خانواده سلطنتی انگلیس عاشقان سانسور
خانواده سلطنتی انگلیس تلاش زیادی برای سانسور خبرها و گزارشهای مربوط به خود دارند
سانسور اخبار و تحولات مرتبط با خانواده سلطنتی انگلیس یک موضوع ثابت شده و روال عادی در پوشش رسانهای خانواده پادشاهی است. درواقع با آنکه مقامات انگلیسی کشور خود را در رده بالای آزادی بیان و ضدسانسور معرفی میکنند، اما گزارشهای متعددی در دست است که نشان میدهد سانسور بخشی از روند رایج پوشش خبرها درباره خانواده سلطنتی انگلیس است. این گزارش قرار است چراغی را روی برخی از جنجالیترین سانسورها در خانواده پادشاهی انگلیس روشن کند.
محدودیتهای قانونی
در انگلیس، رسانهها با محدودیتهای قانونی در پوشش موضوعات مربوط به خانواده سلطنتی روبهرو هستند. این محدودیتها باعث شده برخی اخبار عجیب یا مهم درباره اعضای خانواده سلطنتی بهندرت یا بهطور ناقص منتشر شوند و اغلب خبرهای اصلی از خانواده سلطنتی به رسانهها راه پیدا نکند.
سانسور مربوط به عروس خانواده!
یکی از معروفترین و جنجالیترین سانسورهای خبری مربوط به خانواده سلطنتی انگلیس به «ماجرای مرگ پرنسس دایانا» و پوشش خبری درباره آن مربوط است. پرنسس دایانا، همسر سابق ولیعهد (پرنس چارلز)، در 31 آگوست 1997در یک تصادف رانندگی در پاریس جان باخت. این حادثه از همان ابتدا با شایعات، نظریههای توطئه و محدودیتهای شدید در پوشش خبری همراه بود و شبکههای تلویزیونی انگلیس و برخی روزنامهها از پوشش دقیق این حادثه اجتناب کردند. همچنین پخش تصاویر لحظه تصادف و مرگ دایانا در انگلیس ممنوع شد و رسانههای این کشور از انتشار آنها منع شدند. این حادثه همچنان یکی از مرموزترین و پرمناقشهترین رویدادهای مرتبط با خانواده سلطنتی انگلیس است.
سانسور رسوایی رابطه جنسی پسر ملکه!
شاهزاده «اندرو»، دوک یورک، فرزند سوم و دومین پسر ملکه الیزابت دوم و شاهزاده فیلیپ است. وی در زمان تولد، نفر دوم در لیست سلطنت بعد از مادرش بود، اما در حال حاضر نفر هشتم در این لیست است. در سال ۲۰۱۹ شاهزاده اندرو متهم شد که با واسطهگری«جفری اپستین» با یک دختر نوجوان ۱۷ساله ارتباط جنسی داشته است. براساس گزارشها، برخی روزنامهها از انتشار جزئیات پرونده پرنس اندرو، بهخصوص در مراحل اولیه خودداری کردند. گفته میشود فشارهای غیررسمی از سوی مقامات و وکلای سلطنتی برای جلوگیری از پوشش خبری گسترده وجود داشته است. براساس گزارشها، حفظ وجهه سلطنت، فشارهای سیاسی و اجتماعی و ترس رسانهها نسبت به از دست دادن دسترسی به اخبار سلطنتی باعث سانسور یا خودسانسوری این خبر در روزنامهها و رسانههای انگلیس شد.
سانسور مراسم تاجگذاری!
رئیس سابق شبکه اسکاینیوز سال گذشته فاش کرد که شبکههای تلویزیونی در انگلیس پذیرفتهاند که به کاخ سلطنتی باکینگهام اجازه دهند پوشش تلویزیونی مراسم تاجگذاری پادشاه «چارلز» را سانسور کند. «جان رایلی» گفته است که مسئولان روابطعمومی پادشاه انگلیس محدودیتهای فوقالعادهای برای کانالهای پوششدهنده مراسم تاجگذاری اعمال کردند و این حق را برای خود قائل شدند تا تصاویر و فیلمهای مربوط به مراسم قبل از پخش عمومی بازبینی و درصورت لزوم حذف یا بریدهبریده شوند. او در این ارتباط گفت که کارشناسان دفتر پادشاه انگلیس این فرصت را داشتند که قبل از پخش عکسهای تاجگذاری، برخی از تصاویر را به دلخواه و سلیقه خود سانسور کنند و برخی دیگر از کارشناسان سلطنتی به رسانهها دیکته میکردند که کدام کلیپ مراسم میتواند پخش و کدامیک نباید پخش شود!
سانسور آرشیو سلطنتی
مؤسسه تحقیقات تاریخی انگلیس وابسته به دانشگاه لندن در گزارشی با انتقاد از بسته ماندن و در دسترس نبودن همه اطلاعات آرشیو تاریخ خانواده سلطنتی اعلام کرده است که در طول دههها، خانواده سلطنتی بهطور فعال روایتهای منفی درباره خودشان را سانسور کردهاند. صدها پرونده در آرشیو ملی و سلطنتی برای عموم مردم غیرقابل دسترس است و نتیجه آن ایجاد حفرههایی تاریک و نامعلوم در تاریخ انگلیس است. «اندرو لونی»، مورخ انگلیسی نیز تأیید کرده است که صدها پرونده تاریخی در آرشیو سلطنتی انگلیس بدون هیچ دلیل موجهی سانسور شده و برای عموم قابل دسترس نیستند. این مورخ درباره عدمدسترسی به آرشیو خبرهای سلطنتی تأکید دارد که این سانسور باعث شده تا تحقیق تاریخی درباره خانواده سلطنتی به سختی امکانپذیر باشد.
افتضاح تاریخی
نورمن بیکر، وزیر پیشین دولت انگلیس: «افتضاح است که بسیاری از پروندههای مربوط بهمدتها قبل در مورد چارلز از دید عموم پنهان شده است. این برخلاف روح قانون آزادی اطلاعات و قانون اسناد عمومی است.» بیکر همچنین گفته است که هیچ دلیلی برای مخفی نگه داشتن اسناد مربوط به سفر چارلز وجود ندارد و بهانه این کار فقط حفظ شأن تخت و تاج است.