتر مردم پیشنهاد می‌کنم طرح «من شهردارم» از در منازل شهروندان اجرا شود. مراجعه حضوری به در منازل، آپارتمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ باعث می‌شود تا در وهله اول، شهروندان بیشتر با ابعاد گوناگون این طرح آشنا شوند و در مرحله بعد میزان مشارکت هم افزایش پیدا کند. همه اقشار جامعه باید خود را به نوعی در فعالیت‌ها و برنامه‌های حوزه شهری سهیم بدانند و طرح «من شهردارم» توانسته تا حدود زیادی این فرصت را فراهم کند. من هم اعلام آمادگی می‌کنم که حاضرم لباس عزیزان پاکبان را بپوشم و در شهر با مردم درباره ضرورت مشارکت در برنامه‌های کاربردی حوزه شهری مثل «من شهردارم» گپ‌وگفت داشته باشم.

 برای پیشبرد امور شهری مشارکت دارم

منوچهرآذری، هنرمند رادیو و تلویزیون:
اماکنی که شهروندان روزانه تردد دارند مانند مساجد، بوستان‌ها، فرهنگسرا‌ها، سینماها، سالن‌های تئاتر، مراکز خرید و کتابخانه‌ها بهترین فرصت برای آشنایی مردم با طرح‌های شهرداری و به‌ویژه طرح «من شهردارم» است و باید از این موقعیت‌ها برای آشنایی شهروندان و به‌ویژه جوانان با این طرح استفاده کرد. مدارس و دانشگاه‌ها هم فراهم‌کننده فرصت خوبی برای آشنایی جوانان با فرصت‌های مشارکت در امور شهری مانند طرح «من شهردارم» هستند و شهرداری می‌تواند با انتخاب سفیران خود و حضور آنها در بین مردم به‌صورت چهره‌به‌چهره، ضمن شنیدن مطالبات و دغدغه‌های آنها، به معرفی طرح «من شهردارم» بپردازد؛ با حضور فیزیکی در بین مردم و شنیدن دغدغه‌ها و مطالبات آنها همراه با آشنایی آنان با روش‌های مدیریت شهری،  در صورت فراهم شدن زمینه‌های مشارکت، آنها به بهترین شکل ممکن در فعالیت‌های شهری می‌توانند شرکت کنند. خود من با لشخصه همواره در پیشبرد امور شهری مشارکت دارم؛ از روشنایی معابر گرفته که همواره پیگیر روشن بودن معابر هستم تا موضوعات فرهنگی و اجتماعی شهر. بنابراین در طرح «من شهردارم» نیز مشارکت خواهم کرد.

 من شهردارم؛ طرحی حیاتی برای پایتخت

علیرضا جاویدنیا، بازیگر و مجری صداوسیما:
وضعیت و اهمیت کلانشهر تهران به‌صورتی است که باید برای اداره باکیفیت‌تر شهر، زمینه مشارکت مردم به‌ویژه جوانان را که صاحبان آینده شهر هستند، فراهم کرد و طرح «من شهردارم» می‌تواند زمینه‌ساز این نیاز مهم باشد. اجرای طرح‌هایی مانند «من شهردارم» را «فرهنگساز» و عاملی مهم برای کیفی‌سازی رفتارهای اجتماعی و شهری می دانم که در دنیای مدرن امروز، جزو ضروری‌ترین آداب شهرنشینی محسوب می‌شود. شاید در گذشته کمتر به موضوعات مرتبط با رفتار و فرهنگ شهرنشینی در حوزه مدیریت تهران توجه شده است، اما می‌توان در قالب این طرح‌های شهروندمحور و محله‌محور به این موضوع بیشتر از گذشته پرداخت  تا مشکلات و نیازهای شهر با حمایت خود شهروندان مرتفع شود. این روزها جوانان پر شور و با انگیزه و متخصصی در جامعه وجود دارند که می‌توانند در همه فعالیت‌ها به‌ویژه حوزه شهری فعالیت کنند و از ایده‌ها و نظرات آنها برای پیشرفت شهر و خدمات‌رسانی به شهروندان به بهترین شکل ممکن استفاده شود؛ جوانان بسیاری را می‌شناسم که آمادگی فعالیت در حوزه‌های شهری و فرهنگسازی‌ را دارند.

 توسعه حمل‌ونقل عمومی ؛کلید رفع مشکلات شهر

حسن روشن، پیشکسوت تیم ملی فوتبال:
اگر من شهردار بودم بیش از هرچیز دیگری به حمل‌ونقل عمومی انبوه‌بر توجه می‌کردم و اتوبوس و مترو و... را توسعه می‌دادم. ترافیک مشکل اصلی شهر تهران به شمار می‌آید که مردم را کلافه کرده و سلامت جسمی و روحی ساکنان تهران را به خطر انداخته است. جمعیت روز شهر لندن 18میلیون نفر است و این جمعیت شب‌ها به 8میلیون نفر می‌رسد؛ یعنی چنین جمعیت عظیمی به واسطه داشتن حمل‌ونقل عمومی قوی و منظم ‌ شهری جابه‌جا می‌شود. اگر حمل‌ونقل عمومی تهران قوی و منظم شود خودبه‌خود مشکل ترافیک و آلودگی هوا هم برطرف خواهد شد.

دانش‌آموزان؛ سفیران کارآمد طرح «من شهردارم»

نعیمه نظام‌دوست ،بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون:
اجرای طرح «من شهردارم» نه‌تنها نیازمند مشارکت فعال شهروندان است، بلکه لازم است از مدارس شروع شود چرا که دانش‌آموزان در واقع عاملان فرهنگسازی در خانواده‌ها و محله‌ها هستند. اگر در مدارس به دانش‌آموزان اهمیت مشارکت در تصمیم‌گیری‌های شهری و پروژه‌های محله‌ای آموزش داده شود، آنها می‌توانند با اشتیاق والدین خود را برای مشارکت در این طرح‌ها متقاعد کنند. بچه‌ها، به‌ویژه در سنین مدرسه، بیشترین تأثیر را بر خانواده‌های خود دارند. وقتی آنها پروژه‌های شهری را درک کنند و مزایای آن را ببینند، می‌توانند والدین خود را برای درخواست پروژه‌های مختلف و مشارکت در بهبود وضعیت محله‌شان ترغیب کنند. این به نوعی یک نوع فرهنگسازی از داخل خانواده‌هاست که می‌تواند در سطح گسترده‌تری در جامعه تأثیرگذار باشد. وقتی بچه‌ها در مدارس آموزش ببینند که هریک از آنها می‌توانند به‌عنوان «شهردار» نقش مهمی در اداره محله خود داشته باشند، این حس مسئولیت‌پذیری و آگاهی در آنها شکل می‌گیرد. سپس آنها این آگاهی را به خانه می‌آورند و خانواده‌ها را نیز به مشارکت فعال دعوت می‌کنند.

کاهش و کنترل آلودگی هوا در اولویت است

میلاد زکی‌پور، بازیکن باشگاه استقلال:
تهران مشکلات زیادی دارد که همگی آنها مهم است، اما اگر شهردار بودم تمرکز خودم را روی کاهش آلودگی هوای شهر می‌گذاشتم. طبق آمار‌ها آلودگی هوا سالانه جان حدود 9هزار نفر از تهرانی‌ها را می‌گیرد و اینجا یکی از آلوده‌ترین شهر‌های جهان است. چیزی مهم‌تر از جان و حفظ سلامت انسان‌ها نیست و این آمارها به خوبی نشان می‌دهد کسی که شهردار تهران است باید اولویت برنامه‌هایش را روی این موضوع بگذارد. کاهش آلودگی هوا هم راهکار‌های مختلفی دارد که توسعه حمل‌ونقل عمومی، گسترش فضای سبز، کاهش ترافیک و اسقاط شدن خودرو‌های فرسوده و آلاینده ازجمله آنهاست.

 باید از تهران تمرکز‌زدایی شود

مجتبی محرمی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال
:شهر تهران آنقدر مشکلات ریز و درشت دارد که فکر می‌کنم تنها راه‌حل آن انتقال پایتخت به یک شهر دیگر باشد یا دست‌کم بخش‌هایی از دولت مانند وزارت نفت و شیلات و... به شهر‌های دیگر و شمال و جنوب کشور منتقل شوند. من اگر شهردار بودم این موضوع را پیگیری می‌کردم. اگر دقت کرده باشید تعداد زیادی از خودرو‌هایی که در تهران تردد دارند پلاک شهرستان هستند. یکی از دلایلش این است که در شهر‌های دیگر کار نیست و اغلب برای کار یا مسافرکشی به تهران می‌آیند. یکی دیگر از کارهایی که اگر شهردار بودم انجام می‌دادم توسعه مترو و اتوبوس بود.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید