هدایای میلیاردی ایرانیها به مقاومت رسید
کمکهای مردم ایران در چه قالبی و از چه مسیری به جنگزدههای غزه و لبنان میرسد؟
لیلا شریف- روزنامهنگار
پویش ملی «ایران همدل» همزمان با برگزاری نمازجمعه نصر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در ۱۳ مهرماه، در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغاز بهکار کرد و در طول حدود ۵۰ روز از فعالیت این پویش، همچنان با استقبال بینظیر میلیونها نفر از مردم ایران مواجه شده است. اما این روزها سؤالی که پیش آمده، این است که این کمکها در چه قالبی و از چه مسیری به مردم جنگزده غزه و لبنان میرسد؟
سرعت و تلاش برای ارسال کمکها
ایمان عطارزاده، دبیر پویش ایران همدل: پویش ایران همدل با هدف جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم ایران برای جبهه مقاومت بهویژه مردم مظلوم و مقاوم لبنان و فلسطین از ۱۳ مهرماه امسال شروع شده و نزدیک به 50روز از آغاز فعالیت این پویش میگذرد. استقبال مشارکت چندمیلیونی مردم در این پویش، صحنههای به یاد ماندنی و عجیبی را رقم زده است. ما خودمان را مکلف کردیم تا کمکهای مردم را به سرعت و در حداقل زمان ممکن بهدست مردم لبنان و فلسطین برسانیم؛ فعالان مردمی، گروههای جهادی، سازمانهای امدادی و سازمانهای مسئول در لبنان و منطقه غزه در کمکرسانی نقش دارند و توانستیم کمکهای مردمی را به لبنان و فلسطین ارسال کنیم. البته با محدودیتهای شدید و گستردهای که رژیم صهیونیستی بهویژه در غزه و لبنان ایجاد کرده، امدادرسانیها به سختی انجام میشود. اما پیگیر هستیم و در چندین مرحله کمکهای مردم به لبنان و فلسطین ارسال شده که گزارشهایش در قالب فیلم و گزارشهای خبری در فضای مجازی و صداوسیما منتشر شده است.
این کمکها بهدست مردم لبنان و فلسطین رسیده و همچنان ادامه دارد. روز دوشنبه در دفتر حزبالله لبنان گزارشی از مراحل برگزاری پویش ایران همدل و مشارکت مردم در این حرکت بزرگ اجتماعی را به مسئولان حزبالله ارائه دادیم و به ملت عزیز ایران هم میگوییم که کمکهای شما از ابتدا به سرعت و فوریت برای مردم لبنان و فلسطین ارسال شده، بهدست آنها رسیده و این حرکت همچنان ادامه دارد.
امیدواریم بتوانیم این مسیر را همچنان ادامه دهیم و قدردان محبت و بزرگواری مردمی هستیم که پای آرمان مقاومت، فلسطین و حزبالله لبنان ایستادهاند. از نظر مشارکت، همه طیفها، سلیقهها و گروههای مختلف اجتماعی، ایرانیان به وسعت جغرافیای کشور در پویش ایران همدل حضور داشتند؛ از اهدای طلا و جواهرات خانمهای ایرانی در صفهای طولانی برای کمک به مردم لبنان و فلسطین تا کلاه بافی، شال بافی و فروش فیش حج عمره و تمتع تا قلکهای دانشآموزان و فروش کل محصولات کشاورزی بهدست کشاورزان یا اهدای خانه و منزل، مغازه، خودرو و حتی تراکتور کشاورزان. همه اینها نمونههایی از مشارکت مردم ایران در پویش ایران همدل است. در میان کمکها برخی عروسک و اسباب بازی هدیه دادند و بعضی کارمندان هم بخشی از حقوق خود را پرداخت کردهاند؛ حتی کارگران نیز به این پویش پیوستهاند.
مردم ایران، الگویی برای جهان عرب
صفیالدین، نماینده حزبالله در تهران: پویش ایران همدل نشان میدهد که ایرانیها واقعاً از فرمایش مقام معظم رهبری اطاعت کامل دارند و مردم ایران اسلامی، همیشه صادق و غیور بوده و هستند. الان هم در این شرایط احساس خطر جدی بیشتری پیدا کردهاند و برای کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه پایکار آمدهاند. این محبت، همیاری و این همدلی واقعی و صمیمی را فراموش نخواهیم کرد و معتقدم این کمکها در آینده، بازتاب گستردهای در دنیا خواهد داشت و میتواند ملتها را برای دفاع از مظلومان همراه کند. پویش ایران همدل نشان داد جامعه مردمی بینالمللی هم همراه مظلومان است و لبنانیها و فلسطینیها تنها نیستند.
آثار سیاسی، تبلیغاتی و فرهنگی آن هم بالاتر از همهچیزهاست که انشاءالله خواهیم دید؛ مشابه آنچه در زمان جنگ ۳۳ روزه و جنگهای قبلی مردم غزه و مقاومت آنها رخ داد. آثار این کمکها ناامید کردن دشمن از رسیدگی به یکی از کوچکترین اهداف جنگی است که راهاندازی کردهاند. آینده، آینده خوبی است؛ واقعاً همه دنیا، باید قدر مردم عزیز ایران را بدانند؛ چون پرچم غیرت، محبت، عزت و کرامت بهدست این مردم است. همه مردم جهان عرب و جهان اسلام یک اسوه و الگوی خوب پیدا کردهاند و انشاءالله همین کار را ادامه میدهند.
« كمك به مردم غزه به دليل محاصره شديد اسرائيل، بسيار سخت است و تمامي مسيرها مسدود شده اما با اين حال تلاش كرديم كه بخش كوچكي از نيازهاي مردم غزه را تامين كنيم. واقعيت اين است كه مردم غزه در فشار زيادي قرار دارند و منابع غذايي و دارويي آنها كم است اما تلاش كرديم كه به هر نحوي شده بخشي از آن را تامين كنيم.»
ايمان عطارزاده ميگويد: « تلاش شده در اين كمكها به نيازهاي زنان و كودكان توجه شود و به همين دليل در چند نقطه از اردوگاه آوارگان، شهربازي براي كودكان ساخته شده و قرار است خدمات مشاوره و روانشناختي متناسب با شرايط جنگي نيز به آنها داده شود.»
دبير پويش ايران همدل ميگويد: « مردم خيالشان راحت باشد كه كمكها را از همان ابتدا مرحله به مرحله و با سرعت به مناطق جنگ زده ارسال كردهايم و بسياري از كمكها براي ايجاد يا بهسازي زيرساختهاي زندگي مردم در اردوگاهها، مساجد و مدارس هزينه ميشود؛ مثلا ساخت سرويس بهداشتي و حمام، خريد آبگرمكن، خريد پتو، موكت و لوازم گرمايشي و حتي تامين غذا و دارو تا زندگي مردم جنگ زده بهبود نسبي پيدا كند.»
«كمكهاي مردمي در پويش ايران همدل اگر غيرنقدي باشد، ابتدا به وجه رايج كشور تبديل و سپس براساس نيازهاي مردم در لبنان و غزه هزينه ميشود.» اين را ايمان عطارزاده، دبير پويش ايران همدل به همشهري میگوید و اضافه میکند: « كمكها را زير نظر حزب الله لبنان و براساس تشخيص آنها هزينه ميكنيم تا دچار موازيكاري يا خطا در احصای نيازها نشويم.»
جمع زيادي از گروههاي جهادي از هيئتهاي مذهبي گرفته تا بسيج سازندگي و.... در اردوگاه آوارگان در لبنان و زينبيه سوريه مستقر هستند تا به مردم جنگ زده در قالب كمكهاي اوليه، پخت و پز غذا، ساخت زيربناي اوليه و توزيع پتو و لباس و... كمك كنند.