فلسطین نماد شکست سانسور
رژیم صهیونیستی طی یکسال گذشته همزمان با جنگ علیه غزه، اقدامات گستردهای را برای سانسور اخبار جنگ و تحولات فلسطین بهکار گرفت اما واکنشهای گسترده جهانی حتی در کشورهای غربی نشان داد که تلاشها برای سانسور اخبار جنگ و سرپوش گذاشتن بر نسلکشی در غزه، بینتیجه بوده است.
اقدامات برای سانسور تحولات جنگ
حمله به ساختمانها و مراکز خبری: حمله به مراکز خبری ازجمله حمله به استودیوهاي آسوشیتدپرس، الجزیره، المنار و رویترز از اقدامات نظامیان صهیونیست برای سانسور تحولات فلسطین بهشمار میرود.
ترور خبرنگاران: راه دیگری که صهیونیستها برای سانسور تحولات جنگ غزه و نسلکشی دنبال کردند، ترور خبرنگاران حاضر در میدان جنگ بوده است. براساس آخرین گزارشهای دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در نوار غزه، شمار شهدای خبرنگار در غزه از آغاز جنگ در هفتماکتبر سال گذشته تاکنون به 189نفر افزایش یافته است.
بازداشت خبرنگاران: روزنامهنگاران فلسطینی در کرانه باختری اشغالی از زمان آغاز جنگ غزه تاكنون، توسط ارتش اسرائیل مورد آزار و اذیت سیستماتیک قرار گرفتهاند. خبرنگاران فلسطینی همچنان بدون اتهام دستگیر میشوند. فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران میگوید 166روزنامهنگار یا کارمند رسانهای فلسطینی از زمان آغاز جنگ توسط نیروهای امنیتی اسرائیل در کرانه باختری و غزه اشغالی بازداشت شدهاند که 86نفر از آنها هنوز در زندان هستند.
ایجاد ممنوعیتهای قانونی: 9ماه پیش، پارلمان اسرائیل قانونی را تصویب کرد که به مقامات ارشد اجازه میدهد بهمدت 45روز یا برای همیشه هرکدام از سازمانهای خبری خارجی را که تهدیدی برای امنیت داخلی تلقی میشوند، تعطیل موقت یا دائم کنند. مصادره دفتر تلویزیون الجزیره در مناطق اشغالی نیز با استناد به همین قانون صورت گرفته است.
عبور فلسطین از سانسور
با وجود تلاش زیادی که از سوی صهیونیستها برای سانسور تحولات فلسطین صورت گرفت واکنشهای جهانی نشاندهنده آن است که تلاش برای سانسور جنایات جنگی در غزه موفق نبوده و همزمان با ادامه جنگ در غزه، مسئله آزادی فلسطین به یک آرمان جهانی تبدیل شده است.
حمایت جهانی از فلسطین در استاديومهای فوتبال: طی یکسال گذشته حداقل 20بازی فوتبال(ملی یا باشگاهی) به صحنه حمایت از مقاومت غزه و شعار علیه جنگ غزه تبدیل شده است.
حمایت از غزه در دانشگاهها: کمپینهای اعتراضی علیه جنگ غزه در دانشگاههای آمریکا و اروپا مانند هاروارد و امآیتی، آکسفورد و پاریس برگزار شد و توجه عمومی را به وضعیت انسانی در غزه جلب کرد. برخی از دانشگاهها مانند کالج کینگ لندن و دانشگاه یورک در انگلیس از پروژههایی حمایت کردند که هدف آن بازسازی مؤسسات آموزشی در غزه است.
نقش پررنگ سینما در حمایت از غزه: حمایت از فلسطین و غزه در سینما بهویژه در جریان جنگ2023 و ادامه آن در سال2024 بهشکلهای مختلفی دیده شده است. برخی از فیلمها و جشنوارهها با هدف نشان دادن رنج فلسطینیها و شرایط زندگی آنها در اشغال، به صحنه آمدند؛ ازجمله آنها جشنواره فیلم برلین2024 بود كه به مسئله فلسطین پرداخت و برخی از فیلمهایی که در این زمینه به نمایش درآمدند نيز نشاندهنده تداوم تلاشهای سینماگران جهان برای بیان حقیقت در این بحران بودند.
اعتراضات کف خیابانها: از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، در بیش از 95کشور جهان، اعتراضات برای توقف جنگ غزه و در حمایت از فلسطینيان برگزار شده است. این حجم از اعتراضات در کشورهای جهان ازجمله در کرهجنوبی و ژاپن برای حمایت از مردم فلسطین طي تاریخ اشغال این سرزمین بیسابقه عنوان شده است.
هنر جهانی کنار مقاومت فلسطین: تولید آثار هنری در سراسر جهان در راستای حمایت از فلسطین اشغالي بهویژه در جریان درگیریهای اخیر در سالهاي 2023 و 2024 بهشدت افزایش یافت. هنرمندان از رسانههای مختلف برای جلب توجه به وضعیت فلسطینیها و انتقال پیامهایی درباره ظلم و بیعدالتی اتفاق افتاده در مورد آنها، استفاده کردهاند. پوسترها و نقاشیهای سیاسی از هنرمندانی همچون سو کو(Sue Coe) که با استفاده از هنرهای گرافیتی و نقاشی، تصاویری تأثیرگذار درباره بحران انسانی در غزه خلق کرد و اثری دیگر بهنام «U.N.Ceasefire» كه به انتقاد از عدم اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس در غزه پرداخت همچنین هنر دیجیتال و نمادهای مقاومت، جنبشهای هنری مردمی، موسیقی و نمایش و... نشاندهنده قدرت هنر در افزایش آگاهی عمومی، تقویت همبستگی بینالمللی و ایجاد تغییرات اجتماعی به نفع فلسطین است. گسترش کارهای هنری مرتبط با فلسطین یکی دیگر از نشانههای شکست سانسور فلسطین است.