• شنبه 21 تیر 1404
  • السَّبْت 16 محرم 1447
  • 2025 Jul 12
شنبه 21 تیر 1404
کد مطلب : 258888
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLJ0l
+
-

سانسور صدای فلسطین

‌ اکران مستند «کشتن یک ماشین جنگی» در بریتانیا ممنوع شد

گزارش
سانسور صدای فلسطین

گروه 24

سازندگان مستند «کشتن یک ماشین جنگی» درباره گروه «Pales‌tine Action» (اقدام برای فلسطین) می‌گویند: نگران هستند که درصورت ادامه پخش این اثر، به‌دلیل ممنوع شدن این گروه طبق قوانین ضد‌تروریسم، خودشان مجرم شناخته شوند.‌پخش آنلاین مستند «کشتن یک ماشین جنگی» یک هفته جلو افتاد، پس از آنکه مشخص شد وزارت کشور بریتانیا قصد دارد گروه معترض «اقدام برای فلسطین» را که علیه شرکت‌های تسلیحاتی اسرائیلی در بریتانیا اقدام مستقیم انجام می‌دهد، غیرقانونی اعلام کند. وزیر کشور بریتانیا، ایوت کوپر، روز دوشنبه اعلام کرد، قصد دارد فعالیت این گروه را ممنوع کند؛ چند روز پس از آنکه فعالان به پایگاه هوایی بریز نورتون در آکسفوردشر نفوذ کردند و 2هواپیمای نظامی را با رنگ قرمز رنگ‌آمیزی کردند.‌پیش‌نویس فرمانی برای ممنوع کردن گروه «اقدام برای فلسطین» قرار است روز دوشنبه به پارلمان ارائه شود. درصورت تصویب، این ممنوعیت به قانون تبدیل خواهد شد و عضویت در این گروه یا دعوت به حمایت از آن غیرقانونی می‌شود و ممکن است مجازات آن تا ۱۴ سال زندان باشد. از روز سه‌شنبه، مستندی که فعالیت‌های این گروه را به تصویر می‌کشد، توسط افراد زیادی در سراسر جهان دانلود شده، اما کارگردانان آن به‌دنبال مشورت‌های حقوقی هستند و نگرانند که درصورت ادامه توزیع آن، ناقض قوانین ضدتروریسم شوند. نمایش‌هایی از این فیلم در روزها و هفته‌های آینده در سراسر بریتانیا برنامه‌ریزی شده‌اند؛ از گردهمایی‌های خانگی تا اکران در سینماها اما حالا درباره اثر این ممنوعیت تردیدهایی به‌وجود آمده است.

نتیجه بیش از 6‌ماه کار
کارگردانان این فیلم مستقر در لندن، هنان مجید و ریچارد یورک، ابراز نگرانی کرده‌اند که ممکن است بریتانیا تنها کشوری در جهان شود که در آن مردم نتوانند این فیلم را
 تماشا کنند. 
مجید گفت: «ما در سراسر جهان کار کرده‌ایم و با رژیم‌هایی مواجه بوده‌ایم که به ما می‌گفتند چه کاری می‌توانیم و چه کاری نمی‌توانیم انجام دهیم. مقامات در بنگلادش به ما گفته بودند حتی نباید فیلمی درباره کارگران پوشاک و فعالانی که برای حقوقشان تلاش می‌کنند تدوین کنیم و در کامبوج هم توسط پلیس تعقیب شده‌ایم.  اما هرگز با چیزی مانند این در بریتانیا روبه‌رو نشده‌ایم.»  او و یورک از سال ۲۰۰۶ از طریق شرکت تولیدی خود «Rainbow Collective»، روی مستندهای مرتبط با حقوق بشر کار می‌کنند و با سازمان‌هایی مانند عفو بین‌الملل همکاری داشته‌اند.
 فیلم «کشتن یک ماشین جنگی» نتیجه بیش از 6‌ماه کار بوده و مستقل از گروه «اقدام برای فلسطین» ساخته شده، اگرچه از فیلم‌های دوربین‌های متصل به بدن و موبایل استفاده شده که این گروه به‌صورت عمومی منتشر کرده بود.‌

واکنش به جنایات جنگی‌ در غزه
در فیلم، فعالانی نشان داده می‌شوند که به‌کارخانه‌های تسلیحاتی در بریتانیا‌ آسیب می‌زنند یا اشغال می‌کنند و انگیزه‌های خود را در واکنش به جنایات جنگی ‌در غزه می‌دانند. 
همچنین مصاحبه‌هایی با 2فعال این گروه، سهیل سلطان و جو اروینگ انجام شده که هر دو از اتهام آسیب به اموال تبرئه شده‌اند. اما تصمیم به ممنوع کردن گروه« اقدام برای فلسطین» اکنون باعث شده که سرنوشت فیلم و رویدادهایی مانند اکران آن در ۱۸ ژوئیه در لندن، زیر سؤال برود. 
یورک گفت: «ما این فیلم را به‌طور کاملاً قانونی و مشروع ساختیم، مانند سایر فیلم‌هایمان. این فیلم توسط هیأت رده‌بندی فیلم بریتانیا تأیید شده و آماده پخش است، اما اکنون به ما هشدار داده‌اند که ممنوعیت «اقدام برای فلسطین» ممکن است تأثیرات زیادی بر ما داشته باشد. ممکن است نه‌تنها حمایت از این گروه غیرقانونی بلکه حتی پخش این فیلم هم برای ما غیرقانونی شود.»

 هنان مجید:
 «مردم همچنان هیجان‌زده‌اند و در رسانه‌های اجتماعی حمایت زیادی نشان داده‌اند. امیدواریم بتوانیم بسیاری از برنامه‌هایمان را ادامه دهیم، اما مجبور شدیم برنامه‌ها را جلو بیندازیم و نسخه دیجیتال را این هفته منتشر کنیم؛ درحالی‌که قرار بود تا ماه سپتامبر صبر کنیم و بر افتخاراتی که تاکنون کسب کرده‌ایم‌بیفزاییم.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید