پروانه بندپی ؛ روزنامهنگار
طبق نظر اکثر متخصصان تغذیه، بهترین تعداد وعدههای غذایی برای حفظ سلامت و جلوگیری از چاقی، 5تا 6وعده در روز است؛ یعنی 3وعده اصلی (صبحانه، ناهار، شام) و حداقل 2میانوعده (شامل میوهها یا مغزها یا لبنیات و...) اما بسیاری از افراد هستند که نهتنها میانوعدهها را رعایت نمیکنند که خودسرانه یکی از وعدههای اصلی را هم حذف میکنند.
این در حالی است که وعدههای غذایی بیشتر با حجم کمتر در روز، هم باعث کاهش وزن و هم موجب تنظیم قند خون و تقویت متابولیسم و بهبود الگوی خواب است.
اینکه در هر وعده چه چیزهایی خورده شود، بستگی به چند مولفه دارد؛ مثلا سن، جنسیت، وزن فعلی، میزان فعالیت فیزیکی روزانه و هدف که اگر کاهش وزن است با کمک متخصص تغذیه باید تنظیم شود تا آسیبی برای سلامت افراد نداشته باشد.
این در حالی است که بدن برای سالم ماندن و داشتن عضلات، در طول روز به پروتئین، چربی، فیبر و کربوهیدرات نیاز دارد. پس برای تناسب اندام و سلامت بدن، تمرکز بر کیفیت غذا مهمتر است. برای شروع هم بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا برنامهای متناسب با شرایط شما طراحی شود؛ مثلا میزان پروتئینی که یک فرد با وزن 60کیلوگرم دریافت میکند، با میزان پروتئین فردی با وزن 70کیلوگرم متفاوت است. یا میزان چربی و پروتئینی که فردی با فعالیت فیزیکی بالا باید دریافت کند، با میزان دریافتی چربی و پروتئین برای فردی که کمترین فعالیت فیزیکی را در طول روز دارد، فرق میکند.
پروتئین: نیاز روزانه به پروتئین معمولا 8/0تا یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است.
چربی: چربیها باید حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد از کل کالری روزانه را تشکیل دهند.
کربوهیدرات: کربوهیدراتها باید حدود ۴۵ تا ۶۵ درصد از کل کالری روزانه را تشکیل دهند.
کی شام بخوریم؟
شام یکی از بیشترین وعدههای غذایی حذف شده در میان افراد است، درحالیکه نباید چنین شود. شام باید خورده شود اما 2تا 3ساعت قبل از خواب که هم غذا بهطور کامل هضم شود و هم خواب شبانه راحتتری رقم بخورد. ساعت شامخوردن هم نباید تغییر کند، چون بموقع غذا خوردن، یکی از رمزهای سلامت بدن و تناسب اندام است.
چند وعده غذا بخوریم؟
در همینه زمینه :