روایت لاریجانی از سفر به سوریه و لبنان
رزمندگان حزبالله مطمئناً پیروز میشوند
علی لاریجانی، مشاور رهبرمعظمانقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای به تشریح ابعاد مختلف سفر اخیرش به سوریه و لبنان پرداخت که مهمترین محورهای آن را در ادامه میخوانید.
بستر و فرایند انجام سفر به دمشق و بیروت
2کشوری که به آنجا سفر کردم و پیام مقام معظم رهبری را رساندم، در صف مقدم این مناقشه مهم قرار دارند.
روشن است که نیاز بود با دوستان در این کشورها صحبت کنیم و از حمایت ایران را از دولت و ملت لبنان و سوریه بگوییم.
امروز کاری که حزبالله و مقاومت در لبنان انجام میدهد، قلمروی تأثیرش فقط در لبنان نیست؛ به امنیت ملی ما و همچنین امنیت کل منطقه ربط دارد.
پیام مقام معظم رهبری حتما تأثیرگذار در همین قلمرو خواهد بود و نتیجهاش را هم تا حد زیادی داریم میبینیم که شرایط درحال تغییر است.
وضعیت حزبالله پس از تحولات اخیر
در حدود 30،20 روز اول تقریبا این تلقی برای رژیم صهیونیستی بهوجود آمد که کار حزبالله تمام است و این را به کشورهای عربی و غربی هم منعکس کرد.
پس از این فاصله دور اول، شرایط کلا عوض شد. شرایط یک شیب سرپایینی بود، اما یک مرتبه صعود کرد.
خبر شهادت سیدحسن نصرالله خیلی تکاندهنده بود و خیلی از نیروهای خط عزاداری کردند، اما بعدش با هم همقسم شدند تا پای جانشان از لبنان دفاع کنند.
به عکس آن چیزی که نتانیاهو و اسرائیل فکر میکردند زدند و رفتند و اینها نابود شدند، اما نیروهای مقاومت یک انرژی جدید پیدا کردند.
یعنی شروع کردند به عاشورایی جنگیدن و این باعث شد شرایط عوض شود و همه کادرها جایگزین شدند.
در این سفر روحیههایی را مشاهده کردم که استواریشان مثل استواری روز عاشورا بود.
در لبنان حدود یک ساعتی شهید محمد عفیف را دیدم و حرفش به من این بود: «ما محکم ایستادهایم، شما بدانید ما آمادگی برای ایستادگی داریم. کسی از این دوستان ما در لبنان فکر نکند شکستگی داریم. آمادهایم.»
خیلی از دوستان دیگر حزبالله را که میدیدم، افرادی بودند با روحیه بسیار قوی و شاداب. برای من اطمینانبخش بود که اینها پیروزند؛ یعنی این روحیه و صلابت در کار و این شجاعت در عمل، اینها را پیروز میکند.
ماجرای تفتیش و بازرسی در فرودگاه
از این شوخیهای مبتذل کردند که موضوع را عوض کنند و فضا را تغییر بدهند، یک منطقه نزدیک محل گفتوگوی ما را بمباران کردند.
حالا چه پیامی میخواستند اینها بدهند در این قضیه؟ میخواستند بگویند ما در آسمان لبنان قدرت داریم که یک جایی را بزنیم، این را از قبل هم میدانستیم میتوانید بزنید، ولی شما کارتان را میکردید، ما هم کار خودمان را میکردیم و تأثیری روی ما نداشت.
این موضوع هم از آن دروغهای عجیب و غریب است؛ یعنی اصلا از بیخ خلاف است.
از هواپیما که پیاده شدیم، سفیر ما پای هواپیما بود و بعضی از نمایندگان مجلس آنجا، از حزبالله و دیگران آنجا بودند. ماشین آنجا بود، سوار ماشین شدیم و آمدیم. یعنی اصلا ما وارد سالن نشدیم که کسی ما را ببیند.
نقش سوریه و بشار اسد در وضعیت فعلی مقاومت
واقعبینانه این است که بشار اسد جزو رهبران سیاسی خوشفکر منطقه است و از سالها پیش این مشی حمایت از مقاومت را داشت.
ایشان از معدود رهبران سیاسی کشورهای عربی است که از یک تیزهوشی برخوردار است و خوب عمل میکند.
واکنش بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب
برخورد هر دو نسبت به پیام رهبری خیلی محترمانه بود؛ خیلی تجلیل کردند.
هر دو، نظرشان این بود که نکاتی که در این پیامها آمده، همان مسائلی است که امروز به آن نیاز داریم و باید به آن توجه کنیم و قبول هم داریم همه را و پیگیر هم هستیم.
تلقیشان این بود که پیام از جانب یک شخصیتی آمده که دلسوز منطقه است و آیندهنگر نسبت به منطقه و توجه کافی به همه ابعاد و مسائل منطقه دارد. از این جهت خیلی استقبال کردند.
رفتار نیشگونانه نسبت به ایران
غربیها بهدنبال یک رفتار نیشگونانه نسبت به ایران هستند که ما چون در آنجا مثلا موفق نشدیم، به شما ضربه بزنیم یک جای دیگر به شما ضربه میزنیم.
از نظر هستهای شما پیش بردید یا ایران قویتر شد؟ تکنولوژیهای جدید هستهای پیدا کرد و الان غنیسازیاش را برده بالای ۶۰درصد.
کاری که میخواستند این بود که از ایران از نظر هستهای جلوگیری کنند. بعد هم نتیجهاش این بود که بعد از یک مدتی آمدند و گفتند بیایید تفاهم کنیم. تفاهم کردیم باز دوباره آمریکاییها خلفوعده کردند. خب، الان در موقعیت مختلفی هستیم.
بههرحال ما غنیسازی را گسترش دادیم و آن را بردیم بالای ۶۰درصد. شما با تجربهای که برای منصرف کردن ایران دارید، دیدید که نمیشود.
پس 2تا راه بیشتر ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده؛ یک راه دیگرش هم این است که خیلی خب، قبول ندارید؟ آن وحی منزل نیست، خب، بیایید سر موضوع جدید.
شما میگویید: «ایران هستهای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنیسازی در این حد داریم، خب، بیایید توافق کنید.
ما به سمت بمب نمیرویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید.