• جمعه 30 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 18 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 20
یکشنبه 11 آذر 1403
کد مطلب : 241965
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KOwKY
+
-

آغاز مشارکت مردم در اداره شهر

شهردار تهران در آیین سومین دوره طرح «من شهردارم» این رویداد را یکی از موفقیت‌های مدیریت شهری ششم دانست

گزارش
آغاز مشارکت مردم در اداره شهر

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

دیروز ۱۰آذرماه، برج میلاد میزبان بزرگ‌ترین رویداد حوزه مدیریت شهری بود. آیین سومین دوره طرح «من شهردارم» در مرکز همایش‌ها برگزار شد و آغازی برای مشارکت مردمی در امور شهری بود. علیرضا زاکانی، شهردار تهران در حاشیه این مراسم و در گفت‌وگو با همشهری، رویداد من شهردارم را یک طرح ماندگار برای کل مدیریت کشور دانست و گفت: وقتی درباره این طرح صحبت می‌کنیم عملا صحبت از یک رویکرد جدیدی است که در جهان نسبت به آن به‌شدت اقبال وجود دارد. حوزه‌های مختلف در مدیریت شهری در طرح من شهردارم به‌گونه‌ای تعریف شده است که یک الگوی ابداعی مدیریت شهری تهران محسوب می‌شود و توانسته رتبه یک جهانی را به‌خود اختصاص دهد؛ بنابراین طرح من شهردارم یکی از موفقیت‌های دوره ششم شهرداری تهران است. اما در این مراسم چه گذشت وسخنرانان چه گفتند؟


مهم‌ترین مطالبات سفیران من شهردارم چه بود؟



 رونمایی از تمبر من شهردارم
در آغاز سومین رویداد من شهردارم، با حضور خانواده شهید صیاد شیرازی، از تمبر من شهردارم با عنوان تبیین «مردمی‌سازی‌ اداره شهر» رونمایی شد و هریک از مدیران شهری متنی روی آن به یادگار نوشتند. تمبر «من شهردارم» با استفاده از نقوش و خطوط الهام گرفته از طرح‌واره‌های ایرانی- اسلامی و با هدف بزرگداشت این الگوی مدیریت شهری، تثبیت، تبیین، ترویج و نشر اهداف این طرح به سفارش شهرداری تهران با مجوز رسمی شرکت ملی پست ایران به چاپ رسیده است.




 سهم ۱۸درصدی ایده‌های مردمی در پروژه‌های شهری

علیرضا زاکانی، شهردار تهران:ایده من شهردارم در سال۱۴۰۱ آغاز شد و نقش مردم در این سال انتخاب، نظارت و اجرا بود. سال۱۴۰۲ عدد پروژه‌ها افزایش یافت؛ به‌گونه‌ای که بیش از ۷هزار میلیارد تومان بودجه به پروژه‌ها اختصاص داده شد و بیش از ۹۸درصد از پروژه‌ها به اتمام رسیده‌اند. امسال در طرح من شهردارم بیش از ۳۰هزار ایده ثبت و پس از بررسی‌های انجام شده ۳هزارو150پروژه برنامه‌ریزی و ۱۲هزار میلیارد تومان هم بودجه پیش‌بینی‌شده است. در واقع ۱۸درصد از پروژه‌های شهری برگرفته از ایده‌های مردم است که این اعداد و ارقام اعتماد مردم به مدیریت شهری را نشان می‌دهند. باورمان این است که امروز باید پا را فراتر بگذاریم و به مردم که شهرداران شهر هستند گزارش دهیم و مردم هم باید در لوای شهردار مطالبه‌گری کنند. در واقع باید بتوانیم الگوی جدیدی در مدیریت شهری داشته باشیم و به ابعاد جدیدی بپردازیم. برای برداشتن گام جدید به نوآوری و استفاده به‌روز از ایده‌های مردم متناسب با شرایط شهر لازم است و برای تحقق این امر مردم باید پای ثابت ایده‌ها باشند و بستر هماهنگی با آنها برای مدیریت شهری فراهم شود.


 ایجاد دبیرخانه دائمی

علی علاءالدینی، مدیرکل برنامه‌ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران:
حدود 3سال قبل، بودجه‌ریزی مشارکتی با این منطق شکل گرفت که اداره امور شهر با مشارکت مردم صورت گیرد. در دوره اول (من شهردارم1) ۳۴۵هزار نفر شرکت کردند و از ۲هزارو۸۰ پروژه، حدود هزارو۳۶۰ پروژه توسط مردم انتخاب شد و 730نفر سفیر در طرح مشارکت داشتند. در دوره دوم (من شهردارم۲) هزارو580سفیر مشارکت داشتند و از ۶هزارو۵۰۰ طرح، ۳هزارو670طرح را به رأی گذاشتند. در این دوره (من شهردارم۳) حدود ۴۲هزار ایده ثبت شده و حدود 6هزار سفیر در این طرح مشارکت می‌کنند و اینها نشان‌دهنده روند مثبت طرح من شهردارم است. باید پذیرفت که قرار نیست این طرح به بودجه‌ریزی مشارکتی یا در قالب یک رویداد محدود شود بلکه قرار است دبیرخانه دائمی این طرح تشکیل شود تا مردم ایده‌های خود را مطرح کنند و در طول سال بودجه برای این ایده‌ها لحاظ شود.


حل معضلات با مشارکت مردم

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران:
سامانه من شهردارم به‌دنبال حکمروایی شهری است و شورا هم از ابتدای دوره این سیاست را در قالب طرح «رصد» موردتوجه قرار داد و باهمت بلند شهردار تهران، این مشارکت تبدیل به یک سامانه تحت عنوان «من شهردارم» شد. این اقدام باید توسعه پیدا کند؛ چراکه در حوزه نظارتی و عملیاتی می‌توان مشارکت را مورد توجه قرار داد و بسیاری از طرح‌های مصوب در شورا می‌تواند براساس نظرات و مطالبات شهروندان انجام شود. درهرحال امیدواریم این اقدامات به مشارکت بیشتر مردم در اداره شهر تبدیل شود. زیرا معتقدیم که بسیاری از معضلات شهر تهران ازجمله ترافیک، آلودگی هوا و... می‌توان  با مشارکت حل و پیگیری کرد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید