سیدمحمد نقیب
ساماندهی زنان آسیبدیده اجتماعی نیازمند رویکردی جامع و چندجانبه است تا تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را درنظر بگیرد؛ رویکردی که شهرداری تهران در این دوره از مدیریت شهری با جدیت به آن پرداخته است.با ایجاد مراکز درمانی و حمایتی، توانمندسازی اقتصادی، آموزشی و آگاهیبخشی و تقویت حمایتهای قانونی، میتوان به بهبود وضعیت زنان آسیبدیده اجتماعی کمک کرد و به آنها فرصتی برای بازگشت به زندگی ارائه داد. این اقدامات نهتنها به بهبود وضعیت زنان بیسرپناه، کارتنخواب و همچنین معتاد متجاهر کمک میکند، بلکه به کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی در جامعه نیز منجر خواهد شد.شهرداری تهران در دوره مدیریت شهری ششم اقدامات گستردهای برای ساماندهی زنان آسیبدیده اجتماعی انجام داده است.
بهعنوان مثال، احداث و بهرهبرداری از 4مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر ویژه زنان یکی از این اقدامات قابل ذکر در راستای ساماندهی زنان معتاد متجاهر است. مراکز یاورشهر ۵، ۸، ۱۰ و ۱۱ ویژه جذب، نگهداری و درمان معتادان متجاهر زن منعپذیرشی هستند که شامل بیماران اعصاب و روان، افراد زیر ۱۸سال، افراد بالای ۶۵سال و... میشود.
همچنین در تهران ۳مددسرا ویژه بانوان وجود دارد که پذیرای بانوان آسیبدیده اجتماعی ازجمله بانوان کارتنخواب و بیخانمان هستند و میتوانند بهصورت شبانهروزی از خدماترسانی شهرداری تهران بهرهمند باشند.
در بحث صیانت پس از خروج و ایجاد اشتغال پایدار نیز در حال حاضر 2مرکز جامعهپذیری ویژه بانوان فعالیت میکنند که انشاءالله تا پایان امسال 3 تا ۴مرکز جامعهپذیری ویژه بانوان نیز افتتاح میشود و به بهرهبرداری خواهد رسید. معاونت کارآفرینی و توانمندسازی سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران نیز در زمینه ایجاد شغل و توانمندسازی مددجویان مراکز تحت پوشش سازمان برنامههای ویژهای داشته و با ایجاد کارگاههای تخصصی و با کمک افراد خیر و کارآفرین در این راه گامهای مؤثری برداشته است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران
ایجاد مراکز آسیبدیده اجتماعی در اولویتهای شهرداری تهران
در همینه زمینه :